''BU YILIN OTELCİLERİN YILI OLDUĞUNU SÖYLEYEBİLİRİM''

Alanya İncekum Fuğla Mevkiinde bulunan Köşdere Club Hotel İşletmeler Genel Müdürü Kasım Küçükertan yaptığı açıklamasında, bu yıl iyi bir sezon geçirdiklerine dikkat çekerek, bu yılın otelcilerin yılı olduğunu söyledi.İZLEYİN!...
 
Küçükertan bu yıl dolulukların çok iyi geçtiğine ve kurun da otelciye büyük bir avantaj sağladığına dikkat çekerken, “ Bu yıl otelcilerin yılı oldu diyebiliriz. Gayet iyi bir sezon geçirdik. Misafir açısından da iyi bir sezon geçirdik. Doluluk oranlarımız bayağı bir yüksek seyretti. Bugüne % 100 dolulukla geldik. Bu ayı da inşallah % 60-70 ile kapatırız diye düşünüyorum. Bu arada döviz kurlarının da otelciler adına çalıştığını söyleyebilirim. Daha önceki seneler tam tersineydi. Kışın yükselip yazın azalıyordu ancak bu sene tam tersi oldu. Bu da bize bir avantaj sağladı.  Bunları da birleştirdiğimiz zaman bu yılın otelcilerin yılı olduğunu söyleyebiliriz” dedi.
 
 
“Kışa aylarında emeklilere dönük çalışmalar yapılmalı, kültür turizmi canlandırılmalı”

Alanya’da yaz aylarındaki hareketliliğin kış döneminde azaldığına dikkat çeken Küçükertan, Alanya’nın kış turizmin canlanması için emeklilere dönük bir takım çalışmalar ile kültür turizminin canlanması ile mümkün olabileceğini söyledi. Küçükertan, “  Kışın Alanya’nın hareketli geçmesi için emeklilere dönük kaldırılabilir fiyatlar verilebilir. Bu arada yine emeklilerle yönelik kültür turizmi yapılabilir. Gerçekten Antalya ve yöresinde Side, Aspendos Alanya Kalesi gibi kıymetli ören yerleri var. Isparta çok yakın. Örneğin Ağlasun’da çok ciddi ören yeri var. Zaten bölgemizden acenteler Türkiye’nin dört bir yanına yaz – kış Kapadokya, Pamukkale dahil olmak üzere bir çok ören yerine turlar düzenliyorlar. Kültür turizmini ön plana çıkararak bölgemizde kış turizmi canlandırılabilir diye düşünüyorum. Burada tabiî ki bu anlattıklarımız ile tüm oteller açık olmayabilir ama büyük bir kısmı açık kalabilir. Burada devlet ne yapabilir? Kış döneminde otelcilerin yükünü azaltır. Bu nasıl olacak derseniz? Mesela sosyal güvenlik primlerinden takviyeler yapılabilir. O zaman bu durum işsizliği de engeller. Çünkü bu sektör emek yoğun bir sektör. Bu bakımdan hizmetimizde her şeyi makineleştirme gibi bir şansımız yok. Biz bu işi insan ile götürmek zorundayız. Örneğin otelimizde biz yaz 220 kişi çalıştı. 220 kişi gibi bir çalışan ile fabrika açmak için ne kadar büyük bir yatırım yapmamız gerektiğini sanırım düşünmek bile yeterli. Bunun için turizm ülkemizde çok önemli. Hem bu sektörde nakit para akışı giriyor, hem de turizmcinin kullandığı bütün malzemeler yerli malzeme. İthal bir şey almıyoruz.  İthal bir girdimiz yok. Kullandığımız her şey yerli. Bunun için ülkemize gelen paranın hepsi bir kazanç. 25 milyar dolar geldiğinde ithalat sıfır” şeklinde konuştu.
 

