DOĞAL TATİL REVAÇTA

Halil ÖNCÜ ( OLİMPOS ) - Antalya bölgesinde doğal turizm ile anılan ve her yıl binlerce kişinin tercih ettiği Olimpos, bu yıl yine ilgi odağı olacak.

DOĞAL TATİL REVAÇTA

Welcome Tours'un ve  Kapadokya’da yer alan Mahzen Hotels’in sahipleri Alpaslan Ünsal ve  İbrahim Ünsal, uzun dönemli kiraladıkları Olympos Village Hotel ile sezona merhaba demenin heyecanını yaşıyorlar. Olimpos bölgesinin doğal ortamında misafirlere hizmet verecek olan Olympos Village Hotel, iki kardeşin farklı ve doğal turizm anlayışı ile misafirlerine seslenecek. Halen bölgeye rezervasyon akışının yoğun olduğu belirtiliyor.

Butik büyümeyi hedefliyoruz!

Welcome Tours  ve  Mahzen Hotels’in sahiplerinden Alpaslan Ünsal, Türk turizmine hizmet etmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtirken, “Asıl işimiz acentecilik. Welcome Tur adındaki acentemiz ile yıllardır Tük turizmine hizmet veriyoruz. Ayrıca bu sene otelden.com adı altında bir marka ile de yolumuza devam ediyoruz. Misafirlerimiz burada da daha çok hızlı ulaşım ve iletişim kurabilecekler. Bunu teknoloji ile entegre ediyoruz.  Dünyanın hızlı değişimini artık anlık görebiliyoruz.  Bunun yanında Butik otel işletmeciliği yapıyoruz. Burada da butik büyümeyi hedefliyoruz. Bunların ikisi paralele gidiyor. Hem otelcilik yaparken misafirlerimizin taleplerini yerinde değerlendiriyoruz, hem de reklama çıkarken misafirin ne aradığını görmüş oluyoruz. Türkiye turizminde otelciliğin son dönemde daha çok ön planda olduğunu görüyoruz. Uçak krizinden sonra bu yıl toparlanmış bir turizm ile karşı karşıyız. Ciddi bir PAX artışı devam ediyor. Fiyatların istenilen düzeylere geldiğini söyleyemeyeceğim ama ileriki yıllarda fiyat konusunda da istenilen rakamlara geleceğine inanıyorum. ” dedi.

Son dönem daha çok organik, daha doğal, daha çok doğayla iç içe olan bir turizmin geliştiğini gördük!

Otellerin geliştikçe insanların beklentilerinin de değiştiğini dile getiren Alpaslan Ünsal, eskiye dönüşün başladığını söylüyor.

“Bizim Mahzen Hotel's olarak çıkış noktamızda, çağrı merkezimizde  geri aramalara baktığımızda, Google'daki aramaların sonuçlarını değerlendirdiğimizde daha çok organik, daha doğal, daha çok doğayla iç içe olan bir turizmin geliştiğini gördük. Bu yüzden de bu yatırımlara giriyoruz. Bu yatırımlar ile hayalimizi de gerçekleştiriyoruz. Yani misafir geldiğinde gülerek giren, gülerek çıkan bir misafir portföyüne sahip olmak istiyorduk. Çok şükür bunu Kapadokya'da başardık. Olimpos'da da misafirlerimiz gelmeye başladı. Pozitif dönüşlerini almaya başladık. Buda bizi mutlu ediyor. Geçen sene 600 bine yakın çağrı aldık. Bunların bir bölümü daha çok doğal turizm, ormanların içerisinde yer alan otelleri de sormaya başladılar. Bunların da önümüze talep olarak geldiğini gördük. Bizde bunların üzerine bu kitlelere nasıl ulaşırız diye araştırmalar yaptık.  Gördük ki böyle bir talep ve açık var. İnsanlar hepsini bir arada yapmak istiyor. Hem deniz olsun, orman olsun, doğa olsun.. Bizde doğru bir nokta olarak Olimpos'u seçtik. Oliympos Village Otelimiz denize 3.5 km. uzaklıkta. Tamamı bungolovdan oluşuyor. Bungolovları oluşturan ağaçlar özel olarak Finlandiya ve Letonya 'dan gelen nefes alan ağaçlardan oluşuyor. 50 yıl boyunca yaşam olanı olarak kullanılan bozulmayan ağaçlardan oluşuyor. Bu evlerde ağaç kokusunu hissedebiliyorsunuz ve ağaç yapısı nedeniyle haşereler ise asla burada bulunmuyor”

An itibarı ile Olympos Village Otelimize büyük ilgi var!

Hayat şartları, çok fazla stresin olması, yenilen gıdalardaki GDO'ların ve kimyasalların artmasının insan sağlığını çok kötü etkilediğini de söyleyen Alpaslan Ünsal, tatil anlayışında da bunun ön plana geçtiğini söyledi. Ünsal, “   Hangi doktora giderseniz gidin genelde keçi sütü, organik tavuk yumurtası yemelerini tavsiye ediyor. Bunların hepsi dilde kaldı maalesef.  Biz buradaki otelimizde doğal ortam içerisinde bunları gerçekleştirebiliyoruz. Hemen otelimizin arka bölümünde keçilerimiz, tavuklarımız var. Bunları arttırmaydı da planlıyoruz. Misafirlerimiz keçilerimizden sütünü sağabilecek, yumurtaları toplayabilecek. Tabii ki yaşanan şartlar ve ulaşabilirlilik, malum dünyanın neresinde olursa olsun bir ürünü çok kısa bir sürede tüm dünyaya tanıtabiliyorsunuz. Dijital Marketing yanımızın gücünü de kullanarak bunu en iyi şekilde anlatıyoruz. An itibarı ile Olympos Village Otelimize büyük ilgi var. Gösterilen ilgiye çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.