BEKİR AKKAŞ’IN ADI BELEK’TE BİR PARKA VERİLDİ

Halil ÖNCÜ (BELEK) -Geçtiğimiz yıl yakalandığı amansız hastalık nedeniyle aramızdan ayrılan, uzun yıllar Belek’te turizmcilik yapan ve turizmcilerin abisi Bekir Akkaş’ın adı Belek'te bir parka verildi.

BEKİR AKKAŞ’IN ADI BELEK’TE BİR PARKA VERİLDİ

Bekir Akkaş’ın isminin verildiği park,  POYD (Profesyonel  Otel Yöneticileri  Derneği)’nin yoğun çabası ve Serik Belediyesi meclisinin onayından geçmesinin ardından tabelanın dikilmesi ile bugün hayata geçti.

Parkın açılışına, POYD Başkanı Ülkay Atmaca ve Yönetim Kurulu üyeleri, AKTOB Başkanı Erkan Yağcı, merhum Bekir Akkaş’ın eşi Yurdanur Akkaş, oğulları Barış ve Batuhan'ın yanı sıra ve turizmciler katıldı.

Turizme ve kalkınmasına ömrünü adayan Bekir ağabeyimizi Rahmet ve Minnetle anıyoruz!

Belek Mahallesi Turizm Caddesi'nde üzerinde yer alan parkın açılış töreni pandemi kuralarına da uygun olarak düzenlenirken, park açılışında konuşan Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ülkay Atmaca, "2002 – 2004 yılları arasında Yönetim Kurulu Başkanımız olarak da görev yapan kıymetli büyüğümüz Bekir ağabeyimiz çok değerli bir insandı.Böyle bir değeri kaybetmiş olmanın derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Saygıdeğer eşine, ailesine şahsım ve Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği  ailesi olarak baş sağlığı diliyoruz.Hiçbir zaman unutmayacağız.Mart 2020 tarihinde kaybettiğimiz abimiz, Pandemi kısıtlamaları doğrultusunda cenaze töreninde ve  ailesinin yanında bulunamamak bizleri daha da çok üzmüştür. Vefatı sonrasında camiamızdaki dostlarımızın önerisi ile ismini yaşatmak için Serik Belediyesine başvuru yaptık. Belediye Başkanımız Sayın Enver Aputkan bey de talebimizi sıcak karşılayıp, meclise taşıdı. Ve bu parka isminin verilmesi kararı çıktı. Bu karardan dolayı çok mutluyuz. Bu kararda emeği olan başta Belediye Başkanımız Sayın Enver Aputkan ve Meclis üyelerine sonsuz teşekkürler ediyoruz. Türkiye ve Antalya turizmi için yapmış olduğu önemli çalışmalar ile hep yol gösterici olmuştur. Bizler de turizm gelişmesine katkı sağlamak için çok çalışmamız gerektiğinin farkındayız. Tecrübeyi kendimize referans edinen, öğrendiğiyle yetinmeyen, fikirleri özümseyen, sürekli sorgulayan, yenilikçi bireyler yetiştirmek için değerlerimize bağlı kalarak, tüm gücümüzle o ve onun gibi ağabeylerimizin yolunda ilerleyeceğiz. Turizme ve kalkınmasına ömrünü adayan Bekir ağabeyimizi Rahmet ve Minnetle anıyoruz” dedi.

Turizmin gelişmesi adına yaptığı çalışmaların yanı sıra bizim için yol gösterici bir isimdi!

AKTOB(Akdeniz Turistik Otelciler Birliği) Başkanı Erkan Yağcı da yaptığı konuşmasında “Böyle anlamlı bir günde burada olmanın heyecanı içerisindeyim. Bence Ülkay Başkanımız ve POYD Yönetimi çok özel bir işe imza attılar. Bende Bekir abiyi Antalya’ya ilk geldiğim yıllardan beri tanıdım. Turizmin gelişmesi anlamında AKTOB yönetiminde de bizlerle birlikte çalıştı. Turizmin gelişmesi adına yaptığı çalışmaların yanı sıra bizim için yol gösterici bir isimdi. Bir ağabeylik de yaptı. Adı bu parkta yaşatılacak. Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

Herkese bu emekleri ve düşünceleri için çok teşekkür ediyoruz.

Merhum Bekir Akkaş’ın oğlu Batuhan Akkaş da yaptığı açıklamasında “ Herkese bu emekleri ve düşünceleri için çok teşekkür ediyoruz. Belek bizim ailecek 30 yılımızın geçtiği bir yer. Ben ve kardeşim burada büyüdü. Burada elinde büyüdüğümüz sektörün isimlerinin katılımları ile burada olmak gerçekten mutluluk verici. Her zaman olduğu gibi babamla bir kez daha gurur duyduk. POYD Babamın yıllarıdır içinde olduğu bir kurum. Burada Ülkay Başkanıma ve değerli yönetimine, Serik Belediyesi Başkanı ve Meclis üyelerine çok teşekkür ediyorum” dedi.

İyi ki onun gibi bir eşe sahibiz ve onun mirasını yaşıyoruz!

Bekir Akkaş’ın eşi Yurdanur Akkaş da yaptığı açıklamasında “ Bekir doğaya aşık bir insandı. Turizm camiasında bu kadar sevilmesi, bu kadar büyük yüreğinin olduğunu gösteriyor. Zaten bunu herkes söylüyordu. İyi ki onun gibi bir eşe sahibiz ve onun mirasını yaşıyoruz” dedi.