BU SONBAHARDA LONDRA’YA GİTMEK İÇİN 6 NEDEN!

Yapılacak bu kadar çok şey varken Londra’ya gitme nedenlerini birkaç maddeye indirgemek gerçekten güç. İnovatif seyahat acentesi Tripsta, sizin için bu sonbaharda Londra’ya gitme nedenlerinden birkaçını derledi.

1. Popüler Sergiler ve Müzeler

Londra’nın turistik yerleri gerçekten de heyecan verici. Londra’ya tepeden bakmak isterseniz London Eye’a, dünyaca ünlü şahsiyetleri görmek isterseniz Madame Tussauds’a, dünyanın en değerli hazinelerini yakından incelemek isterseniz British Museum’a veya dinozorlarla karşılaşmak isterseniz Natural History Museum’a gidebilirsiniz. 2014 Ekim ve Kasım aylarında Londra müzelerinde devam etmekte olan en popüler sergiler ise şöyle sıralanıyor: “Rembrandt: The Final Years” (National Gallery, 15 Ekim 2014 - 18 Ocak 2015), “Sherlock Holmes Under the Microscope” (Museum of London, 17 Ekim 2014 - 12 Nisan 2015) ve “Cairo to Constantinople: Early Photographs of the Middle East” (The Queen's Gallery, Buckingham Palace, 31 Ekim 2014 - 22 Şubat 2015).

2. Dillere Destan Şehir Manzarası

Londra’nın etkileyici silueti sürekli olarak değişmeye devam etse de güzelliğini her daim koruyor. Bu manzaraya en son eklenen Shard binası oldu. Thames nehri boyunca şehrin dillere destan manzarasını tepeden izleyebileceğiniz pek çok yer var ama kaldığınız süre boyunca mutlaka şehre panoramik açıdan bakmanızı sağlayacak bir noktaya çıkmayı ihmal etmeyin. Trafalgar Oteli’nin üstündeki Vista rooftop bar, ünlü Trafalgar Meydanına, Big Ben ve London Eye gibi diğer bilinen noktalara tepeden bakan harika bir manzara sunuyor. Vista aynı zamanda öğle yemekleri, samimi toplantılar ve gün içinde bir şeyler içmek ya da güneş Londra’nın üzerinde batarken birer kadeh şampanya ya da kokteylin tadına bakmak için ideal bir yer.

3. Önde Gelen Alışveriş Merkezleri

Londra’da alışveriş yaparken Oxford Street’teki en popüler mağazalardan Londra pazarlarındaki hediyelik eşyacılara kadar seçeneklerin fazlalığı sizi şımartabilir. Westfield Stratford’da Avrupa’nın en büyük kent alışveriş merkezinden alışveriş yapabilir, Harrods ya da Selfridges gibi devasa perakende mağazalarını ziyaret edebilirsiniz. Londra ayrıca Dover Street Market gibi perakende ‘outlet’lerinden, indirimleriyle ünlü Londra pazarlarına, Westfield gibi büyük alışveriş merkezlerine kadar farklı alternatifler sunuyor. Londra pazarlarında çiçekten yiyeceklere kadar her şey satılıyor.

Bağımsız moda ve takı tasarımcılarının yer aldığı Spitalfields gibi büyük pazarlar, lezzetli yiyecekler için Camden Market, Columbia Road flower market ve Borough market ya da Portobello Road, gün boyu etrafta dolaşırken karşınıza ucuz bir şeyler çıkmasını istiyorsanız sizin için ideal. Ayrıca tarihi Greenwich’e günübirlik turlara katılıp Thames nehri boyunca otobüsle seyahat edebilirsiniz. Royal Observatory ve Cutty Sark’ı ziyaret etmenin yanı sıra burada alışveriş de yapabilirsiniz, hediyelikler ve yerli tasarımcı ürünleri için idealdir.

4. İngiliz yemekleri

Londra’da gerçek İngiliz yemeği yemek istiyorsanız çok aramanıza gerek yok. Londra’da çok sayıda İngiliz restoranı bulunuyor. Et ve balık seviyorsanız Simpson's sizin için güzel bir seçenek. Corrigan's Mayfair‘da alakart menüden istediğiniz yemeği seçebilir veya üç çeşitten oluşan fiks Pazar öğle menüsünü tadabilirsiniz. Kensington Place klasik İngiliz brasserie yiyecekleri sunmanın yanı sıra balıkta da cazip seçenekler sunuyor (yandaki balıkçıdan istediğiniz balığı seçmeniz mümkün!). Eğer daha hesaplı bir şeyler bakıyorsanız Hampstead’deki geleneksel 18. yüzyıl tarzı ahşap kaplamalı Holly Bush sizi son derece memnun edecektir. Shakespeare’s Globe Theatre’da The Swan harika İngiliz yemeklerinin yanı sıra harika bir Londra manzarası sunar. Borough Market’taki Roast da İngiliz mutfağının en güzel örneklerini sunmaya kendini adamıştır.

5. Sherlock Holmes

İskoç yazar ve doktor Sir Arthur Conan Doyle tarafından 1887’de yaratılan Sherlock Holmes karakteri şimdiye kadar pek çok edebi karakterden daha çok beyaz perdeye yansıdı. Robert Downey Jr ve Jude Law geçtiğimiz yıllarda Holmes ve Watson’ı beyaz perdeye taşıdılar. Sherlock Holmes seven herkesin gitmesi gereken ünlü 221b Baker Street adresinde Sherlock Holmes’ün yaşadığı ve çalıştığı yeri bulmak dedektiflik becerilerinizi konuşturmanızı gerektirebilir. Ancak ünlü karakterin evi gerçekten de Baker Street numara 237 ve 241 arasında yer almaktadır! Burada bulunan Sherlock Holmes Müzesi’ne gitmeden önce sıraya girmemek için biletinizi önceden almanızı tavsiye ederiz.

6. Şovlar ve müzikaller!

Victoria Palace Theatre’daki Billy Elliot müzikali zorluklar karşısında başarıya ulaşma hayalleri kuran genç Billy Elliot’un eğlenceli, kalpleri ısıtan hikayesini anlatıyor. 27 yılını kutlayan Phantom of the Opera London's West End’deki Her Majesty's Theatre’da 10 bin performanstan sonra bile izleyicileri hala kendine çekmeye devam ediyor. Avrupa’da büyük ilgi uyandıran ve üç kez İngiltere turnesine çıkan Thriller - Live Michael Jackson’ın kariyerini ve öyküsünü anlatan göz kamaştırıcı bir gösteri. Veya yine London's West End’de canlı sahneye konan, Roald Dahl’ın klasikleşmiş öyküsü Charlie and the Chocolate Factory’nin müzikal versiyonunu izleyebilirsiniz. Ekim ve Kasım aylarında her akşam bir müzikale gitme şansınız var.