DADAY, HOLLYWOOD STÜDYOLARINA RAKİP OLMAYA ADAY

Kastamonu iline 29 kilometre uzaklıkta olan Daday ilçesi  %70’i ormanlarla kaplı Cennetin gizli köşesi olarak, Amerika’dan Hollanda’ya, Almanya’dan Ortadoğu’ya dünyanın dört bir yanından, tarih, doğa, yerel kültürü yaşamak isteyenlerden, doğal ve yaban hayatı keşfetmeyi isteyenlere kadar binlerce doğa tutkununa bedeni ve ruhu yenileyen tatil imkanı sunuyor.
Zirvesi 1800 metreyi bulan Ballıdağ; Sarıçam, Karaçam, Kayın, Meşe, köknar ağaçlarıyla kaplı binlerce dönüm ormanlık alanı ile dünyanın sayılı ‘oksijen depolarından’ biri olma özelliğiyle misafirlerine zindelik ve canlılık kazandırıyor.

Doğal güzellikleri, tarihi, kültürü, gastronomisi ile de sanki doğal bir film stüdyosu olan ve dört mevsimin tüm güzelliklerini tıpkı National Geographic televizyonu izliyormuşçasına yaşatan İksir Resort Town Yaşam & Tatil Kasabası, Daday ilçesinde adeta Hollywood stüdyolarına rakip olarak, önümüzde ki günlerde film yapımcılarının gözdesi haline gelecek gibi.



İksir Resort Town’da ‘Yaşam İksir’i sunuluyor

Uçsuz bucaksız renkler diyarında var olan güzelliği dünyadaki herkesle paylaşmak için yola çıkan İksir Resort Town Yaşam &Tatil Kasabası, Daday’da Cennet’ten bir köşe olarak ‘Yaşam İksiri’ sunmaktadır.

Bol oksijenle kanınız temizlenip sağlığınız yenilenirken, at sırtında özgürce doğanın bir parçası olmanın mutluluğunu yakalarsınız. Her mevsimde, her saat ve her anda yaşamınızı renklendiren İksir Resort Town, sadece 5 duyuya hitap etmiyor; aynı zamanda bedeninizi ve ruhunuzu da besliyor.  

Matematik öğretmeni İksir Aydın, 2 kızı ve eşiyle birlikte, hayallerindeki yaşamı, memleketi Kastamonu Daday’da hayata geçirmek için yola çıkıyor ve hayallerini gerçekleştiriyor. Her an gelişen tatil kasabasında, düşündükleri yaşamı ve tatili, doğa düşkünü ve doğaya dost olan yerli ve yabancı dostları ile paylaşıyorlar. Aktivite dolu bir yaşam kasabası kurduklarını anlatan İksir Resort Town Yaşam & Tatil Kasabası Yönetim Kurulu Başkanı İksir Aydın, “Doğa ve insana saygı felsefesinden yola çıkarak, ‘Yaşam İksiri’ formülünü hazırladık. Doğa, tarih, kültür, spor, hobi, yerel yaşam, sanat, doğal beslenme ve konforu yorumlayarak çok alternatifli yeni tatil anlayışını hayata geçirdik. İksir Resort Town Yaşam ve Tatil Kasabası turizmi; içinde yer aldığı doğa gibi çok renkli halde sunarak yeni, farklı bir tatil modeli oluşturmuştur. Ailelerin her bireyi kendi ilgi alanı ile tatilini yapabilmektedir” dedi.

İksir Resort Town turizm fabrikasında, 365 gün farklı aktivite gerçekleşiyor  

Manuel turizm fabrikası olan İksir Resort Town’da, 4 mevsim, 365 gün, 24 saat onlarca aktive yapılıyor.
Atlı sporlar merkezinde biniş eğitimleri, doğada serbest at binişleri, yayla ve kış sporları, trekking, Atv turu, Jeep safari, Off road, olta balıkçılığı, bisiklet, kuş gözlemciliği, mantar toplama, faytonla şehir turu gibi onlarca aktiviteyi bünyesinde barındıran İksir Resort Town, çiftlikte üretilen ürünlerle ve gezilerle doğayla iç içe olmayı sağlarken, aynı zamanda konforu özleyenlerin ilgi odağı haline geliyor. Kış ayında olduğumuz bugünlerde, Ballıdağ mevkiinde, kış eğlenceleri de düzenleniyor. Sobanın üzerinde kestaneler kızarıyor, mısırlar közleniyor, kardan heykeller ile açık hava sergileri düzenleniyor.  
Türkiye Binicilik Federasyonu işbirliğiyle son 2 yıldır endurans, engel atlama, mini derby yarışmalarının düzenlendiği İksir Resort Town Binicilik Tesisleri bünyesinde verilen eğitimler için 16 tane Avrupa ve Arap atları bulunuyor. Tesis bu yıl, 19 Mayıs tarihinde Ballıdağ Ulusal Dağ Bisikleti yarışlarına ev sahipliği yaptı. 



