BARANER:ALMANYA'DA TÜRKİYE SATIŞLARINDA ARTIŞ VAR!

BARANER:ALMANYA'DA TÜRKİYE SATIŞLARINDA ARTIŞ VAR!
Almanya'daki tur operatörleri ile görüşen Hüseyin Baraner, "Çocuklar bastırdı, Alman aileler 2018 tatillerini riske atmak istemedi. O yüzden 2018'de de tercihleri Türkiye oldu" dedi.

Türkiye satışlarında artış var

Almanya'nın yeni yıl havasına girdiğini, bu dönemde tatil satışlarında da yoğun artışlar yaşandığını ifade eden Baraner,  "Kutlanacak olan sadece Noel değil, 2018 tatil satışlarında rekor bekleniyor.

Bu rekorun bir ucu da Türkiye'ye değecek. Çünkü Türkiye'yi pazarlayan tur operatörlerinde yüzde 12 ile yüzde 40 arasında değişen artış oranları kaydediliyor" diye konuştu.

Türkiye, çocuklu aileler için ideal

Türkiye satışlarında yaşanan artışın sebebini de açıklayan Hüseyin Baraner, "Bunun somut bir nedeni var: Çocuklar bastırıyor, aileler yaz tatillerini riske atmak istemiyorlar ve bundan dolayı yeniden Türkiye'yi tercih ediyorlar" dedi.

Müşteri profilinde denge şart

Türkiye'nin turist profiliyle ilgili de açıklamalarda bulunan usta turizmci, "Ruslar'ın geri dönmesi için çok uğraştım. Ancak uluslararası pazarlarda otellerimiz 'Rusotelleri' olarak tanınmaya başladı. Bu algının yerleşmesi, Avrupalı turistin bizden kalıcı olarak uzaklaşmasına sebep olur" dedi.

Hüseyin Baraner, en büyük talep artışlarının hangi bölgelerde olduğunu da açıkladı:

1.Side
2.Lara
3.Belek
4.Dalaman Bölgesi
5.Bodrum
6.Alanya
7.Kemer
8.Kuşadası