BAMBUM MANGAL EVİNDE, TÜRK, KAFKAS VE ORTA ASYA YEMEKLERİ

BAMBUM MANGAL EVİNDE, TÜRK, KAFKAS VE ORTA ASYA YEMEKLERİ
Bambum Mangal Evi’nin kuruluş hikayesi eskilere dayanıyor. Sahibi Ahıska Türklerinden Cemal Kemal. Kuzey Kafkasya’da doğan ve Azerbaycan’da büyüyen Cemal Kemal 22 senedir Türkiye’de yaşıyor. Yiyecek sektörünün yanı sıra Turizmde kuyum ve İnşaat işleri ile de ilgileniyor.



Konsept Bambu Ağaçlarından oluşmuş…

Antalya’da Murtapaşa İlçesinde 2010 yılında ilk olarak Simsim Restaurant adı ile başlattıkları lezzet yolculuğunun devamındaki durak  Kemer olmuş. Simsim Restaurant’ı iki yıl çalıştıran Cemal Kemal ardından rotayı Kemer’e çevirmiş. 2014 yılında Kemer’de yer alan mekanı açan Cemal Kemal, bu arada Belek Merkezde de bir şubeyi bölgeye kazandırmış.

Bambum Mangal Evi iç mekan 90 ve dış mekan da 60 kişi olmak üzere toplam 150 kişilik. Konsepti adı üzerinde bambudan alıyor. Çatal kaşıktan, tabaklara, oturduğunuz sandalyeden lavabo dizaynlarına kadar her yerde Bambu ağaçları kullanılmış. 12 kişi ile hizmet edilen mekanda 4 tane özellikle orta Asya ve Kafkas mutfağını iyi bilen ustalar çalışıyor.
Bambum Mangal Evi sabah saat 10.00’da kapılarını açıyor. Gece ise 12’de kapanıyor. Sabahları kahvaltı ve çorba seçenekleri mevcut. Serpme sabah kahvaltısında Erzurum Tulum Peyniri, Ezine Peyniri, yöresel bal ve reçel çeşitleri, zeytin çeşitleri ile yine mevsime göre yeşillikler ve domates bulunuyor. Kahvaltıda isterseniz lavaş isterseniz de pide isteyebilirisiniz. Bu arada sabah kahvaltısında dilerseniz Karadeniz usulü nefis mıhlamayı da isteyebilir yine Kafkasya’da orta Asya’da sofraların vazgeçilmezi  çiğ Börek ya da Özbek böreğini söyleyebilirsiniz. Bu arada sahanda tereyağında yumurta ya da haşlanmış yumurta da kahvaltı için hazır. Çay limitsiz.



Mükemmel bir tat “ Borş Çorbası”

Sabahları seçiminizi kahvaltıdan değil de çorbadan yana kullanacaksınız yine farklı tatlarda çorbalar sizi bekliyor. Klasik Tavuk, mercimek ve ezo gelin çorbalarının aslında Borş adı verilen Kafkas Lahana Çorbasını mutlaka tavsiye ederim.

Borş Çorbası aslında Ukrayna mutfağına ait bir çorba. Ancak zamanla Türm Rusya ve Orta Asya’ya yayılmış. Özellikle Orta Asya’da bu çorba çok tercih edilen bir tat olarak göze çarpıyor. Nasıl yapıldığını ise Cemal Kemal’e soruyoruz.

“ Mekanımıza gelenlerin en çok tercih ettikleri tatlar arasında Borş Çorbası gelmektedir. Borş Çorbası orta Asya’da oldukça tercih edilen bir çorba. Sofraların vazgeçilmezi. Bu tadı bizde mekanımız aracılığı ile Kemer’e taşıdık. Lahanaları önce haşlıyoruz. Ardından kırmızı pancar, havuç kavrularak içine et ilave ediyoruz. Su ilave ettikten sonra da kaynatıp çorbayı hazır hale getiriyoruz. İsterseniz çorbanın içerisine yoğurt ya da mayonez koyup, karıştırıp da yiyebilirsiniz”

Kilo ile et al, mangal hazır!

Bambum Mangal Evi’nin en önemli özelliklerinden birisi de içerisinde yer alan Kasap Reyonu. Buraya gelenler isterlerse kilo ile et satın alıp masalarına mangalda pişirilmiş olarak isteyebiliyorlar. Et ürünlerinden Tavuk Kanat, tavuk pirzola, Tavuk Kelebek, Tavuk Fileto yer alırken, et çeşitlerinden de köfte, yaprak ciğer, külbastı, kuzu pirzola, dana bonfile ve dana antrikot yer alıyor.

Mekanda her öğlen arası çöp şiş, hamsi tava da yer alıyor. Meraklılar bu lezzetleri her gün burada bulabilirler. Bunların yanı sıra Kuzu Haşlama, Özbek Pilavı, Tandır, Ahıska Mantısı da mutlaka tadılmalı.





Orta Asya’nın vazgeçilmez tadı, “ Ahıska mantısı” Bambum’da…

Bizde Ahıska Mantısı tatmak istiyoruz. Ahıska mantısı 30 dakika gibi bir sürede masanıza geliyor. Hazırlanması ve masanıza gelmesi biraz geç olduğundan daha önceden sipariş vermenizde fayda var. Eğer vaktiniz var ise bu lezzeti mutlaka tatmak için bekleyin derim.
Ahıska Mantısı hamurun ince açılarak, içine dana ve kuzu etli soğan karışımının katılması ile oluşuyor. En önemli özelliğinin ise buharda pişirmesi ile ortaya çıkıyor olması. Yaklaşık yarım saat buhar ateşinde pişirilen Ahıska mantısı Orta Asya mutfağının da en özel tatları arasında yer alıyor. Masanıza gelen Ahıska mantılarını yoğurtla birlikte afiyetle yiyebilirsiniz.  Bu arada mekanda yine Orta Asya Mutfağının en önemli lezzetlerinden birisi olan Özbek Pilavı da yer alıyor. Özbek Pilavı sadece Pazar günleri çıkıyor. Hatırlatalım!



Kafkas yemeklerinin yanında, Kafkas Limonatası!

Yine içecekler arasında farklı bulduğum bir tat da Kafkas Limonatası oldu. Kafkas Limonatası Armut ve Tarhun Aromalı bir gazoz. Bunun dışında yine yayık ayran ise bu lezzetlerin yanında yer alacak en güzel içecek olsa gerek. Yemeklerden önce masaya oturur oturmaz size ana yemeğinizi beklerken ikramlar da geliyor. Bunlar yeşillik, söğüş, közleme patlacan, haydari ve ezme. Lavaş ekmek ve tırnaklı pide ile bu lezzetleri tadarken ana yemeğinizi bekliyorsunuz.
Tatlılar arasında kızartılmış dondurma, Trileçe ve Künefe bulunuyor. Yemek sonrası ise çaylar şirketten. Bu arada size biraz da fiyat bilgisi vereyim.



Borş Çorbası 9 TL. , Özbek Pilavı 12 TL, Ahıska Mantısı 11 TL, Kuzu Haşlama 12 TL, Hamsiz Tava 12 TL, Mıhlama ( Kuymak ) 12 TL, Çöp Şiş ( 15 Adet ) 15 TL.
Paket servisinde mevcut oluğu Bambum Mangal Evi’nde park sorunu yok. Wİ-Fİ Mevcut. Ayrıca mekanın 90 kişilik kapalı alanı da özel günler yapılabilecek bir alana sahip.

BAMBUM MANGAL EVİ
TÜRK-KAFKAS-ORTA ASYA MUTFAĞI

0 242 814 25 44
0 542 393 80 85