BU İZMİR'İN KADERİ Mİ?

BU İZMİR'İN KADERİ Mİ?
ETİK, Ülkemizin kaderini tayin edecek 1 Kasım 2015 Genel Seçimleri öncesi ve bu süreçte Ege Bölgesi Turizmi sorunlarını masaya yatırılması, var olan sorunların belirlenmesi ve çözümlerinin tartışılması amacıyla İzmir Milletvekili adaylarıyla organize edeceği kahvaltılı toplantılarından ilkini Hilton Otel Barbaros Hayrettin Paşa salonunda CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel ve Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla’ nın katıldığı kahvaltılı basın toplantısı ile gerçekleştirdi.  

Sorunlar bitmek bilmiyor

Açılış konuşmasını ETİK Başkanı Mehmet İşler yaptı. İşler; “ İzmir’imizin güzide insanlarından birisi olan Milletvekili adayı Atilla Sertel ve genç, dinamik, ufku açık Bornova Belediye Başkanımızla birlikte, İzmir’de turizm, turizmin sorunları çözümlerini beklentileri, çocuklarımızın geleceği adına geleceğimiz adına, turizmin sorunlarını kendisiyle bir sabah kahvaltıda kendi aramızda İzmir’in turizminin sorunlarını konuşacağız bu sorunlarımızın çözümlerini ele alacağız” diye ifade etti.  Konuşmasına devam eden İşler “İzmir’de bu turizm için bu kadar kaynak varken bu güzide kentimizde Turizmde bu kadar sorun yaşamak bizim kaderimiz mi? İzmir’in turizmi Türkiye ortalamasının çok altında diyerek sorunlarını dile getirdi.  Konuşmasına devam eden İşler, elektrikte kayıp kaçak vergisini biz ödüyoruz, doğuda kullanılan kaçak elektriğin faturasını ben ödemek istemiyorum sayın vekilim lütfen mecliste bizim sesimiz olun. Bizi haksız vergilendirmelerle cezalandırıyorlar” dedi.

Turizmcileri Bornova’ya Yatırıma Davet Etti.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla; “Bornova’da yeterli otelin olduğunu düşünmüyorum ilk futbol ve ilk sporun olduğu kenttir Bornova, ayrıca Bornova’mız eğitim kentidir üniversite kentidir. Çok güzel köylerimiz var insanlarımızın sadece alış veriş merkezi değil doğal ortamlara da ihtiyacı var” dedi. Attila konuşmasının devamında “Sayın vekilimiz Atilla Sertel’i parlamentoya taşıyacağız. Biz vatandaşlarımızla yöneticilik yapıyoruz. Toplantıya katılan ETİK üyelerine çağrıda bulunan Olgun Atilla hepinizi Bornova’ya yatırım yapmaya çağırıyoruz. Bornova üniversite kentidir öğretim üyeleriyle öğrencisiyle potansiyeli yüksek bir kenttir “diye konuştu.

Atilla Sertel İzmir’in bütün sorunlarında olduğu gibi turizmin sorunlarında da CHP iktidarında bütün İzmirlinin yanında olacaklarını söyledi. Sertel, “1 Kasım seçimleriyle ilgili yapılan kamuoyu araştırmaları gösteriyor ki hiçbir parti tek başına iktidar olamıyor. AKP’nin gün geçtikçe kan kaybettiğini görüyoruz. CHP bizim de beklemediğimiz bir yükseliş içinde ve yüksek bir oy alacaktır. Önümüzdeki seçimde her şey yerine oturacaktır. Aziz Nesinlik olaylar yaşanıyor ülkemizde. Hiçbir ödün vermeden haksızlıklar karşısında duracağım. Bu ülkede bir ışık ve umut görüyoruz ve diliyorum önümüzdeki dönemde göreceğiz. İzmir ve Eskişehir çok onurlu ve bütün haksızlıklara baskılara rağmen her zaman başları dik olmuştur. AKP’li bir aday saat kulesi eski saat kulesi nerde diye soruyor yani bu adamlar İzmir’i tanımıyor. İster vekil olayım ya da başka bir konumda olayım İzmir için ne zaman çağırırsanız her zaman yanınızda olacağım. Cumhurbaşkanı sadece Cumhurbaşkanı olmalıdır,  devlet başkanı tek adamlık görevleri olmamalıdır” dedi.  

Mehmet İşler konuşmasının sonunda kürsüye çıkarak İzmir’in Turizmin sorunlarının sunumunu istatistik verilerle gösterdi. İşler, “Gördüğünüz gibi Türkiye ortalamasının çok çok altındayız kısacası durağanız. Bu sunum ne halde olduğumuzu bize gösteriyor. İzmir bunu hak etmiyor” diyerek sözlerini tamamladı