BU OTELDE SATIŞLARIN YÜZDE 20’SİNİ ONLİNE SATIŞLAR OLUŞTURUYOR!

Belek Spice Hotel & Spa'da online satışlar tüm satışların yüzde 20’sini oluşturuyor.

BU OTELDE SATIŞLARIN YÜZDE 20’SİNİ ONLİNE SATIŞLAR OLUŞTURUYOR!

Halil ÖNCÜ ( BELEK ) - Dünyanın en eski seyahat acentesi olarak bilinen 178 yıllık İngiliz tur operatörü Thomas Cook’un iflası, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’deki turizmcileri de son dönemde ağırlıklı olarak Online Satışlara çevirdi. Her ne kadar Türkiye’de bu konuda çok yol alınmasa da bazı oteller Online Satışlara büyük önem veriyor.

Belek Spice Hotel & Spa da Online satış kanalarına büyük önem veren otellerden bir tanesi. Yaklaşık beş yıldan bu yana oluşturulan Online Satış ekibi gerek teknolojik alt yapı gerekse de satış becerileri ile dikkat çekiyor. Ekip yapılan çalışmaların şu anda meyvelerini almaya başlamış bile. Otelde online satışlar tüm satışların yüzde 20’sini oluşturuyor.

Ağustos 2020 için gelen bir rezervasyonu bugünden sanal posumuzdan çekip muhasebemize iletmeye başladık bile!

Belek Spice Hotel & Spa Online SatışMüdürü Mustafa Yıldırım yaptığı açıklamasında, halen otelde yaptıkları satışların yüzde 20’sini online satışların oluşturduğunu söyledi. Online satışın avantajlarını da dile getiren Yıldırım, “ Online satışların önemi biz otelciler açısından her zaman misafirden çok erken paranızı alabiliyor olmanızdır. Özellikle misafirlerin rezervasyonu yaparken en avantajlı fiyatı yakaladıkları ama ödemeyi de hemen yaptıkları seçeneği her zaman tavsiye ediyoruz. Bu hem misafirlerimiz için avantaj hem de otel için avantaj oluşturuyor. Örneğin biz Ağustos 2020 için gelen bir rezervasyonu bugünden sanal posumuzdan çekip muhasebemize iletmeye başladık bile. Spice Otelde şu anda online satışlarımız yüzde 20’ye doğru çıkmakta. Ve buradaki diğer segmentlerdeki diğer acentalardaki ve tur operatörleri satışlarındaki Kick Beck uygulaması, bonus, turbo, erken rezervasyonun ekstra indirimleri gibi seçenekler olmadığı için çok daha yüksek para kazanma noktası oluşturuyor online satışlar. Online satışlarımızda bir komisyon var ama misafirlilerimiz komisyonların yanında asla sürpriz harcamalar, sürpriz faturalarla karşılaşmıyorlar” dedi.

Sosyal medya ve Google reklamlarımız ile beraber online satışlarımızı çok daha fazla arttırıyoruz!

Online satışların kilit noktasını da açıklayan Mustafa Yıldırım, “Online misafirler bütün dünyadan arayıp sizi bulabiliyorlar. Tabii ki Online satışların başarılı olmasının yanında biz sosyal medyamızı da içeriden yönettiğimiz için, sosyal medya ve google reklamlarımız ile beraber online satışlarımızı çok daha fazla arttırıyoruz” diye konuştu.