BATI KARADENİZ FAM TRİP'E, KÖRFEZ ÜLKELERİ SEYEHAT ACENTELERİNDEN YOĞUN İLGİ

“Son 4 yıldır, ITB Berlin, WTM Londra gibi uluslararası turizm fuarlarına katılarak, saklı cennet Kastamonu’muzun sahip olduğu potansiyeli ve zenginliğini dünyaya tanıtmaya devam ediyoruz. Körfez ülkelerinden daha fazla turisti bölgemize çekebilmek için, 18 ile 22 Nisan tarihleri arasında Batı Karadeniz Fam Trip’ini düzenliyoruz. Organizasyonumuzun, Arabian Travel Market Dubai (ATM) Turizm Fuarı (30 Nisan- 3 Mayıs) öncesinde yapılacak olması da, Kastamonu ve Sinop illerinin Körfez ülkelerinden daha fazla turist alabilmesi açısından önemli bir fırsat oluşturacaktır. Özetle, yakın gelecekte, Avrupa ülkeleri ve Ortadoğu ülkeleri başta olmak üzere, dünyanın dört bir yanından turisti Kastamonu’da misafir edeceğiz. Nitekim yılsonuna doğru açılacak olan Kastamonu Havalimanı ile birlikte, kentimize olan yerli ve yabancı turistlerin sayısında ciddi bir artış yaşanacaktır” diye konuştu.

Körfez ülkelerinden gelecek seyahat acentanları, Sinop’ta 1 gece Sinop Valiliği tarafından ağırlanırken, programın 2. gününden itibaren Kastamonu’da bulunacaktır. Kastamonu’da, Kastamonu Valiliği, Araç ve Küre Belediye Başkanlarının aralarında bulunduğu kamu ve yerel yönetimler temsilcileri ile Kurşunluhan Hotel, İksir Resort Town Tatil Kasabası Daday, Şadıbey Çiftliği, Serender Park Otel, Doğan Işık Otel, İzbeli Çiftliği, Yakamoz Tatil Köyü gibi işletmeler tarafından ağırlanacak olan seyahat acentaları, saklı cennet Kastamonu’nun zenginliğini yaşarken, bölgenin turizm potansiyelini yerinde görme fırsatı yakalayacaktır.

Körfez ülkelerinden katılacak seyahat acentalarından bazıları:

*Kuveyt’ten Express Travel, Space Travel, Yaish Travel, Baz Travel, Afaq Travel, Musaad Al Saleh Travel,
*Suudi Arabistan’dan Attar Travel, Zahıd  Travel, Al Tayyar  Travel, Sıta Travel, Fursan Travel, Sarh  Travel, Hafıf  Travel, Portfolıo, Dnata
*Umman’dan Palm Holidays, Zahra Holidays, Bahwan Holidays, Marmul Travels, Travel City, NTT Tours, OUA Holidays
*Dubai’den NEWRAK Leisure Travel & Tourism, SNTTA (Sharjah National Travel & Tourist Agency), Al Rais Travel, Sharaf Travel Services, Al Futtaim Travel Services, Uranus Travel & Tours
*Katar’dan Ambassador Travels, Aldeera Travels, Arabian Link Travel, Continental Travel, Kanoo Travel, Regency Travels&Tours, Mannai Air Travel,
*Abu Dhabi’den Panorama Travel, Kanoo Travel, Sun Shıne Travel, Emırates Sky Travel, Al Shamel Travel, Orıent Travel

Batı Karadeniz Fam Trip sırasında gezilip, görülecek yerlerden birkaçı  

Kastamonu ili:  
Kastamonu ili, Karadeniz’in İncisi, yemyeşil bir ormanın içine yerleşmiş, evliyaları, sahabeleri, türbe ve yatırlarıyla, kanyon ve şaleleri ile eşsiz tarihi ve bağrında yetiştirdiği Şerife Bacıları, Rıfat Ilgaz’ları ile Türkiye’nin Saklı Cennetlerinden birisidir.
Sadi Bey Çiftliği, Mahmut Bey Camii, Köpekçioğlu Konağı, Yumurtacı Gölet’i, Ballıdağ, İksir Resort Town Tatil Kasabası, İzbeli Çiftliği, Kastamonu Kalesi, Saat Kulesi ve El sanatları müzesi, Araç yaylası, 600 yıllık tarihi bir deve hanı olan Kurşunluhan Hotel, Araç turu, İnebolu turu, Küre Ersizlerdere mevki, Şeyh Şaban-ı Veli Hazretleri, Vedat Tek Müzesi’nin aralarında bulunduğu ziyaretler yer alıyor.

Sinop ili:
Sinop ili, tarihi, coğrafyası, kültürü, edebiyatı ve eşsiz doğal güzellikleri ile Türkiye’nin Kaptan Köşküdür. M.Ö. 2000’lerde Gaskalılar tarafından yapılan Sinop Kalesi; şiirlere, şarkılara, öykülere konu olan ve tarihte birçok ünlüye konukluk etmiş tarihi Sinop Cezaevi, Balatlar kilisesi, Alaaddin Camii ve Pervane Medresesi ile Etnografya ve Sinop müzelerinin aralarında bulunduğu ziyaretler yer alıyor.