ÇİN'Lİ TURİST SAYISINDA PATLAMA

ÇİN'Lİ TURİST SAYISINDA PATLAMA
Türkiye'nin Pekin Büyükelçiliği Kültür Müşaviri İlknur Yiğit, Çin'den Türkiye'ye giden turist sayısında Şubat'ta rekor seviyede artış görüldüğünü söyledi.
Pekin'de Türk gazetecilerle bir araya gelen Yiğit, Çin'den Türkiye'ye gidenlerin sayısında Şubat ayında, geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 83,79 artış olduğunu kaydetti.

Yiğit, böylece Türkiye'yi seçen Çinlilerin sayısının 10 bin barajına ulaştığını belirterek, Çin'in, BRICS ülkelerinden Türkiye'ye giden turist sayısındaki artış oranının toplamına ulaştığını ifade etti.

Çinli turistlerin ilgisinin daha çok kültür ağırlıklı olduğunu ifade eden Yiğit, ancak Çinlilerin turizm alanında her şeye açık olduğunu vurguladı.
Yiğit, 2012'de, Hong Kong ve Makau gibi özel yönetim bölgeleri dahil tüm Çin'den 120 bin turistin geldiğini belirterek, Çinlilerin Türkiye'de İstanbul, Kapadokya ve İzmir destinasyonlarını tercih ettiğini anlattı.

Çince bilen rehber ihtiyacı artıyor
Çinliler için turizm acentelerinin alternatif paketler hazırlaması gerektiğinin altını çizen Yiğit, Türkiye'de Çince bilen rehber ve personel eksiği olduğuna dikkati çekti.

Yiğit, Çin'de Türkiye'nin marka olması üzerine çalışılması gerektiğini belirterek, Türkiye'yi tatil destinasyonu markası yapmak istediklerini ifade etti.
Çin'de bu yıl kutlanan "Türk Kültür Yılı" kapsamında Kültür Bakanlığı, ülkenin dört bir yanında yapılacak etkinliklerle Çin'den turist sayısını artırmayı hedefliyor.

Çin'de "Türk Kültür Yılı" kapsamında birçok kentte yapılacak etkinliklerde Türk kültürü tanıtılacak. Böylelikle 5 yıl içinde Çin'den Türkiye'ye 500 bin turistin gelmesi hedefleniyor.

Ülkenin değişik kentlerinde filmi festivalleri ve sanat gösterileri gibi etkinliklerin yanı sıra Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'ndan, mehteran takımına kadar birçok grup Çin genelinde konserler verecek.  ( Kaynak.turizmaktuel.com )