“Son üç dönemdir Belediye Başkanı olan sayın Hasan Sipahioğlu, çok büyük işler yaptı. İyi şeyler yaptı. “

Köşdere Club Hotel İşletmele Genel Müdürü Kasım Küçükertan, son dönem Alanya’da müthiş bir gelişim olduğunu ve Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu’nun bu çalışmalarda büyük payının olduğunu söyledi. Küçükertan, 80’li yıllardan bu yana Alanya’da turizm adına çalışmalar yaptıklarını ve o dönemden bu döneme nelerin değiştiğini ise şöyle özetledi: “  Son üç dönemdir Belediye Başkanı olan sayın Hasan Sipahioğlu, çok büyük işler yaptı. İyi şeyler yaptı. Diyelim 80’li yıllarda arabayla kaleye bile çıkmak mesele iken,  şimdi gayet düzgün yollar, yürüyüş yolları var. Otobüsler rahat gidebiliyor. Turistler caddelerde rahat gezebiliyor. Yine bundan 15 sene önce şehrin içi bir felaketti. Turistler geldiklerinde o telefon ve elektrik tellerinin resimlerini çekerlerdi. Bundan önceki yıllarda bunları düşününce çok komik geliyor bana. Şimdi tabi bunların hiçbiri kalmadı. Kabloların hepsi yer altına indi. Alışveriş merkezleri düzenlendi. Sonra Belediye her şeyi  çok sıkı takibe alıyor. Hanutçuluk gibi rezil şeylere de hiç izin vermiyor. Gerekirse bunları yapanları buluyor, yakalıyor ve dükkanlarını kapatıyor. Sivrisinek, karasinek mücadelesi harika.  Yaz kış devamlı bunla mücadele ediliyor. Alanya’da sinek göremezsin. Pencerelerimizi açıyoruz ve balkonumuzda rahat rahat oturuyoruz. Yolarımız yapıldı. Özellikle bu Antalya-Alanya karayolu yapılmasaydı bu kapasiteyi kaldırmazdık diye düşünüyorum. Ve şimdi ne diyoruz biliyor musunuz? Şimdi bu yolun dışında bir de çevre yolu istiyoruz. Artık bu yolun şehirlerarası yoldan çıkarıp, şehir yolu olmasını istiyoruz. Bu konuda da Toros’ların belinden bir çevre yolunun düşünüldüğünü ve bu konuda çalışmalar yapıldığını da öğrendik. O da gerçekleşirse, fıstık gibi esaslı bir destinasyon olacak Alanya bölgesi. Alanya’da 80’li yıllarda beş ya da altı tane otel vardı. Şimdi bu sayı 300’lere ulaştı. O zaman 2 bin yatağı olan Alanya şimdilerde 400 bin yataklara ulaştı. Çok büyük değişiklikler var tabii ki…”
 

“29 Ekim 2011 tarihinde Köşdere Oteli’nin 20. Kuruluş yılını kutlayacağız.”

Köşdere otelleri olarak bu yıl 20. Yıllarının kutlamanın gururunu yaşadıklarını belirten Genel Müdür Kasım Küçükertan , “ Bu konuda büyük bir onur yaşıyorum. Ben 20 sene bir genel müdürün aynı otelde çalıştığını hiç duymadım. Bu bir rekor olsa gerek.1991 yılında açtık biz burayı. 108 odası vardı o zaman. O zaman bir tane havuzumuz vardı. Bir tane restauranıtmız vardı. Bir tane barımız vardı. Küçük bir yatak kapasitesi ile başladık. Şimdi 505 yataklı bir kapasiteye ulaştık. 1193 yatağımız var. 20 yılda oradan buraya geldik. O zamanlar 45-50 kişi ile çalışıyorduk. Şimdi 220 kişi ile çalışıyoruz. O zamanlar doğru dürüst personel lojmanımız yoktu, şimdi otel gibi bir personel lojmanımız var. Bu arada teknoloji de ilerliyor. İlk açtığımızda mesela klima denen bir olay yoktu. Ama şimdi klimasız oda yok. Televizyonsuz oda yok. Buzdolapsız oda yok. Her gün büyüye büyüye buraya kadar geldik. 29 Ekim 2011 tarihinde Köşdere Oteli’nin 20. Kuruluş yılını kutlayacağız. Güzel bir kutlama yapacağız” dedi.