DERYA GÖKSAN: ÇOK KÖTÜ BİR DÖNEME GİRDİK!


Majesty Mirage Park Otel Genel Müdürü ve Majesty Grup Genel Koordinatör Yardımcısı Derya Göksan turizmdeki son gelişmeleri değerlendirdi.İZLEYİN!...

Türkiye'nin, hava sahasını ihlal ettiği gerekçesiyle bir Rus savaş uçağını düşürmesiyle iki ülke arasında yaşanan gerginlik, özellikle turizmcileri kara kara düşündürmeye başladı. Rusya’nın Türkiye'ye dönük paket tur satışlarını resmen durdurması, Rusya Devlet Başkanı Putin’in Türkiye'ye yönelik özel ekonomik tedbirler uygulanması yönündeki karara onay vermesi ile birlikte turizmciler sıkıntılı bir döneme girerken 2016 yılı için neler yapılacağı da merakla bekleniyor.

Turizmciler olarak bu durumun daha da tırmanmasını istemiyoruz!

Ortamın oldukça sıcak olduğunu ifade eden  Majesty Mirage Park Otel Genel Müdürü ve Majesty Grup Genel Koordinatör Yardımcısı Derya Göksan, üzücü olaylar yaşandığına dikkat çekerek “Turizmciler olarak bu durumun daha da tırmanmasını istemiyoruz. Tırmandırılırsa ne yapabileceğimizi kestiremiyorum. Çok kötü bir döneme girdik. Turizm çok etkilenecek. Önümüzdeki yılın diğer alternatiflerle kurtarılması olasılığı olmaz. Rusya Türkiye’nin ve özellikle de Antalya’nın olmazsa olmazı. Mutlaka yaşanan bu krizle alternatif pazarlar gündeme gelecek. Bana göre alternatif yok. Avrupa pazarı konuşuluyor.  Terörün olduğu bir yerde ilk önce gelmeyecek olanlar Avrupalılardır. Birinci sıra Almanlar gelmeyecektir. Diğer ülkeler gelmeyecektir. Sonrasında İngilizler de gelmeyecek ya da gelen sayıları çok çok azalacaktır. Bu nedenden dolayı bir alternatif olduğunu ben düşünmüyorum. Dolayısıyla ivedilikle sayın yeni bakanımızın ele alması gereken konunun bu olduğunu düşünüyorum” dedi.

Makro ölçekte el atılmalı!

Terörün tırmanmasını durdurmak ve uluslararası ilişkilere dış işleri bakanlığı ile birlikte makro ölçekte el atılması gerektiğini dile getiren Derya Göksan, Antalya Milletvekili Dış İşleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na da bu konuda güvendiklerini söyledi. Derya Göksan, “ Sayın Turizm Bakanımız yeni göreve geldi. Ama kabinede hemşerimiz Sayın Dış İşleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu var. Konuya da oldukça vakıflar. Bu konuda oldukça girişimci ve hep turizmcileri yanına almış bir bakanımız.  Bu konuda Sayın Çavuşoğlu’nun da etkili olabileceğini düşünüyorum” dedi.



Derya Göksan, Kış dönemini de değerlendirdi…

Kış döneminde açık olan tesisleri Majesty Mirage Park’ın kış operasyonlarını ve toplantı gruplarındaki son durumu da değerlendiren Derya Göksan, “ Kış dönemini ağırlıklı olarak toplantı grupları ile götürüyoruz. Tabi daha önce de bahsettiğim gibi kış dönemde kasım aralık planlaması bir yıl önceden yapıldığı için o planlamalarda bir sıkıntı yok. Ama hükümetin uzun süre kurulamamış olmasından kaynaklanan 2016 programlanmasında bir sıkıntı vardı. Bu arada devlet birimlerimizin kendi aralarında planlamalarını yapamadıklarından dolayı şu anda biz hala ocak-Şubat aylarımızı göremiyoruz. Yeni hükümetin kurulması ile birlikte çok hızlı hareket edilirse belki ocak şubat aylarının planlarını yaparsak kurtarabiliriz. Bunun mart ayına sarkması biz turizmcilere pek avantaj sağlamaz. Nedeni de; mart ayı zaten Nevruz dönemi. Dolayısıyla Mart ayı zaten İran Pazarı ile ağırlıklı çalışıyoruz. Ancak devlet birimlerinin, bakanlıkların toplantı gruplarının seminerlerini ve eğitim programlarını devreye sokmaları gerekir ki, bizde ocak ve şubat aylarını kurtaralım” diye konuştu.