ÇANAKKALE TURİZMİNİN HEDEFİ, BULGARİSTAN!

ÇANAKKALE TURİZMİNİN HEDEFİ, BULGARİSTAN!
Çanakkale Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği Derneği (ÇATOD),  Bulgaristan tur operatörü, seyahat acentaları, Bulgaristan'nın en yüksek tirajlı basın yayın kuruluşlarının temsilcilerini konuk etti. ÇATOD Başkanı Kemal Pazarbaşı, Çanakkale'nin turizm hareketliliğinin daha da artması amacıyla yeni pazarlar arayışları içinde olduklarını söyledi.

Küçükkuyu ve Asso  tanıtıldı, tesisler gezildi.  Akol Hotel de, Çanakkale basını ÇATOID Çanakkale üyeleri, Vali yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ ve Kültür ve Turizm İl müdürü Kemal Dokuz Bulgar turizmciler Çanakkale'nin Bulgaristan pazarında daha güçlü bir destinasyon olması için toplantı yaptılar.



Toplantıda neler konuşuldu?

1)Çanakkale önümüzdeki süreçte Türkiye ve Dünya turizminin en hızlı büyüme potansiyeli olan bölgeleri arasında başı çekiyor ve bu potansiyel maalesef yurtdışında yeterince fark edilmiyor

2) Global terör tehdidine karşı Çanakkale ve civarı huzur ve barışın en üst seviyede yaşandığı güvenli bir destinasyondur algısını hedef pazarlarımızda yaşatarak hissettirmeli, mevcut popüler destinasyonlara alternatif oluşturmalıyız

3) Etkin medya ve sosyal medya kanallarını en üst seviyede verimli kullanarak bu krizde algıyı çok iyi yönetmeliyiz

4) Hedef pazarlarda güçlü tanıtım planlaması yapmalıyız

5) Daha fazla ve sık medya ve yurtdışı tur operatörlerini ağırlamalıyız, iletişimimizi güçlendirmeliyiz, tanıtım planlamamızı günübirlik kararlar ile şekillendirmemeli, sabırlı, sağduyulu ve memnuniyet odaklı üretken bir strateji uygulamalıyız.



ÇATOD Yönetim Kurulu Üyesi Armağan Aydeğer yaptığı açıklamasında, Bulgar Pzarının Çanakkaleiçin öemine dikkat çejerek " Düzenlenen bu programda bizleri ağırlayan Küçükkuyu' da Rena Hotel Fatih Tabak , Eden Garden hotel Hilmi Selimoğlu , Albena Hotel Nalan hanıma, İda Costa Hotel Uğur beye ,Barborossa Hotel Mustafa ve Ali bey, Assos Troy Hotel Yasemin hanım ve Assos Dove Hotel Hakan beye katkıları için çok teşekkür ederiz. Cuma akşamı toplantımızda emeği olan herkese, misafirlerimize dağıtılmak üzere sağlanan çanakkale ürünleri desteği için çanakkale ticaret borsasına, mükemmel evsahipliği için Ali Akol Akol Hotel'e teşekkürü bir borç biliriz"şeklinde konuştu.