BEKEN '' YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ KORUMA VE YAŞATMAYLA İLGİLİ PROJE VE OLUŞUMLARI DESTEKLEMEK EN ÖNEMLİ HEDEFİMİZDİR ''

YÖRİSAD Başkanı Semih Başkan Beken, “Dernek olarak vizyonumuz Anadolu’muzun milli ve manevi değerlerinden Yörük Kültürü ortak mirasından hareketle, liberalizmin rekabetçi piyasa ekonomisinin kanun ve kurallarının oluşması ve iş adamlarımızın katkı sağlamalarıdır”

 

 “Yörük olmaktan övünüyoruz!...”

 
YÖRSİAD Başkanı Semih Beken, yaptığı açıklamasında, “ Biz Yörükler olarak yaşadığımız toprakların değerini bilip bu topraklarda geçmişte yaşamış atalarımızın emanetini en güzel şekilde temsil etmek için bu yola baş koyduk. Ve bu yolda bizimle birlikte olup ve bu yolda bizleri destekleyen herkese teşekkür ediyorum. Bilindiği üzere Yörüklük; bugün mensubu olmakla övündüğümüz, Türk Milletinin mayası, bir yaşama mekanı olan Çadırda atılmıştır ve o maya tutmuş ve büyük Türk Milleti meydana gelmiştir. Yörükler gittikleri ya da gönderildikleri her yere “ Özgün” Türk kültürünü götürmüşlerdir. Şehirlerde başka kültürlerle karışarak bozulmaya başlayan Türk Kültürü, en özgün ve doğru şekliyle Yörükler arasında asırlarca yaşamış ve hem de yaşamaktadır. Bizde YÖRSİAD olarak bu ilkeyi kendimize amaç edinerek geçmişimizi günümüze taşımayı amaçlıyoruz. Bu tarihsel mirastan hareketle küresel ekonomik pazarda Türk İş dünyasının etkinliğini gösterebilmek amacıyla,  Türkiye Yörük Sanayici İş adamları derneğini kurduk. Dernek olarak vizyonumuz Anadolu’muzun milli ve manevi değerlerinden Yörük Kültürü ortak mirasından hareketle, liberalizmin rekabetçi piyasa ekonomisinin kanun ve kurallarının oluşması ve iş adamlarımızın katkı sağlamalarıdır” dedi.
 
“Ülkemizin ekonomik ve sosyal kalkınmasına katkıda buluyoruz!...”
 
YÖRSİAD olarak, ülke ve bölgenin ekonomik ve sosyal kalkınmasına katkıda bulunduklarını belirten Beken, “ YÖRSİAD  olarak ülkemizin ekonomik ve sosyal kalkınmasına katkıda bulunarak, bölgesel, sektörel ve ulusal politikaların oluşmasını, üyelerimiz arasındaki koordinasyonu ve işbirliğinin en üst düzeyde çıkarılmasını sağlamak, Yörük kültürünü koruma ve yaşatmayla ilgili proje ve oluşumları desteklemek en önemli hedefimizdir. Bugün Türkiye’nin her yerinde Türk Kültürünü özü ve aslı ile yaşayan ve yaşatan Yörükler, milletimizin birlik ve beraberliğini sağlamışlardır. Bizlerde atalarımızdan gördüğümüz beraberliği en üst düzeye taşıyıp YÖRSİAD  olarak üretim yapan, istihdam sağlayan ve ekonomiye katkıda bulunan genç ve dinamik bir ekibiz. Yörük İş adamları olarak sayımız hızla artmaktadır. Benimle bu yola baş koymuş YÖRSİAD üyelerine; vatanımıza ve milletimize katkıda bulundukları için en önemlisi bir iş adamı olarak başka ocaklarında tütmesini, başka insanların da evine ekmek götürmesini sağladıkları için çok teşekkür ediyorum” dedi.
 
“YÖRSİAD olarak yeşil yatırımları ve yeşil endüstriyi destekliyoruz”
 
Son dönem sürdürülebilir enerji kaynakları, yeşil ekonomi alanında da girişimlerde bulunduklarını belirten Başkan Beken, YÖRSİAD olarak konunun önemine dikkat çekerek, " Geçtiğimiz günlerde yenilenebilir Avrupa Zirvesi nedeniyle Antalya’da bulunan katılımcıları YÖRSİAD olarak konuk etmiştik.Gelecek açısından çok önemli olan sürdürülebilir enerji kaynakları, yeşil ekonomi konularında Avrupalı genç katılımcılar tüm dünyada kamu kurum ve kuruluş ve uluslararası örgütlerde paylaşılacak olan bir basın bildirisini bizlerin huzurunda imzalayarak tüm dünyada deklare ettiler. Bizde YÖRSİAD olarak yeşil yatırımları ve yeşil endüstriyi destekliyoruz"  diye konuştu.