BERLİN,İLK YARIDA 6.4 MİLYON ZİYARETÇİ AĞIRLADI

“Almanya’nın Vitrini” olarak kabul edilen Berlin, 2018 yılının ilk yarısında ziyaretçi sayısını yüzde 4’lük artışla 6,4 milyon kişiye ulaştırdı. VisitBerlin CEO’su Burkmann Kieker, geceleme sayısında yüzde 4,2’lik artış yaşandığını belirterek “Toplam geceleme sayısı 15,3 milyona ulaştı” dedi.

BERLİN,İLK YARIDA 6.4 MİLYON ZİYARETÇİ AĞIRLADI

TUYED Ar-Ge’nin VisitBerlin raporundan derlediği bilgilere göre, , yılın ilk yarısında Berlin’i en çok ziyaret eden milletler listesinde 15’nci sırada yer alan Türk ziyaretçi sayısı yüzde 2,4’lük artışla 31 bin 300 kişi olarak belirlendi. Türk ziyaretçilerin geceleme sayıları ise yüzde 6 artarak 84 bin 185’e ulaştı. 

VisitBerlin CEO’su Burkmann Kieker, kenti yılın yarısında ziyaret eden 6,4 milyonluk ziyaretçilerin 4 milyonun yerli, 2,5 milyonunun ise yabancı turistlerden oluştuğunu açıkladı. Söz konusu artışı ‘sağlıklı bir büyüme’ olarak yorumlayan Kieker, Berlin’in kongre turizmine katılımcı sayısında da yüzde 2,4’lük büyüme yakaladıklarını söylüyor. Yılın yarısında Berlin’de 65 bin 790 etkinlik-kongre düzenlendiğini belirten Kieker, “Söz konusu etkinliklere toplamda 5 milyonu aşkın kişi katıldı. Katılımcılar arasında yurtdışından gelenlerin sayısı ilk kez 1 milyon kişiyi aştı. Bu da Berlin’in kongre turizminde güvenilir bir şehir olduğunu kanıtlıyor. Kongre turizmi kent ekonomisine ciddi bir değer katıyor. Öte yandan 1-3 Ekim’de Berlin’de gerçekleştireceğimiz Alman Birlik Günü etkinliklerini Almanya’nın geneline yayacağız ” diyor.