DİZİLERİN TANITIMA VE EKONİMİYE KATKISI BÜYÜK

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy “Türk dizileri Malezya’dan Rusya’ya kadar 150’den fazla ülkeye ihraç ediliyor”

DİZİLERİN TANITIMA VE EKONİMİYE KATKISI BÜYÜK

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy,  Türkiye’de her yıl 100’den fazla dizi film üretildiğini, Türk dizilerinin ABD’den Şili’ye, Malezya’dan Rusya‘ya kadar 150’den fazla ülkeye ihraç edildiğini kaydetti.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, “RTÜK 2. Medya Buluşmaları” kapsamında sektör temsilcileriyle bir araya geldi. Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisindeki toplantıya medya kuruluşlarının temsilcilerinin yanı sıra bakanlık yetkilileri ve kurul üyeleri de katıldı.

Ersoy, Türkiye’de her yıl 100’den fazla dizi film üretildiğini, Türk dizilerinin ABD’den Şili’ye, Malezya’dan Rusya‘ya kadar 150’den fazla ülkeye ihraç edildiğini kaydetti. 350 milyon dolar gibi bir ihracat rakamının yakalandığına işaret eden Ersoy, “ABD’den sonra dünyada en çok dizi ihraç eden ülke konumundayız. Sinema ve dizi sektörünün toplam ekonomik büyüklüğü 3 milyar liranın üzerine çıkmış durumda.” dedi.

Türk dizilerinin yurt içinde ve yurt dışında önemli yansımalarının olduğunu anlatan Şahin, “Sizlerin yapmış olduğu özellikle dizilerin, yapımların toplumlar üzerindeki etkisi ve toplumları yönlendirmedeki gücü yadsınamaz. Ben dizilerin gücüne inanan biriyim. Bu kadar güçlü bir alanda sizlerin atacağı her adım başta aileleri, çocukları, kadınları dezavantajlı grupları ve toplumu ve tabi düzenleyici ve denetleyici kurum olarak bizleri yakından ilgilendirmektedir. Bizler RTÜK olarak bir takım kararlar aldık almaya da devam ediyoruz. Bu kararları alırken sektörle birlikte hareket ediyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.