DEVLETİMİZ TURİZMİN HER ZAMAN YANINDADIR!

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) tarafından Denizbank Ana sponsorluğunda organize edilen 10. Uluslararası Resort Turizm Kongresi başladı. Kongrenin açılışında konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: “Turizm Türk diplomasisinin en önemli başlıklarından biri haline geldi” dedi.

DEVLETİMİZ TURİZMİN HER ZAMAN YANINDADIR!

Bakan Çavuşoğlu’nun açıklamaları şöyle:

“Turizm açısından zor bir yıl oldu. Pandemiye rağmen bu toplantıyı yapmak çok önemliydi. Turizm için verdiğiniz çabalar çok önemli. Biz de Cumhurbaşkanımızın liderliğinde büyük çaba harcadık. Devletimiz turizmin her zaman yanındadır.Bugün turizm alanında bütün dünyanın örnek aldığı bir noktaya geldik. Turizm Türk diplomasisinin en önemli başlıklarından biri haline geldi. Turizm diplomasisine ben de ayrı bir önem veriyorum. Diplomasi faaliyetlerimizde bu konuyu her zaman ön planda tutuyoruz.

Diplomaside attığımız bütün adımlarda turizmin gelişimini de düşünerek adım atıyoruz. Her toplantıyı Antalya’da yapıyoruz diye tepki görüyoruz ama bunu yapmamızın nedeni Antalyalı olduğumuz için değil Antalya’nın bir marka olmasından dolayıdır. Artık turizm ve tanıtma konusunu daha geniş bir perspektifte yürütüyoruz. 2020 yılında salgın nedeniyle eşi benzeri görülmemiş bir sınama ile karşı karşıyayız. Biz ülke olarak içimize kapanmadık. Sağlık ve ekonomi alanında gece gündüz çalıştık ve çalışıyoruz. Şüphesiz salgının etkilerinin görüldüğü en önemli alan turizm oldu. Turizmi canlandırmak için bir dizi tedbirleri yürürlüğe koyduk.

Dışişleri Bakanlığı olarak da ciddi çalışmalar yaptık. 248 dış misyonumuz ile ülkemizin aldığı tedbirleri seferberlik halinde çok iyi anlattık. Kültür ve Turizm Bakanlığımızın yazdığı mektupları kendilerine ilettik. Yaptığımız girişimler İngiltere ve Almanya’yı ziyaret ettik. İngiltere ülkemizi seyahat koridoruna aldı. Bu kapsamda İngiliz turistleri ağırladık. Almanya da Ağustos ayında 4 büyük turizm şehrimize olan seyahat uyarısını kaldırdı böylece Alman turistleri ağırladık. Rusya ile de sıkı bir görüşme trafiği içindeydik ve bu sayede ciddi sayıda Rus turist ağırladık.

Geldiğimiz bu aşamada salgın alınan önlemlere rağmen ciddi bir safhaya geldi. Vaka ve ölüm sayısı artıyor. Aşı çalışmaları da hız kazandı. Birçok ülkenin sıkı önlemler aldığını görüyoruz. Bizim çabalarımız neticesinde kaldırılmasını sağladığımız seyahat kısıtlamaları geri gelmeye başladı. Diğer kurumlarımızla iş birliği halinde bu kısıtlamaların kaldırılması için çalışmalarımız devam edecek. Bir taraftan sağlık tedbirleri diğer taraftan ekonomimizi de canlı tutmalıyız. Ocak ve Ekim ayı sürecinde 13 milyon sayısını önümüzdeki dönemde daha da artırmak istiyoruz. Cumhurbaşkanımızın turizme verdiği öneme şahidim.”