BİR İLK DAHA! ANTALYA KADIN MÜZESİ AÇILDI

BİR İLK DAHA! ANTALYA KADIN MÜZESİ AÇILDI
Antalya Tanıtım Vakfı Başkanı Nizamettin Şen’in açılış konuşması ile başlayan toplantıya Antalya’nın tanınmış simaları ve iş adamları ve turizmciler katıldı. Uzun süredir bu konuda çalışma yaptıklarını belirten Şen, turizmdeki deniz, kum, güneş tanıtımının yanı sıra Antalya Kadın Müzesi projesi ile de yeni bir vizyon yakalandığına dikkat çekerek, “Antalya'da kadın hareketinin bir tarihi ve lider kadınları var. Toplumumuzun bütün katmanlarındaki kadınların öyküleri var. Sanal müzede sergiler, söyleşiler, alışverişler ve en önemlisi Yörük ve Akdeniz kültürünün güzelliklerini kadın üzerinden anlatımı var” diye konuştu.


Katılımcıların yoğun ilgisi gözlerden kaçmadı...


ATAV Başkan Yardımcısı Yeliz Gül Ege, ATAV Başkanı Nizamettim Şen ve Prof. Dr. Nevzat Çevik...


Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar da geceye katılan isimlerdendi.

Müze fikrinin mimarlarından olan Antalya Tanıtım Vakfı Başkan Yardımcısı Yeliz Ege Gül, ise katılımcılara teşekkür ederek " Dünya’da 11 tane sanal Kadın Müzesi var. Biz de Antalya’da 12. Sini açıyoruz. Bununda mutluluğunu yaşıyoruz. Burada gördüğümüz ilgiye bakacak olursak doğru bir iş yaptığımızı söyleyebilirim. Tüm emeği geçenler adına sizlere teşekkür ediyorum" dedi.


Antalya Kadın müzesi kokteylinde Antalya Eski Büyükşehir Belediye Başkanım Hasan Subaşı büyüğümüz ile birlikteydik.

Sanal Antalya Kadın Müzesi, kadınlardan oluşan danışma kurulu, sergisinin düzenleyicisi Prof. Dr. Nevzat Çevik,ATAV Başkanı Nizamettin Şen ve ATAV Başkan Yardımcısı Yeliz Gül Ege tarafından açıldı. Lansmanda Elmalı'daki Hasan Subaşı kültür evinde çekilen fotoğraflar sergilendi ve ardından kadın korusu da mini bir konser verdi.


Gecede TÜROFED Başkanımız Osman Ayık, Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanımız Mevlüt Yeni, Değerli turizm yazarı ağabeyimiz Fehmi Köfteoğlu ile birlikte kısa bir sohbet gerçekleştirdik....


Geceye Limak Limra Hotel Genel Müdürü Dinçer Sarıkaya da katıldı.


Kadınlar müzesi danışma kurulu üyeleri...

Antalya Kadın Müzesi www.antalyakadinmuzesi.org adresinden ziyaret edilebiliyor.