BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

Manavgat Belediyesi ev sahipliğinde, Türkiye Bisiklet Federasyonu, Manavgat Kaymakamlığı ve Manavgat Side Turistik Otelciler Birliği Derneği (MASTOB) katkıları ile düzenlenen 9. Manavgat UCI Dağ Bisikleti Maratonu büyük bir heyecana sahne oldu.

BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

“Manavgat küllerinden doğuyor” mottosu ile 2-3 Nisan tarihlerinde düzenlenen 9. Manavgat UCI Dağ Bisikleti Maratonu, yerli ve yabancı bisiklet kullanıcılarını Manavgat’ta buluşturdu. Manavgat’ın doğal ve kültürel tanıtımına önemli katkı sağlayan yarışın startını Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, Manavgat Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Süleyman Karakaya ve Manavgat Side Turistik Otelciler Birliği Derneği Başkanı Cengiz Haydar Barut verdi.

Mooves Event tarafından organize edilen ve Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI - International Cycling Union) takviminde yer alan maratonda sporcular Naras Köprüsü, Seleuekia Antik Kenti ve Oymapınar Baraj güzergahlarından geçerek, zorlu parkurda pedal çevirdi. 82 km’lik kısa parkur ve 99 km’lik uzun parkurdan oluşan yarışta 82 ulusal, 15 uluslararası olmak üzere toplam 97 sporcu start aldı.

Ulusal Yarışı Osman Koç Kazandı

3 Nisan Pazar günü düzenlenen 99 kilometrelik ulusal yarıştaki mücadele nefes kesti. Elite Erkek kategorisinde yarışan Osman Koç yarışı ilk sırada bitirirken, Furkan Demir ikinci, Ali Kemal Topay ise üçüncü oldu. Elit Kadınlar kategorisinde yarışan Esra Kürkçü ise, kadınlar arasında yarışı bitiren ilk sporcu oldu.

UCI Uluslararası Yarışı Evgenii Evgrafov Kazandı

Uluslararası UCI kategorisinde Elit Erkeklerde yarışan Rus sporcu Evgenii Evgrafov yarışı ilk sırada bitirirken, Emre Yavuz ikinci, Erik Mattelin ise üçüncü sırada tamamladı. Kadınlar kategorisinde ise Elit Kadınlarda yarışan Azize Bekar yarışı bitiren ilk sporcu olurken, Viktoria Melnikova ikinci, Sevim Gerçek ise üçüncü sırayı aldı.

Yavaş Bisiklet Yarışı Dikkat Çekti

Güvenli bisiklet sürüşü konusunda farkındalık sağlamak amacıyla düzenlenen Yavaş Bisiklet Yarışı da yoğun ilgi gördü. Maraton kapsamında herkese açık olarak düzenlenen yarışta en yavaş gidenler sürpriz hediyelerle ödüllendirildi. 9. Manavgat UCI Dağ Bisikleti Maratonu için kurulan fuar ve etkinlik alanı yoğun ilgi görürken, gün boyu devam eden etkinliklerle katılımcılara ve Manavgatlılara keyif dolu bir pazar günü yaşattı.