BATI KARADENİZ’DE HAFTA SONU MOLASI

Turun ilk adresi Safranbolu, Arnavut kaldırımlı sokakları, ahşap evleri ile Dünya Mirasları listesinde yer alıyor. İhtişamlı yüksek kapıları, “hayat” adı verilen geniş avluları ve tavanlarındaki işlemeleri ile zamanın ötesinde bir yerde duruyor Safranbolu Evleri. Hititlerden Romalılara sayısız medeniyetlere ev sahipliği yapan bu topraklarda her derde deva safran çiçekleri yetişiyor. Doğası ve muhteşem bitki örtüsü ile ünlü bu yörede Hükümet Konağı, Saat Kulesi ve Köprülü Mehmet Paşa Camii ziyaret edilmesi gereken tarihi yapılar arasında.

Batı Karadeniz’in bir diğer kenti Amasra şirin sahili, samimi insanları ve karşı konulamaz güzellikte gün batımı ile kendine hayran bıraktırıyor. Cenevizlilerden kalma Amasra Kalesi ve ahşap oymacılığının en güzel örneklerinin sergilendiği Çekiciler Çarşısı mutlaka görülmeli.

Abant Gölü ise, baharla birlikte açan nilüfer çiçeklerinin güzelliğiyle keyifli bir yürüyüşe çağırıyor. Çam kokuları ve kuş seslerinin eşlik edeceği bu gezide dağ çileğinin muhteşem lezzetini tatmayı unutmayın.