ÇATOD AKADEMİ'DE 'COVİD 19 SONRASI GELECEK TURİZM' TARTIŞILDI

ÇATOD AKADEMİ online sektörel toplantıları kapsamında, Türkiye’nin turizm duayeni, turizm ve tasarım fütiristi Dr. Cem Kınay ile “Covid 19 sonrası Gelecek Turizm” başlığıyla dünya ve Türkiye Turizmi’nin geleceği derinlemesine tartışıldı.

ÇATOD AKADEMİ'DE 'COVİD 19 SONRASI GELECEK TURİZM' TARTIŞILDI

Toplantı Çanakkale Turistik Otelciler, İşetmeciler ve Yatırımcılar Derneği (ÇATOD), Güney Marmara Turistik Otelciler Birliği (GÜMTOB), Ege Turistik Konaklama ve İşletmeler Birliği  (ETİK) Üyelerimizin, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Turizm Fakültesi  öğrenci ve akademisyenleri ve Turizim paydaşlarımızın katılımıyla gerçekleştirildi.

Çok verimli geçen toplantıda; Duayen Turizmci Dr.Cem Kınay, Covid 19 sonrası turizmin geri dönüş süreci, süreç sonrası gelişen misafir tercihleri, konaklama ve turizm alanlarında tasarımın önemi ve gelecek tasarım öngörüleri, covid 19 sonrası misafir deneyiminin geldiği çok önemli nokta, yerelliğin ve özgün değer üretmenin önemi, lezzet ve gastronomi,yeni dönem sosyalleşme , sağlıklı yaşam ve sağlık turizminin artan değeri, gelişen dijital göçebe kavramı, dijitalleşmenin yeni dönemde büyük önemi, blockchain teknolojisinin turizmin geleceğindeki yeri, yeni dönemde rehberlik ve turizm eğitimi konu başlıklarında görüşlerini paylaştı. Toplantı sonrasında ÇATOD Başkanı Armağan Aydeğer, “Duayen turizmci büyüğümüz Dr. Cem Kınay’a  tüm. katılımcılar adına yürekten teşekkür ediyoruz. Çok verimli bir toplantı ve sunum gerçekleştirildi. Cem Bey’in derin tecrübe ve geniş bakış açısıyla, gelecek dönem ile ilgili tüm katılımcılar çok verimli dakikalar geçirdi. Bu süreçte Covid 19 süreci sonrasına  Ege ve Güney Marmara Bölgelerimizin sahip olduğu turizm değerleri ile dünya turizminde pozitif ayrışan destinasyonlar içinde olacağına inanıyoruz. Fakat bizler bu potansiyelin ekonomik değere dönüşmesi  için mutlak suretle gerekli tedbirleri almalı, geleceğe dönük stratejik planlarımızı hızlı bir şekilde hayata geçirmeliyiz. ÇATOD AKADEMİ olarak Sektörel toplantılarımıza aralık vermeden devam edeceğiz” dedi.