Herkesin hayali olan çok özel bir yaşam kasabası kurduk

Yatırıma 2007 yılında başladıklarını ve 2009 yılının son günlerinden itibaren hizmet verdiklerini anlatan İksir Aydın şunları söyledi:
“Döneminin tipik mimarisi ile kültür varlığı olan İksir Hanım Konağı, aslına uygun olarak restore edildi. Tesisin diğer binaları da, doğaya ve tarihe saygı çerçevesinde yapıldı. Şu an, 60 oda ve 154 yatak kapasitesiyle hizmet sunuyoruz. Tesisimizde, kapalı yüzme havuzu, hamam, sauna, jakuzi ve masaj odaları ile Spa Merkezi, Toplantı Salonları, modern ahırlar, kapalı, açık manejleri, çim parkur ile Binicilik Merkezi, ayrıca Ballıdağ’da 6 odası ve restoranı ile Kış Sporları ve Yayla Turizmi Merkezi, üretim yapılan çiftliğimiz, Jeep safari, ATV turları, bisiklet turları ve her türlü doğa aktivitesi için ekipman bulunuyor. İksir Resort Town bünyesindeki marangozhanede, atölye çalışmaları yapılmaktadır. Açık alan organizasyonlarında 1000 kişiye kadar, kapalı alan organizasyonlarında 600 kişiye kadar hizmet veriliyor. Ayrıca,  gece aydınlatmalı futbol sahası ve kapalı spor salonundan, amatör ve profesyonel spor takım ve gruplar yararlanmaktadır. 2013 yılı içerisinde, ek oda yatırımı, tenis ve mini golf aktiviteleri yatırımı yapmayı planlıyoruz.  Özetle, yaşam kasabamızda, dün ile bugünü, nostalji ile teknolojiyi harmanladık ve herkesin hayali olan çok özel bir tesisi hayata geçirerek, hazırladığımız ‘Yaşam İksiri’ni tüm dünyanın paylaşımına sunuyoruz”  diye konuştu.

Kastamonu’da, turizm bilincinin oluşturulması ve istihdama katkı sağlıyor

Daday’da turizm bilinci oluşturulması konusunda büyük emek harcayan, gençlere ve bölge insanına tesis bünyesinde çeşitli eğitim seminerleri düzenleyen İksir Aydın, aynı zamanda mantar seminerleri gibi bölge ekonomisinin kalkınmasına ivme kazandıracak çalışmalara imza atıyor. Nitekim son 5 yılda Kastamonu’ya gelen turist sayısının %70 artmasında, İksir Resort Town’un çok büyük katkısı bulunuyor. Diğer bir konu da, istihdama sağlanan katkıdır. Kastamonulu gençler, İksir Resort Town’da hem çalışıp, hem kurum içi eğitimlerle meslek sahibi olmaktadır.

Günlük hayatta gerçekleşemeyen özlemler, yaşanabiliyor  

Günlük hayatta gerçekleşmeyen özlemlerin yaşandığını kaydeden İksir Aydın, şunları söyledi:
“Doğal yaşam ve doğal beslenme, İksir Resort Town Tatil Kasabası’nda konforla bütünleşerek sunuluyor. Gittikçe daralan kent yaşam alanları, stresli iş ve günlük yaşam, doğaldan uzak beslenme gibi birçok neden; gelecek yıllarda insanların daha çok doğayla iç içe olma, bol oksijenle sağlık kazanma, doğal olan ürünle beslenme,  hobilerini sevdikleriyle paylaşarak tatil yapabilme isteklerini artırmaktadır. Bizler, insanların bu tür taleplerine tanık oluyoruz. Domates toplamayı ilk defa bahçemizde deneyimleyen çocukların sevinci, sıcak köy ekmeğini doğal tereyağıyla yiyen büyük annenin geçmişteki eşsiz duyguyu yeniden yaşaması, atlarla safariden dönerken ormandan topladığı mantarları da yanında getiren misafirin gözlerinden okunan keyif bizleri mutlu ediyor. Yine, toplantı salonlarımızdan iş yaşamının sorumluluğunu yerine getirip dışarı çıkan ve çıktığı anda da sevdikleriyle beraber ormanda yürüyüşe çıkıp rastladığı karacayı fotoğraflamayı başaran şanslı misafirlerimiz, bize turizmde doğru yolu seçtiğimizi gösteriyor. Misafirlerimizin burada çok mutlu olduklarını, yeni deneyimler kazandıklarını, tekrar tekrar gelmek istediklerini ifade etmeleri ve gelmeleri, bizleri çok ama çok mutlu ediyor. Yöresel ve dünya mutfaklarından lezzetler sunan restoranlarımızı ürettiğimiz Sebze ve meyveler ile destekliyoruz.  Bu yıl siyez bulgurumuzu da  kendimiz üreteceğiz.diye konuştu.

