ÇATOD KANAL 7 AVUSTRALYA KANALINDA

Çanakkale Turistik Otelcileri, İşletmeciler ve Yatırımcılar Derneği (ÇATOD) Başkanı Armağan Aydeğer, Anzac Günü etkinlikleri öncesi Avustralya’nın önemli haber kanallarından “Channel 7”ye açıklamalarda bulundu.

ÇATOD KANAL 7 AVUSTRALYA KANALINDA

Avustralya Channel 7 kanalına ‘Anzac Günü ve Avustralya ve Yeni Zelandalı turistlerin bölge turizmi için önemi, Türkiye ve Avustralya, Yeni Zellanda vatandaşları arasındaki güçlü dostluk bağı, Çanakkale’deki turizm değerlerinin gücü ve önümüzdeki yıllarda Avusturalyalı ve Yeni Zelanda’lı turistlerin Gelibolu Yarımadası ziyaretleri ile ilgili ÇATOD olarak röportaj verildi.

ÇATOD Başkanı Armağan Aydeğer “Avustralya ve Yeni Zellanda pazarları 30 yılı aşkındır ilimizin en önemli hedef pazarları arasındadır. 2016 yılından bugüne çeşitli sebeplerle ziyaretçi oranında çok ciddi bir düşüş yaşanmıştır. Özellikle 2022 ve sonrası için başta  ilimiz  turizm paydaşları ve Avustralya ve Yeni Zellanda Pazarları’ndan turist getiren tur operatörlerimizle birlikte Avustralya ve Yeni Zellanda’nın önemli şehirlerini içeren kapsamlı ‘road show’ tanıtım etkinliği düzenlenmesi bu kıymetli pazarın devamı için çok değerlidir. Gelibolu Savaşlarından sonra ülke halkları  arasında çok değerli dostluk bağları kurulmuştur. Bu bağların gücü ile ortaya çıkan ekonomik ve sosyal birliktelik bölgemiz için önemli bir değer yaratmaktadır. “ dedi