DİPLOMASİDEKİ KRİZ ÜLKELER ARASI KÜLTÜREL İLİŞKİLERİ ETKİLEMEDİ

İzmir, turizmcilerin büyük buluşmasına hazırlanıyor. 5-8 Aralık 2013 tarihleri arasında düzenlenecek olan Travel Turkey İzmir, 7’inci Turizm Fuar & Konferansı turizm profesyonellerini İzmir’de ağırlayacak. İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri Tic. A.Ş. (İZFAŞ), Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) ve Hannover Fairs Turkey Fuarcılık A.Ş. işbirliğiyle İzmir Uluslararası Fuar Alanı’nda organize edilecek fuarda, 20’ye yakın ülkeden, 60’dan fazla il ve destinasyondan, 850’yi aşkın firma yer alacak.

2014 sezonuna ilişkin bağlantıların kurulacağı Travel Turkey İzmir, 7’inci Turizm Fuar & Konferansı’na Çanakkale partner il, Mısır partner ülke olarak katılacak.

Son günlerde Mısır’la yaşanan diplomatik krize karşın, milli katılımla fuara gelecek olan Mısır, dört gün boyunca turizme yönelik faaliyetlerini sergileyecek. Doğu ve Güneydoğu bölgesinden yüksek katilim ile birlikte Travel Turkey ziyaretçileri bu illerimizi kesif etme fırsatı bulacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Ticaret Odası (İZTO), T.C. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) destekleriyle, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde düzenlenen Travel Turkey İzmir’in ulaşım sponsoru ise THY oldu. Travel Turkey’de birbirinden renkli ülke ve şehir etkinlikleri ziyaretçiler ile buluşurken, THY ve Sun Express tarafından yapılacak uçak bileti çekilişi de yer alacak.

Açılış töreni, Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı sponsorluğunda yapılacak. Konaklamaları fuar Anemon Oteli’nin üstlendiği etkinliğe basın da büyük destek veriyor. Hürriyet Gazetesi, Power Group, World Travel Channel, Karadeniz TV fuarın medya sponsorları arasında yer alıyor.

5-6 Aralık 2013 tarihlerinde Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamaları Birliği (ETİK) tarafından iki gün sürecek bir konferans organize edilecek.

İzmir Uluslararası Fuar Alanı 1/B no’lu holde yer alacak konferansın ilk günü 5 Aralık 2013 Perşembe günü olacak. Konuşmacı olarak, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü İrfan ÖNAL, TÜROFED Başkanı Osman AYIK, Diana Travel Burak TONBUL, Sun Express Genel Müdür Yardımcısı Hacı SAY, Jolly Tur Yönetim Kurulu Başkanı Mete VARDAR, FTI Meeting Point Turkey CEO’su Ahmet PANDIR, MEDİASA Media Group Yönetim Kurulu Başkanı Demet SABANCI ÇETİNDOĞAN katılacak. Konferansta, “2013 Türkiye Turizmi Değerlendirmesi ve 2014 Turizm Beklentileri ” konusu tartışılacak.

Travel Turkey, ikinci gün olan 6 Aralık 2013 Cuma günü sadece tur operatörleri, seyahat acentaları ve basın mensuplarına açık olacak. Selanik ve Yunanistan sunumları paylaşılacak. Bu yıl Bosna Hersek, Karadağ, Sırbistan ve Balkanlar’da çeşitli otel,  turistik tesislerin kapsamlı tanıtım ve turizm olanakları sunumları da yer alacak.Travel Turkey İzmir 5-8 Aralık 2013 tarhileri arasında, 4 gün boyunca turizm sektöründe yeni iş birlikleri ve ülke tanıtımılarına katkıda bulunmak için 7. Kez, uluslarası arenada da yoğun ilgi görecek. Fuar her yıl olduğu gibi bu yıl da farklı ülkelerden çok sayıda iş heyetine ve basına ev sahipliği yapacak.