ÇANAKKALE'DE TURİZM VE EĞİTİMİN TEMELLERİ ATILDI

Toplam inşaat alanı 13.155 m2 olan Parion Hotel Demokrasi Atölyesi ve Gençlik Merkezinde 120 kişiye iş imkanı sağlanacak. Parion Hotel de 18 i süit olmak üzere 162 odada 370 kişi konaklayabilecek. Gençlik merkezinde resim, müzik, tiyatro, el sanatları çalışmalarının yapabileceği 16 adet atölye ve çeşitli gösteriler için kullanılmak üzere 150 kişilik konferans salonu da yer alıyor. Merkezde ayrıca otopark, yüzme havuzu, saunası, fitness, sağlık merkezi, Türk hamamı, masaj salonu, kuaför, kent marka ürünlerinin satılacağı butik gibi aktivite ünitelerinin yanı sıra toplantı salonu ve roofunda 2 adet çok amaçlı salonda bulunacak.
 
“Çanakkale’nin geleceğine inanıyoruz”

Çanakkale’nin eğitimine 18 yıldır destek verdiklerini ifade eden ÇAN-KA İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Karakaş ; “Çanakkale'nin ülkenin önde gelen eğitim kentlerinden biri olmasına katkı sunan bir kuruluşuz. Eğitim sektöründe kazandığımız insan odaklı hizmet deneyimi ile Çanakkale'mizin büyük potansiyeli olduğuna inandığımız turizm sektöründe yatırım yapmaya karar verdik. Kentimizden kazandığımız güvenle, kentimize yeni ve nitelikli yatırımlar kazandırarak kentimiz gelişiminde pay sahibi olmaktan büyük mutluluk duymaktayız” dedi.


 
Karakaş şunları söyledi; “Biz Çanakkale'mize ve Çanakkale'nin geleceğine inanıyoruz. Bu proje mimarından mühendisine, imalatından malzemesine tamamen Çanakkale kimliğinin eseridir. Bugün temelini atma sevincini paylaştığımız eserin üzerinde yükseldiği bu alan şehrin tam merkezinde ve kente hayat veren Sarıçay'ın kenarındadır. Temeli Çanakkale savaşlarının tanığıdır. Temel kazısından İngiliz top mermisi çıktı. Kimine küp çıkar ama bize bomba çıktı. Olsun. Biz Çanakkaleliler bombalara teslim olmayan bir ruhun mirasçılarıyız. Bu alan savaş görmüş, ancak henüz deprem görmemiş bir alan. Bu gerçekten yola çıkarak; Zemin çalışmalarında konusunda en yetkin öğretim üyelerinden danışmanlık aldık. Eğitimci kimliğimiz ile Bilime ve tekniğe duyduğumuz sonsuz inançla; temel alanında 615 adet jet grout uygulamasıyla 1770 ton çimento kullanımıyla 870.000 TL para harcayarak bilimin ışığında depremden korkusuz bir zemin yarattık. Çanakkale şehir merkezindeki kent otelimizin adını; mitolojik tarihimizdeki kahramanlardan Paris'ten alan ve yeni yeni gün ışığıyla buluşan Parion olarak koyduk. İstedik ki bugün adımızda mitolojimizin izleri yaşasın. Yaşamasını istediğimiz bir başka önemli kavram ise Barış kenti Çanakkalemizin demokrasi ve kent kültürüdür. Burada demokrasi atölyesi inşa edilmektedir. Çanakkale Belediyemizin en çok değer verdiği gençlerimizin resim, müzik, tiyatro, el sanatları çalışmaları yapabileceği 16 adet atölye ve çeşitli gösteriler için kullanılmak üzere 150 kişilik konferans salonu proje kompleksimizin içinde yer almaktadır. Böylece Çanakkale gençlerinin aktivite ve pozitif enerjileri; kentimizi ziyaret eden konuklarımız ile kentimiz merkezinde Parion'da buluşacaktır. Şehrimizin merkezi, yapıları, mimarisi ve dokusuyla aynı zamanda kentin görsel cazibe merkezi de olsun. Bu çevre Belediyemizce yapılan İmar planı düzenlemesine uygun bir çehreye kavuşsun. Bu vesileyle milletvekillerimize, valimize, belediye başkanımıza ve çevre sakinlerine sesleniyorum. Lütfen gelecek bir depremle yerle yeksan olmayalım. Canlar yitirmeyelim. Kentsel dönüşüm yasasının örnek uygulamasını buradan başlatıp güvenli bir geleceği kendi ellerimizle inşa edelim. Biliyoruz ki Çanakkale ortak aklıyla, birlik ve beraberlik ruhuyla geçmişte olduğu gibi geleceğini de inşa edebilecek ruha ve güce sahiptir.”
 
