ÇUKUROVA TURİZMİNİ MASAYA YATIRDILAR

Seyhan Oteli'nde gerçekleşen toplantı Çukurova SKAL Kulübü Başkanı Erkan Özsavaş'ın Başkanlığı'nda gerçekleştirildi. Toplantıya bölgedeki turizm profesyonellerinin yanı sıra Çukurova Üniversitesi (Ç.Ü) Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Öğretim Üyesi ve Adana Ticaret Odası (ATO) Başkan Danışmanı Doç. Dr. Mehmet Cihan Yavuz da katıldı.

Çukurova SKAL Başkanı Özsavaş, toplantının açılışında, Adana, Hatay, Gaziantep, Mersin ve Şanlıurfa olmak üzere geniş bir bölgeye hizmet verdiklerini, üyelerinin bölge turizminin gelişimine katkı koyduklarını ve bundan sonrada katkı koymaya devam edeceklerini ifade etti.

Doç. Dr. Cihan Yavuz da ciddi turizm potansiyeline sahip Adana'nın turistlerin cazibe merkezi haline getirilmesi için son yıllarda önemli çalışmalar yapıldığını, Adana'nın, Türkiye'nin turizm sektöründeki en önemli buluşmalarından biri olan ve bu yıl 10-13 Aralık tarihlerinde 9'uncusu gerçekleştirilecek Uluslararası Travel Turkey İzmir-Turizm Fuar ve Kongresi'nin partner ili olduğunu söyledi.

ATO'nun fuara katılacak acenta ve otellere destek olacağını ve bu kararın yönetim kurulundan çıktığını ifade eden Yavuz, Oda'nın fuardan alacağı standı otel ve acentalara kullandıracağını bildirdi.

Yavuz, kentin sahip olduğu özelliklerinin tanıtımı için ATO'nun öncülüğünde ''Adana Tanıtım ve Kalkınma A.Ş'' kurulacağını ve bu yöndeki çalışmaların devam ettiğini kaydetti.

Çukurova SKAL üyeleri, daha sonra bölge turizmini masaya yatırarak neler yapılması konusunu kendi aralarında tartıştılar.