İksir Resort Town Yaşam & Tatil Kasabası’nda; kısa mesafede gezilip- görülecek yerler

*Yumurtacı Göleti – Ceviztepe arası bisiklet turu : 7 kilometre
*Taşçılar Göleti – Yumurtacı Göleti arası bisiklet turu: 15 kilometre
*İksir- Kös Deresi arası trekking : 3,5 kilometre
*İksir- Göktepe arası ATV, At safari, trekking : 7 kilometre
*İksir- Ballıdağ arası trekking : 18 kilometre
*İksir-Yumurtacı Göleti trekking : 3,5 kilometre; Gölette Göçmen Kuş Gözlemi ve Barbekü
*İksir-Ballıdağ Kule arası trekking : 9 kilometre
*Elveren Yaylası çeşitli mantar türleri ve kırmızı karıncaların bulunduğu yayladır.
*Karacaören : 30 kilometredir. Balıyla meşhur olan bu köy, ahşap konaklara sahiptir.

Yapmadan dönme!

1)Marangozhanede;
*Daday sandalyesi ve ahşap oymacılığı atölye çalışması
*Kızak ve kar ayakkabısı (hedik yapımı)

2)Dokuma tezgahında;
*Kastamonu el dokuması yapımı atölyesi

3)Elveren Yaylası ve Ballıdağ mevkinde;
*Mevsimine göre, mantar gözlemciliği ve toplayıcılığı

4)Soğucaova Kış Sporları ve Yayla Turizm Merkezi
*Hediklerle Doğa Yürüyüşü
*Snow Tube – Doğal hayatı gözlem safarisi

*Atlı kızak ve fayton

İksir Resort Town Tatil & Yaşam Kasabası Tesis bilgileri

**İksir Hanım Konağı: 1926 yılında aile meskeni olarak yapılan ve uzun yıllar boyunca mesken olarak kullanılan ahşap konak, Cumhuriyet dönemi mimarisinin özelliklerini taşımaktadır. Her iki cephesinde cümle kapıları olan ahşap konak 1200 m2'lik kullanım alanına sahiptir. Kültür varlığı olan konak aslına uygun olarak restore edilmiş, dekorasyonu dönemin özelliklerinden izler taşıyarak yapılmıştır. Konakta her kata ahşap merdivenlerle ulaşılır. Odalar 6 adet sofa etrafında yer alır. Sofalar ailenin ortak yaşam mekanlarıdır. Sofalar okuma ve dinlenme alanları olarak düzenlenmiştir. Toplamda 24 oda bulunan konakta, Odalarından 6'sı şöminelidir. Bir adet engelli odası da bulunmaktadır.
**Samanlık Restoran :Konağın hemen yanı başındaki Samanlık Restoran'ın 2. katında, ahşap dekorasyon ile hazırlanmış, balkonlu, şömineli 2 süit oda ve 7 adet standart oda bulunmaktadır.
**Ceviztepe :Adını Ballıdağ'ın Daday'a en yakın yükseltisinden alan, 425 m2'lik bir alanda kurulu Ceviztepe Yerleşkesi'nin ikinci katında 5'i ahşap dekore çatı odası olmak üzere, 17 adet konaklama odası bulunmaktadır.
 **Göktepe :Adını Ballıdağ'ın bir başka küçük kolu Göktepe'den alan, 130 m2'lik alana kurulu Göktepe Yerleşkesi'nin 1. ve 2. katlarında 8 standart oda, 2 adet 1+1 suit oda bulunmaktadır.



