ÇUKUROVA BELEDİYELER BİRLİĞİ ENCÜMENİ KOZAN'DA TOPLANDI

Toplantı sonrasında bir açıklamada bulunan Başkan Özcan, “Bugün üç maddelik bir toplantı gerçekleştirdik. Çukurova belediyeler birliğine kayıtlı olmayan belediyelerimizi kayıt etme çalışması, birliğimizin 2009 içerisinde hizmet içi eğitim programını belirlenmesi ve gündem dışı maddelerin konuşulup karara bağlanması gibi konurlar değindik. Gayemiz bu birliği yaşatmak ve iyi bir noktaya getirmektir. Birliğimize bağlı belediyelerimizi destekleyip daha güzel kazanımlara kavuşturmaktır” dedi.
Her toplantının farklı bir ilçede yapılmasına değinen Özcan, “Bu vesileyle de birliğimize bağlı belediyelerimizin çalışmalarını yerinde inceleme imkanı bulmaktayız. Bu şekilde de projelerimizi paylaşarak birbirimize destek olmaktayız ve karşılıklı sıkıntıları görüp fikir alışverişinde bulunmaktayız. Bugün bize ev sahipliği yapan Kozan Belediye Başkanımız Kazım Özgan Beye teşekkür ederiz.” Dedi
Toplantı sonrasın da Yaverin Konağı, Kozan Kalesi, Kilikya Manastırı, Atatürk Parkı ve Dağılçak mesire alanını gezen Encümen Üyeleri sayın başkanı kutlamak lazım gerçekten güzel hizmetler yapmış. Belki Kozan kadar imkanı olmayan ilçeler gelip Kozan’ı gördükten sonra kıskanacak ve kendi ilçelerine de Kozan’da ki gibi güzel hizmetler yapmaya çalışacak ve hizmette bir rekabet başlayacak. Artık klasik belediyecilik geride kaldı. Tüm belediye başkanları ve meclis üyeleri diğer belediyeleri gezerek ufuklarını genişletmeleri lazım. Kozan diğer ilçe belediyelerine örnek olacak nitelikte bir ilçe. Başkanı hizmetlerinden dolayı tebrik ediyoruz dediler.
Birlik üçüncü toplantısını Hatay’da dördüncü toplantıyı ise Tarsus’ta yapma kararı aldı.

ÖZCAN, BAŞKAN GERÇEKTEN GÜZEL PROJELERE İMZA ATMIŞ
Kozan gezisi sonrasında düşüncelerini aktaran Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan; “Kozan Belediye başkanı Kazım Özgan’ı tebrik ediyorum gerçekten çok güzel hizmetleri var. Zaten Çukurova belediyeler birliği olarak bizim amacımız üye belediyelerimizi ziyaret ederek çalışmalarını yerinde görmek onlar ile fikir alışverişinde bulunmak bu vesile ile birbirimize destek olmak. Aynı zamanda da birliğimiz nasıl geliştiririz nasıl ayakta tutarız bunu çalışmalarını yapıyoruz. Bugün de Kozan’dayız ikinci encümen toplantımızı burada gerçekleştirdik, başkan gerçekten güzel projelere imza atmış halkın ihtiyaçları doğrultusunda çalışmalar gerçekleştirmiş, öte yandan tarihi değerlere sahip çıkmış hatta bu dalda ödül de almış. Kısacası güzel bir şehir oluşturmuş ben kendisini tebrik ediyorum” dedi.
    
ARIKAN, “KOZAN DİĞER İLÇE BELEDİYELERİNE ÖRNEK OLACAK NİTELİKTE BİR İLÇE”
Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan, “Birlik başkanımı Macit beyin de ifade ettiği gibi birliğimizin amacı üye belediyeleri ziyaret ederek onların çalışmalarını görmek. Malum her belediye kendini kıyaslayacağı bir belediye bulması lazım, bu noktada Kozan için sayın başkanı kutlamak lazım gerçekten güzel hizmetler yapmış. Belki Kozan kadar imkanı olmayan ilçeler gelip Kozan’ı gördükten sonra kıskanacak ve kendi ilçelerine de Kozandaki gibi güzel hizmetler yapmaya çalışacak ve hizmette bir rekabet başlayacak. Artık klasik belediyecilik geride kaldı bence tüm belediye başkanları ve meclis üyeleri diğer belediyeleri gezerek ufuklarını genişletmeleri lazım. Bence Kozan diğer ilçe belediyelerine örnek olacak nitelikte bir ilçe. Başkanı hizmetlerinden dolayı tebrik ediyorum” diye konuştu.

KOCAMAZ; “TÜRKİYE’DE ARTIK BELEDİYECİLİK BİR VİZYON İŞİ OLDU”

Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz; Atatürk parkındayız  ve ben başkanı bu parktan ve diğer hizmetlerinden dolayı kutluyorum. Bu tür mekanlar insanların nefes alabileceği ve insanların ortak mekanları birlikte kullanma bilincini de artırır. Türkiye’de artık belediyecilik bir vizyon işi oldu. İnsanların büyük düşünüp büyük projelere imza atmak zorundadır. Yani kentlilik bilinci geliştikçe hizmet çıtasının biraz daha yükseltilmesi gerekmektedir. Yani halkımız artık günü kurtaracak rutin hizmetlerden zevk almıyor bu yüzden büyük projeleri hayata geçirmek zorundayız. Ben bu konuda Kazım başkanı kutluyorum. Kozan belediye başkanını bugün bizi kendi şehrinde ağırladığı için çok teşekkür ediyor hizmetlerinde devamlılık ve başarılar diliyorum” şeklinde aktardı.

TUNA; SAYIN BAŞKANI TEBRİK EDİYORUM”

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, “Sayın başkanı tebrik ediyorum, gerçekten çok güzel hizmetleri var. Başkan gerçekten güzel projelere imza atmış halkın ihtiyaçları doğrultusunda çalışmalar gerçekleştirmiş, öte yandan tarihi değerlere sahip çıkmış Kısacası güzel bir şehir oluşturmuş ben kendisini tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.
Adana Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ahmet Cevdet Yağ ise Başkan Özgan’ın Kozan’a kazandırmış olduğu hizmetlerde dolayı tebrik ettiklerini söyledi.
Çukurova Belediyeler birliği encümenini Kozan’da ağırlamaktan dolayı mutluluk duyduklarını belirten Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, Kozan için bir onur vesilesi olduğunu söyledi.