ÇATOD BAŞKANI NİLGÜN GÖKSER: '2022 YILI İÇİN UMUTLUYUZ!'

Çanakkale Turistik Otelciler Derneği (ÇATOD) Başkanı Nilgün Gökser, Çanakkale turizmi olarak 2021 yılının son altı aylık diliminde başarılı bir turizm sezonu geçirdiklerini söyleyerek, Pandemi sonrası normalleşmeler ile birlikte toparlandıklarını ve neredeyse 2019 yılının verilerine ulaştıklarını söyledi.

ÇATOD BAŞKANI NİLGÜN GÖKSER: '2022 YILI İÇİN UMUTLUYUZ!'

Başkan Gökser, 2022 yılı için de umutlu olduklarını söylerken, Çanakkale’nin tarihi ve kültürel artılarının yanında son dönem gerçekleşen ve açılması için gün sayan 1915 Çanakkale Köprüsü, Troya Müzesi  ve Ekim ayında turizme açılan Tarihi Gelibolu Milli Parkı içinde yer alan batıkların dalış turizmine açılmasının Ülke ve Çanakkale turizmine büyük katkı sağlayacağını söyledi.

Başkan Nilgün Gökser yaptığı açıklamasında “ Küresel anlamda büyük sıkıntılar doğuran ve yaklaşık iki yıl önce hayatımıza giren Pandemi ile birlikte bambaşka bir döneme girdik. Bu dönem içerisinde büyük sıkıntılar çektik. Ancak 2020 yılının yaz ayı ile birlikte, Kültür ve Turizm Bakanlığımızın önderliğinde özellikle tesislerimizde gerçekleştirdiğimiz Güvenli Turizm Sertifikasının en iyi şekilde uygulanması ile bu dönemi iyi geçirdik. Özellikle 2021 yılı son altı ayı oldukça iyi geçti. 2021 yılı bizim için pandemi sonrası toparlanma yılıydı. Neredeyse, 2019 yılının verilerine sahip olduk. Herhangi bir olumsuz durum olmaz ise 2022 yılı için hem iç turizmden hem de dış turizmden umutluyuz.”dedi.

Başkan Nilgün Gökser, ulaşım ağının gelişmesi ve Köprünün hayata geçmesi ile artık Çanakkale’nin bir buluşma ve çekim noktası haline geldiğini de belirtirken “2023 metre, 2 ayak arası açıklığı ile dünyanın bu alandaki en uzun köprüsü unvanına sahip 1915 Çanakkale Köprümüzün yapımı artık tamamlanmak üzere. Açılışı için gün sayıyor. Köprünün Çanakkale turizminin gelişimi açısından etkisi büyük olacak. Büyük şehirlerden artık Çanakkale çok daha kısa olacak ve ulaşımın da kolaylaşması ile birlikte gelen misafir sayımız çok daha artacak. Bunun yanı sıra Balkan Coğrafyasının da tatil için vazgeçilmezi olan Çanakkalemiz yine bu coğrafyadan ciddi bir misafir akışı beklemektedir. Bu süreçte Avrupa’dan gelen araç trafiğinin  öncelikli geçiş noktası olacak olan Çanakkalemiz, çok sayıda gurbetçilerimizi de misafir edecektir. Yine Dalış turizminde de Çanakkale artık dünyada bir marka konumuna gelmektedir.  3 Ekim 2021’de lansmanını yapılan “Gelibolu Tarihi Sualtı Parkı”mız, 12 savaş batığı ve 2 doğal resifle 14 ayrı dalış noktasında dalış severleri tarihin izlerine götürmektedir. Bu arada Avrupa Yılın Müzesi Özel Takdir Ödülü’nü alan Troya Müze’mizde ziyaretçi sayısını her geçen gün arttırmaktadır.”dedi.

2022 yılının tüm sektör için iyi geçmesi dileklerinde de bulunan Başkan Gökser “Yeni yıl tazelenen umutlarının habercisisidir. Yeni yılın sağlık, mutluluk, başarı, bol kazanç ve huzur getirmesini diliyorum” diye konuştu.