‘CANKUŞ’ CANKURTARAN DRONE HAYAT KURTARACAK

Merkezi Antalya’da yer alan Budak Ltd.Şti markası altında yer alan CANKUŞ (Cankurtaran Drone) hayat kurtaracak.

‘CANKUŞ’ CANKURTARAN DRONE HAYAT KURTARACAK

Uluslararası İnsansız Hava Aracı Pilotları Derneği kurucu Başkanı Erdoğan Budak, üç yıldır çalışmalarını yürüttüğü CANKUŞ projesini hayata geçirdi. Erdoğan Budak, proje kapsamında Kemer’de tanıtım uçuşları yaptıklarını belirterek çok yakında CANKUŞ’un tüm sahillerde görev alabileceğini söyledi.

Tanıtım uçuşlarını yerinde inceleyen Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, insan sağlığının her şeyin başı olduğuna dikkat çekerek” Arkadaşlar getirdikleri sitemi tanıtımını yaptılar. Yapan firmaya teşekkür ediyoruz. Teknoloji ilerledi. Dronlar artık hayatımızın bir parçası oldu. En kısa sürede oluşabilecek bir boğulma olayında nasıl kısa sürede ulaşılabilir bugün bunu gördük. Kendilerini kutluyoruz. İnsan sağlığı her şeyden önemli.”dedi.

Uluslararası İnsansız Hava Aracı Pilotları Derneği kurucu Başkanı Erdoğan Budak “ CANKUŞ Projesi, ülkemizdeki ölümle sonuçlanan boğulma vakalarının her geçen gün artmakta olmasından ve birçok vakaya zamanında müdahale edilememesinden dolayı ortaya çıkmıştır.  Bugün bir tanıtım çalışması için Kemer’deyiz. Sayın Başkanımızın gösterdiği ilgi için teşekkür ediyorum. Boğulmalar nedeniyle yapılan araştırmaya göre her yıl ülkemizde 900 civarında insan hayatını kaybediyor.İlk boğulma tehlikesinin fark edilmesi ve müdahalesi arasında saniyeler hatta saliseler büyük önem taşımaktadır. Suya iniş kalkış yapabilen ve su geçirmez özellikte olan CANKUŞ’larımız 79,3 Km/s hızla uçabilmektedir. Bu ilk saniyelerde bir insan müdahalesinin gerçekleşebileceği süreden daha hızlı bir şekilde hareket eder ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Tarafından ehliyet verilmiş ve uçuş tecrübesi olan profesyonel Dron pilotlarımız vakaya ilk can simidini bırakarak kişiyi kurtarır ve su üzerinde hayatta kalmasını sağlar. 4 K ve Gece Görüşlü kamera teknolojisine ve aynı zamanda otomatik açılabilen can yeleği sistemine sahip olan CANKUŞ’ lar her iklimde ve her koşulda aktif görev alabilmektedir.”dedi.