DALAMAN - GAZİANTEP TURİZM İŞ BİRLİĞİ

Halil ÖNCÜ - ( TURİZM DOSYASI ) Turizmin gözde bölgelerinden Fethiye, Marmaris, Dalaman, Ortaca, Dalyan ile Gaziantep arasında turizm köprüsü kurulacak. Güney Ege’de yer alan turizmin incisi Muğla’nın turizmci heyeti 1 Ağustos ile 3 Ağustos tarihleri arasında Fam Trip organizasyonu kapsamasında Gaziantep’e ziyaret gerçekleştirecek.

Dalyan’da yer alan DLM TUR’un sahibi Ali Mürşit Yağmur’un organize ettiği ziyarete, aralarında Ortaca Kaymakamı Oktay Erdoğan, Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatçi, Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Mete Atay, Marmaris TÜRSAB YKB Ali Kırlı,  Anadolu jet Yetkilisi Burak ER ile GETOB ( Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği ) üyeleri katılıyor. 

DLM TUR’un sahibi Ali Mürşit Yağmur yaptığı açıklamada, “ DLM TUR yeni bir Fam Trip organizasyonu ile Türkiye'nin tarihi ve turizm potansiyeli bakımından en önde gelen iki bölgesini bir araya getiriyor. Mavi ve yeşil deyince akla ilk gelen Muğla bölgesinin incileri Marmaris, Fethiye, Dalaman, Ortaca ve Dalyan ile Tarih ve Yemeğin başkenti Gaziantep'in kanaat önderleri 1-3 Ağustos tarihleri arasında Gaziantep'te bir araya geliyor. 3 gün sürecek bu organizasyonda bölgeler arası turizm ve ticaretin gelişimi için sağlanacak ve masaya yatırılacak” dedi.

Güney Egeli turizmciler Gaziantep Ticaret Odası, Belediye ve turizm birlikleri yetkilileri ile bir araya gelecekler ve yapacakları toplantıların dışında bölgeyi gezip, Gaziantep’in muhteşem lezzetlerini de tatma imkânı bulacaklar. Ziyaretin her iki bölge için de turizm açısından katı sağlaması planlıyor.