Tarih, kültür, doğa cenneti Kastamonu, 7 bin yıllık tarihe sahip…

Değişen turist profiline göre insanlar, farklı şehirleri görüp, farklı kültürleri yaşamak istiyor.
7 bin yıllık tarihi ve kültürel birikimin yanı sıra doğal güzelliklere sahip olan Kastamonu ili, son yıllarda seyahat acentalarının ilgilendikleri gözde kentler arasında yer alıyor.  
Zengin flora faunası, çok sayıda endemik bitki türü, kanyon, mağara, şelale, yayla gibi eşsiz doğal kaynakları bulunan Kastamonu ili, %70’e yakını orman olması nedeniyle, yeşilden sarıya, turuncudan kırmızıya ağaçların ve doğanın tüm renklerini keşfetme fırsatı sunuyor.
Yakın gelecekte açılması planlanan Kastamonu Havaalanı’nın Kastamonu turizmine ciddi bir ivme kazandıracağına işaret eden İksir Aydın, havalimanın açılması ve tanıtımın artmasıyla, Kastamonu’nun yerli turistlerin yanı sıra, yabancı turistler tarafından da yoğun tercih edilen destinasyonlar arasında yer alacağını sözlerine ekledi.

İksir Resort Town’da, 50’nin üzerinde aktivite hayata renk katıyor

“Her gün yeniden doğmak” sloganını benimseyen İksir Resort Town’da, 50’nin üzerinde aktivite yapılıyor.
Hayata renk katan bu aktiviteler arasında;
1)Kapalı ve açık manejde binicilik eğitimi;
2)Doğada atlı safari;
3)Dağ bisikletleri ile çevre turları;
4)ATV ile gezi;
5)Jeep safari;
6)Off road;
7)Fayton ile turlar;
8)Trekking;
9)Kano;
10)Yüzme ve yüzme eğitimi;
11)Hamam ve sauna keyfi;
12)Çeşitli masajlar ve fitness salonu;
13)Yumurtacı Göletinde olta balıkçılığı;
14)Kuş Gözlemciliği;
15)Soğucaovada yaban hayat gözlemciliği;
16)Kışın hediklerle doğa yürüyüşleri;
17)Snow tube ile kar eğlencesi;
18)Atlı Kızaklar ile kış keyfi;
19)Kayak turları;
20)Mevsimine göre çeşitli mantar türlerini inceleme ve toplama;
21)Ahşap atölyesinde ahşap oymacılığı ve hediyelik eşya yapımı;
22)Atölyede ‘Daday Sandalyesi’ yapımı;
23)Atölyede uçurtma yapımı;
24)Ahşap atölyesinde kızak yapımı;
25)Kışın atlı kızak keyfi;
26)Dokuma tezgahlarında gözlem;
27)Daday tarihi yerler gezisi ( Köpekçioğlu, Balaban konakları, Mahmutbey camii, kaya mezarları ziyaretleri);
28)Kastamonu gezisi (Şerife Bacı Anıtı, Kastamonu kalesi, saat kulesi, Münire Medresesi, Etnografya Müzesi, Vedat Tek Müzesi);
29)Tarihi İksir Hanım Konağında müzik dinletileri;
30) Dünyaca ünlü kanyon, mağara, şelale gezileri;
31)Fotoğraf safarileri;
32)Üretim çiftliği ziyaretleri;
33)Hobi bahçeleri yapımı;
34)Kendi topladığı ürünlerle reçel, pekmez, turşu, şurup, ekmek yapımına katılmak;
35)Doğa resimleri çalışması;
36)Soğucaova bölgesi yayla gezileri;
37)Bahçe satrancı;
38)Dart;
39)Petank;
40)Masa Tenisi;
41)Badminton;
42)Çocuk parkı;
43)Mini Club;
44)Geleneksel ve unutulmaya yüz tutmuş Sepet Yapımı sanatını gözlem;
45)Çim sahada futbol keyfi;
46)Basketbol, voleybol ve hentbol gibi takım oyunları;
47)Tavla, okey ve kağıt oyunları;
48)Scrabble, tabu gibi grup oyunları;
49)Çocuklara yönelik origami;
50)Çocuklara yönelik yüzme ve binicilik eğitimlerini de içeren yaz kampları;
51)Kampçılık;
52)Karavan turizmi gibi aktiviTeler yer alıyor. 
Özetle, çiftlikte üretilen ürünlerle doğayla iç içe olmayı sağlayan İksir Resort Town Yaşam & Tatil Kasabası, aynı zamanda konforu özleyenlerin ilgi odağı haline gelmektedir. Cennetin gizli kapısı olan, yaşamın iksirini yaşayacağınız İksir Resort Town’da konaklama fiyatları kişi başı 90 TL’den başlamaktadır.


İksir Resort Town Yaşam & Tatil Kasabası
Telefon:        0366 616 10 16
GSM:            0532 302 91 84
[email protected] 
www.iksirresorttown.com