ÇİN'LİLERİN GİTMEK İSTEDİĞİ İLK 10 ÜLKE ARASINDA TÜRKİYE YOK

 Yurtdışı seyahatleri ve harcaması ile hızla büyüyerek dünya turizminde herkesin yakından izlediği Çin’li turistlerin seyahat alışkanlıklarındaki değişime uygun olarak, gitmek istedikleri yer tercihi de değişiyor.
Hotels.Com’un 2011’den beri, altı yıldır düzenli olarak yaptığı “Çin Uluslararası Seyahat İzleme Araştırması”na göre Çinli turistlerin yüzde 82'si son 12 ayda Asya Pasifik’i (APAC) ziyaret etmişken önümüzdeki dönemde Avrupa ve Amerika'ya yapılan uzun mesafeli yolculuklara daha fazla ilgi gösterecek.
2016'da nüfusun sadece yüzde 10'unun² pasaportu olmasına rağmen Çin, uluslararası turist bakımında birçok ülke için en büyük kaynak olduğuna işaret edilen rapora göre son 12 ay içinde Avrupa’ya seyahat eden Çinli turist sayısı, bir önceki yıla göre yüzde 25;
Amerika’yı ziyaret edenlerin sayısı ise yüzde 11 oranında arttı.
Bu destinasyonlar, 80'lerden sonra doğanlar arasında popüler hale geldi ve son 12 ay içinde bu yaş grubunda yer alan seyahat severlerin yüzde 42'si Avrupa'yı, yüzde 29'u ise Amerika'yı ziyaret etti.
Çinli konuklar tarafından daha az rağbet görse de Latin Amerika da talep görme anlamında son 12 ay içinde ciddi bir büyüme gösterdi ve buradaki işletme sahipleri Çinli konuklarda yüzde 21'lik bir artış gözlemledi.