“Değişim başladı”

Parion Hotel ile Demokrasi Atölyesi ve Gençlik Merkezi’nin yapıldığı bölgede değişimin başladığına dikkat çeken Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, “Burası bu bölgede değişim için çok önemli bir nokta. Küçük sanayi dediğimiz bu bölge deki değişim, dönüşümün başladığı yerdeyiz. Bu yapıdan sonra Atatürk caddesine kadar olan alan için yeni bir planlama yapıldı. Bu otelin devamı noktasında daha güzel konutlar ve iş yerleri olacak” dedi.
 
Başkan Gökhan şunları söyledi; “ Fevzipaşa, Sanayi Bölgesi, 54 evler gibi alanlarda dönüşüm başlayacaktır. Sarıçay’ın karşı yakası güzelleşiyor. Ciddi bir güzelliğe ulaştı. Atatürk caddesine kadar olan bu bölgede güzelleşecek. Sarıçay da daha iyi ve kullanılabilir hale gelecektir. Çanakkale 10 yılsonunda çok önemli noktalara gelecektir. Üniversite ve turizm kenti olması noktasında sürecini tamamlayacaktır.”
 
“Turizm ve üniversite kenti Çanakkale”

Çanakkale’nin geleceğinin turizm ve eğitim olduğunu belirten Vali Güngör Azim Tuna da; “Son yıllarda turizm alanında konaklama sektörüne ciddi yatırımlar yapılıyor. Turizm anlamında bir tesis kazandırılmasının yanı sıra gençlere yönelik eğitim ve dinlenme alanlarının da yaratılması ve tamamlanması ile güzel bir tesis ortaya çıkacaktır. Gelibolu yarımadası ve adalara gelen turistlerin sayısı her geçen yıl artmaktadır. 2015 yılı için çalışmaları başlatıyoruz. Bu tarihler birlikte Çanakkale’ye gelen yerli ve yabancı turistlerin sayısı hızla büyüyecektir” dedi.
 
Vali Tuna şunları söyledi; “Burada önemli olan noktalardan biri konaklama sektörünün kapasitesini i arttırılması diğeri de toplantı, konferans ve sergilerin yapılacağı kongre merkezilerini inşa edilmesidir. Toplantı salonlarını planlarken deniş ve çok amaçlı düşünmeliyiz. Uluslararası toplantı ve konferanslara hazırlıklı olalım. İşadamlarımız Gökçeada ve Bozcaada’yı iyi etüt etmeli ve o bölgelere verilen teşviklerden yararlanmaları gerekmektedir. Çanakkale’nin geleceği turizm ve eğitimdedir. 10 yıl sonra Çanakkale çok önemli noktalara gelecektir.”


 
“Tarihe not düşüldü”

Konuşmaların ardında halk oyunları gösterisi yapıldı. Ardından Parion Hotel ile Demokrasi Atölyesi ve Gençlik Merkezinin temeli atıldı. Otele katkıda bulunanların isimleri de temele konuldu. Başkan Gökhan da “3 bin yıl sonra kazılırsa bizim isimlerimiz çıkacak” sözleriyle tarihe not düşüldüğünü belirtti. ( Kaynak:canakkaleolay.com )