CURA HOTEL, HER YIL OLDUĞU GİBİ BU YIL DA EMİT'TE

Halil ÖNCÜ ( İSTANBUL ) - Dünyanın en büyük dört turizm fuarından birisi olan 24. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı, 30 Ocak Perşembe gününden itibaren başlarken Çanakkale'de yer alan Cura Hotel'de fuarda yerini aldı.

CURA HOTEL, HER YIL OLDUĞU GİBİ BU YIL DA EMİT'TE

Konu ile ilgili görüşlerini aldığımız Cura Hotel Yönetim Kurulu Üyesi Nilgün Gökser yaptığı açıklamasında, "Bu yıl yine Cura Hotel olarak bölgemizin en önemli turizm fuarı olan EMITT'e kendi standımız ile katılarak, Çanakkale'mizi tüm katılımcılara tanıtıyoruz. Çanakkale ekonomisinde turizm önemli bir yer tutmaktadır. O nedenle tüm paydaşlar olarak şehrimizin tanıtımı için çalışmalıyız.Cura Hotel olarak biz bu bilinç ile çalışıyor ve aktif fuar katılımları ile yurt dışı ve yurt içi pazarlar arıyoruz"dedi.

Çanakkale'nin çok güçlü bir turizm potansiyeline sahip duğunu da belireten Nilgün Gökser  "Çanakkale sahip olduğu kıyı şeridi ve adaları; tarihi, kültürel ve manevi değerleri; biyolojik çeşitliliği ve jeotermal kaynakları ile güçlü bir turizm potansiyeline sahiptir.Doğal, kültürel ve tarihi öğelerin bütünleştiği Çanakkale, dört mevsim turizm potansiyelinin değerlendirilip yıl boyu turizm faaliyetlerinin gerçekleştirilebileceği bir il özelliğindedir.UNESCO Dünya Miras Listesi’nde bulunan Troya Antik Kenti başta olmak üzere Assos, Parion, Alexandria Troas gibi antik kentler Çanakkale’de bulunan önemli kültür varlıklarından sadece bazılardır. Gelibolu Mevlevihanesi, Aynalı Çarşı, Çimenlik Kalesi, Kilitbahir Kalesi gibi değerler ilin tarihi ve kültürel zenginlikleri arasında yer alan diğer unsurlar arasındadırdiye konuştu.