ÇANAKKALE ÇADIRI EMİNÖNÜNDE BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR

ÇANAKKALE ÇADIRI EMİNÖNÜNDE BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR
Konserin ardından konuşan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Çanakkale Zaferi’nde yer alan, cephede savaşan askerlerden, cepheye mermi taşıyan analara kadar herkesi rahmetle ve minnetle andıklarını söyledi. Çadırı Fatih’e getirmelerinin en önemli nedeninin tarih bilincini gençlere ve çocuklara aktarmak olduğunu söyleyen Başkan Demir, “Bizim tarihimiz gerçek kahramanlarla dolu. Çocuklarımızın Yahya Çavuşları, Seyit Onbaşıları tanıması bilmesi gerekiyor. Biz her yıl on bin vatandaşımızı Çanakkale’ye götürüyoruz ama gidemeyenler de bu çadırı gezerek aynı ruhu anlayabilirler” dedi. Konuşmasının ardından Başkan Mustafa Demir çadırın girişine geçerek vatandaşlarla birlikte müzenin açılış kurdelesini kesti. Ziyaretçilerle birlikte müzeyi gezen Başkan Demir, müzenin Eminönü’nden sonra Fatih’in diğer semtlerini de gezeceği müjdesini verdi.



7’den 70’e ziyaretçilerin akın ettiği Çanakkale Çadırı’nda savaşın ve o savaşın şehitlerinin hatıraları önünde uzun kuyruklar oluştu. Çanakkale’de hayatını kaybeden Mehmetçikler’in anılarını, malzeme ve görsellerini yeni nesil ile buluşturan Çanakkale Çadırı’nda Türk, İngiliz, Anzak ve Fransız askerinin savaşta kullandığı askeri techizat, Osmanlı piyade tüfekleri, Türk mavzerleri, subayların kullandığı toplu tabancalar, şarapnel parçaları, el bombaları, asker çizmeleri, çarıkları, mataralar, kılıç, kasatura ve mermiler bulunuyor.

Açılışın ardından Çanakkale Savaşı sırasında sadece bir öğün buğday çorbası içerek beslenen şehitlerin hatırasına vatandaşlara çorba dağıtıldı.Çanakkale Zaferi’ni ve şehitlerini anmak ve anlatmak amacıyla Fatih Belediyesi tarafından Eminönü’nde açılan çadır 2 Nisan’a kadar ziyaret edilebilecek. Çadır daha sonra Fatih’in diğer semtlerinde meraklılarıyla buluşmaya devam edecek.