DEĞİŞİM RÜZGARI FIRTINAYA DÖNÜŞTÜ

Antalya’da gerçekleşen ve oldukça başarılı geçen Büyük Buluşma'nın ardından ayağının tozuyla önce Denizli ardından da Afyon’a geçen Firuz Bağlıkaya, Denizli BYK Başkanı Turan Köseoğlu, Afyon BYK Başkanı Bilal Şenel ve bölgedeki Acenta temsilcileriyle bir araya geldi.

Katılımın büyük olduğu iki toplantıda seyahat acentalarının sıkıntılarını gündeme getiren ve meslektaşlarının bu konudaki görüşlerini dinleyen Bağlıkaya, Değişim’i hep birlikte gerçekleştireceklerine olan inançlarının her geçen gün katlanarak arttığını vurguladı.

Son derece verimli geçen toplantılarda bilet acentalarının yaşadığı güçlüklere dikkat çeken Firuz Bağlıkaya, hava yollarının web sitelerinde seyahat acentalarından daha ucuza bilet satışı yapmalarını yasal yollarla engelleyeceklerini ve her türlü satış şekline seyahat acentalarının da dahil olmasını sağlayacaklarını belirtti.

Seçilir seçilmez, büyük güçlüklerle işlerini yapmaya çalışan Hac ve Umre acentalarının sorunlarını en kısa sürede ortadan kaldıracaklarını vurgulayan Bağlıkaya, acentalar adına TÜRSAB’a verilen hac ve umre vizelerini satmayacaklarını, hizmet yapılmadan alınan hizmet bedeli uygulamasına ise, son vereceklerini söyledi.

Rekabetin koruyucusu bir denge unsuru olmaktan çok uzakta olan TÜRSAB’ı, ticaret yapan değil, üyelerinin ticaretini kolaylaştıran bir kurum haline getireceklerini ifade eden Değişim Hareketi lideri, “Mesleğinizi değiştirmeyin, Başkanınızı değiştirin !” mesajıyla toplantıyı noktaladı.