ÇANAKKALE'NİN GURURU, HASAN ÇOBAN!...

Çanakkale’li pastaneci Hasan Çoban ve Şef Semiha Çetin, 24-28 Kasım tarihleri arasında Lüksemburg'da düzenlenen Dünya Gastronomi Olimpiyatı'nda Artistik Dalında, 'Karayip Korsanları, Jack Sparrow-Hector Barbossa' ve 'Yüzüklerin Efendisi, 'Gandalf' pastalarıyla iki altın madalya kazanmıştı. Çanakkale o günden bu güne bu başarılı isimleri konuşuyor.

ÇANAKKALE'NİN GURURU, HASAN ÇOBAN!...

Lüksemburg'da 24-28 Kasım tarihleri Dünya Gastronomi Olimpiyatı düzenlendi. Yarışmaya, 75 ülkeden 2 bine yakın eser katıldı. Çanakkaleli Pastaneci Hasan Çoban ve Şef Semiha Çetin'de, 2 ayda hazırlanan Karayip Korsanları film serisinin oyuncuları 'Jack Sparrow-Hector Barbossa' ile Yüzüklerin Efendisi film serisinin oyuncusu 'Gandalf' pastalarıyla Artistik dalında jüri önüne çıktı. Günde 400 eserin yer aldığı, 5 gün süren yarışmada, Çanakkaleli Pastaneci Hasan Çoban ile Şef Semiha Çetin'in hazırladığı iki pasta altın madalya ile Çanakkale'ye döndü. Dünya Gastronomi Olimpiyatı'nda, 'Karayip Korsanları, Jack Sparrow-Hector Barbossa' ve 'Yüzüklerin Efendisi, 'Gandalf' pastalarını hazırlayan Şef Semiha Çetin, "Yarışmada iki eserimizler altın madalya kazandık. Türk bayrağını, Lüksemburg'da onurla ve gururla kaldırdık ve dalgalandırdık. Türkiye ve Çanakkale'ye bu başarı ile dönmek bizi de mutlu etti" dedi.

Dünya Gastronomi Olimpiyatı'nda büyük bir başarı elde ettiklerini belirten Çanakkale'li Pastaneci Hasan Çoban, "Biz bu başarı basamaklarını sırasıyla çıkmaya başladık. Türkiye Gastronomi yarışmalarında 4 Türkiye ödülümüz var. İki uluslararası Gastronomi ödülümüz var. İsviçre'deki yarışmada ikinciliğimiz var. Son olarak 4 yılda bir yapılan Dünya Gastronomi Olimpiyatlarında iki eserler iki altın madalya kazandık. Bu işin mimari şefimiz Semiha Çetin'dir. Kendisine teşekkür ederim. Uluslararası ve Dünya platformunda Türk bayrağını dalgalandırmak bizim en büyük gururumuz. Her şey Çanakkale, Her şey Türkiye için. Bundan sonraki hedefimizi bütün yarışmalara katılıp, bir adım daha ileriye gitmek. Daha iyisini yapmak" diye konuştu.