ÇEVRECİ SUNEXPRESS 'TEN YENİ BİR PROJE DAHA

İlk deneme uçuşunu 15 Şubat’ta başarıyla gerçekleştiren SunExpress, yeni EFB sistemini 5 Mart’tan itibaren Antalya-Van-Antalya rotasında gerçekleştirilen EFB’li ilk uçuşla beraber,   bütün uçuşlarında aktif olarak kullanmaya başladı. Hava yolu böylece uçuş ekibinin uçuş yönetim görevlerini daha emniyetli ve daha etkili bir şekilde gerçekleştirmesini sağlıyor.

5 milyon Avro bütçe ile SunExpress tarihinin en büyük ikinci projesi olan EFB Sistemi; uçuş planı ve navigasyon haritalarını dijitalleştirerek, pilotların dokümanlara uçuşun her safhasında erişimini hedeflerken, artırılmış uçuş data kalitesi ve gerçek zamanlı data aktarımı ile uçuş emniyetini artırmayı, yakıt tasarrufu için hassas verilere erişimi ve uçağa sağlanan 4G bağlantısı ile de pilotların cihazlarını ve bilgilerini uçakta güncel tutmalarını sağlıyor.

EFB projesi sayesinde uçuş planları ve navigasyon haritalarının dijitalleşmesi sonucunda 4,5 milyon sayfa daha az kağıt kullanılması ile çevrenin korunmasına katkıda bulunulacak ve böylece SunExpress hem finansal hem de operasyonel açıdan tasarruf yapmış olacak.

SunExpress Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Çalışkan: “Yılda 4,5 milyon sayfa kullanarak gerçekleştirilen uçuşları tabletlerde bulunan yazılımlar sayesinde daha etkin, daha emniyetli, tasarruflu ve en önemlisi de çevre dostu olarak gerçekleştirebileceğiz. Dijital ortama taşıdığımız uçuş planlama ve yönetim sistemi sayesinde dünyanın her yerinde uçuş planlamamızı saniyeler içerisinde gerçekleştirerek pilotlarımıza daha konforlu ve güvenli bir uçuş ortamı sağlarken yolcularımıza da daha kaliteli ve güvenli hizmet verebilmek için daha hızlı ve etkin analiz yapma imkanına sahip olacağız” dedi.