BAŞARAN ULUSOY SUSKUNLUĞUNU BOZDU!

BAŞARAN ULUSOY SUSKUNLUĞUNU BOZDU!


TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, 2018'in ilk gününde yayınladığı videoda TÜRSAB'ın genel kurulunun ertelenmesi hakkında açıklamalarında daha önce yönetimde olan adayları kastederek “Son 3 yıldır burayı idare etmeye kalkan arkadaşlarım bence burayı idare etmeye gelmiyorlar, ele geçirmeye geliyorlar. Nedir bu kavga? Benim kimse ile bir kavgam yok. Böyle bir örnek olmadım, böyle yetiştirmedim ama kızamıyorum. Maalesef bu arkadaşlar da benim eserim. Bunların kimisi benimle 14 yıl çalışmış, kimi 10 yıl çalışmış ama benim söylediklerimi yapmıyorlar, yapma dediklerimi yapıyorlar. Acaba yapma dediklerimden mi puan alacaklarını zannediyorlar?”dedi.

SUSKUNLUĞUM, HEZİMET VE MAĞLUBİYET DEĞİLDİR

Başaran Ulusoy açıklamasını şöyle sürdürdü: “Arkadaşlarım niye böyle heyecan içinde. Bak dikkat edin daha çift rakama gelmediler. yazan Antalya'da iki arkadaşım, yurt dışında uzun süre kalan hala kalmaya devam eden bir arkadaşımız ve 4-5 kişi. Bunlara gerek yok. Buraya siyaseti sokmayacaksınız, sokmadım. Buraya etnik düşünceleri sokmayacaksınız, sokmadım. Buraya bölgeciliği sokmayacaksınız, sokmadım. Burda sportif faaliyetlerdeki düşüncenizi sokmayacaksınız, sokmadım. Ben buranın birliği için elimden gelen gayreti gösterirken, benim suskunluğumu arkadaşlarım hezimet veya mağlubiyet olarak kabul etmesinler"

TÜRSAB’TA BAŞARAN ULUSOY DEVRİ KAPANIYOR

"TÜRSAB'da bir devir kapanıyor. Bu devir Başaran Ulusoy devridir. Benim gönlüm arzu etmezdi Başaran Ulusoy devri olsun. Fakat şartler beni oraya zorladı. Bir odadan, 3 personelden, 176 personel, 39 bölge, bölge teşkilatları, mükemmel kadroları olan bir TÜRSAB yarattık“

SON GEREKÇE: 1200 YENİ ÜYE

Başaran Ulusoy genel kurulun ertelenme gerekçesi için “güvenlik sağlanamayacağı’nı bildirdiği halde bu kez “Genel kurulun ertelenme gerekçesi son günlerde gelen 1200 genel kurul katılım talebidir. '2017 yılında kongremiz olacaktı. Fakat bu kongremizin son günlerde gelen talepler, 1200'e yakın son günlerde oda, uçak talebi geldi” dedi.

ÖNCEKİ GEREKÇE: GÜVENLİK

Halbuki Başaran Ulusoy’un açıklamasında ve Beşiktaş İlçe Seçim Kurulu’nun açıklamasında güvenlik nedeniyle erteleme şöyle yer alıyordu:''Genel Kurul öncesinde gerek sözlü, gerekse sosyal medyada üyeler arasında meydana gelen yazışma trafiğine bağlı olarak ortamın gerginleştiğinin tespit edilmesi ve Genel Kurula katılacak üyeler arasında önemli bir kutuplaşmanın meydana gelmesi, dolayısıyla Genel Kurul salonunda ciddi bir kaos yaşanacağı öngörüldüğünden ve toplantı esnasında huzur ve sükunetin kontrol edilmesinin mümkün olamayacağı anlaşıldığından 23.Olağan Genel Kurulun ertelenmesine, oybirliği ile karar verilmiştir''

BEN TÜRKİYE GÜVENİLİR ÜLKE DEĞİL DEMEDİM“

"Bence burayı idare etmeye gelmiyorlar, ele geçirmeye geliyorlar” diyen Başaran Ulusoy açıklamasında şunlara yer verdi:“Bizim sesli bir çoğunluğumuz var. Bu sesli çoğunluk genel kurulda şamarı vurur. Su gibiyiz. Delip geçeceğimiz her yer akıntı yapar. Dolayısıyla yine itidal tavsiye ediyorum. Sonra, bu ne demek? Türkiye güvenilir ülke değil ben demedim ki. Kongremizin daha sağlıklı daha sıhhatli, salonlarımız yetmiyor. Daha tedbirli, zaman yetmedi""

KONGREDE İKİ GRUBUN KAVGA ETMELERİNİ ARZU ETMEDİM

"Burada genel kurulu bize yakışan, kamuoyuna ses veren, kamuda ses getiren, TÜRSAB seçimleri oldu güzel geçti yazılacağına iki grubun, üç grubun önceden planlanmış, kavgalı, elektrik yüklü bir atmosferde birbirine hakaret eder bir pozisyonda olmalarını arzu etmedim. Benim vazifem genel kurulu sağlıklı, sıhhatli bir şekilde bitirebilmektir"