COOP TRR'DEN, 'YASAK KALKSIN' EYLEMLERİ

COOP TRR’nin Almanya’nın Türkiye’ye yönelik seyahat uyarısının kaldırılması için protesto eylemleri başladı. Türk acenteciler, Köln ve Düsseldorf ‘ta eş zamanlı gerçekleştirdikleri eylemde, “Eşit muamele istiyoruz” ve “Seyahat Uyarısı Kaldırılsın” dedi.

COOP TRR'DEN, 'YASAK KALKSIN' EYLEMLERİ

Almanya ve Türkiye arasında seyahatlerin yeniden başlaması için mücadele eden Avrupa Türk Acentacılar Birliği (COOP TRR Int. AG.), Köln ve Düsseldorf ‘ta protesto eylemi yaptı. Düsseldorf ‘ta Landtag’ta, Köln’de Roncalliplazt’ta bir araya gelen Türk acenteciler, Almanya’nın son kararı Türkiye’yi koronavirüs risk bölgesi ilan etme kararına da tepkilerini dile getirdi.

Düsseldorf’taki eylemde bir konuşma yapan COOP TRR CEO’su Cumhur Sefer, dünyayı etkisi altına alan COVID 19 sürecinin ilk günlerinden bu yana, tüm gelişmeleri ve turizme yansımalarını yakından takip ederek hızlı aksiyon aldıklarını kaydetti. Almanya ve Türkiye arasında seyahatlerin yeniden başlaması için her iki ülke hükümetleri düzeyinde girişimleri olduğunu vurgulayan Sefer, her iki ülke Bakanlıklarına açık mektup yazıp uzlaşma çağrısında bulunduklarını hatırlattı. Almanya’daki Türkler için seyahat özgürlüğünün hayati önem taşıdığını vurguladıklarını söyleyen Sefer, “Eşit muamele bizim de hakkımız!” dedi. Almanya Federal Hükümeti’nin dikkatini çekmek üzere internet üzerinden online imza kampanyası başlattıklarını anımsatan Sefer, kampanyanın devam ettiğini bildirerek seyahat haklarını almak için ilk olarak Düsseldorf ve Köln’de tepkilerini yüksek sesle duyurduklarını kaydederek şöyle konuştu:

TÜRKİYE, EŞİT MUAMELEYİ HAK EDİYOR

“Almanya’nın Türkiye için geçerli olan seyahat yasağı devam ederken bir de Robert Koch Enstitüsü’nün tespiti nedeniyle koronavirus risk bölgesi ilanı kararı çıktı. Bu son gelişmeye göre Türkiye’ye gidenler dönüşte karantinaya alınacak. Tüm bunlar seyahatler için olumsuz gelişmeler. Vaka ve vefat sayısı çok yüksek olmasına rağmen seyahat izni çıkan İngiltere, İspanya, İtalya ve Fransa gibi ülkelere nazaran Türkiye, çok daha iyi konumda. Buna rağmen Türkiye’nin risk bölgesi ilan edilmesini ve seyahat uyarısının devam etmesini anlayamıyoruz. Güncel şartlar göz önüne alınarak bu kararın tekrar gözden geçirilmesini talep ediyor, seyahat uyarısının derhal kaldırılmasını istiyoruz. Eşit muamele bizim de hakkımız.”

DAVA DA AÇACAĞIZ

Önümüzdeki günlerde eylemlerinin devam edeceğini, gelecek hafta da başkent Berlin’de eylem yapacaklarını açıklayan Sefer, seyahat hakkı için hukuki yollara da başvurmak üzere çalışma yaptıklarını belirtti. Sefer, ” Hukukçularla yaptığımız görüşmelerde Almanya’ya karşı hızlıca dava açıp sonuç alabileceğimizi ve kazanma şansımızın çok yüksek olduğunu öğrendik; bu davayı biran önce açmak için görüşmelerimiz devam ediyor” diye konuştu.