DOKUZ ÖDÜLLÜ SEYAHAT BELGESELİ GÖSTERİME ÇIKIYOR

Şerif Yenen'in “Istanbul Unveiled” isimli dokuz ödüllü seyahat belgeseli internette ücretsiz olarak gösterime çıkıyor.

DOKUZ ÖDÜLLÜ SEYAHAT BELGESELİ GÖSTERİME ÇIKIYOR

YouTube’taki ilk gösterimi 15 Ocak’ta gerçekleşecek film sayesinde, kültürel mirasımız ve İstanbul’un güzellikleri daha geniş kitlelere ulaşarak ülkemizin tanıtımına büyük katkı sağlayacak.

Turizm yayıncılığında öncü ve trend belirleyici ürünleriyle dikkat çeken profesyonel turist rehberi, seyahat yazarı ve uluslararası konuşmacı Şerif Yenen, 2022’ye ülkemizin tanıtımına büyük katkı sağlayacak bir atakla giriyor. İstanbul ve Türk kültürü üzerine İngilizce bir seyahat belgeseli olan “Istanbul Unveiled” filmini internette ücretsiz olarak seyircisiyle buluşturacak olan Yenen, YouTube’taki ilk gösterim tarihini 15 Ocak 2022 olarak açıklıyor.

Dokuz uluslararası ödüle sahip “Istanbul Unveiled” filminin her gösteriminin Türkiye’nin tarihini, kültürünü ve turizm olanaklarını anlatma fırsatı doğurduğunun altını çizen Yenen, “Önceleri sadece DVD ve Blue-Ray formatları bulunan filmimizi, içinde bulunduğumuz belirsiz pandemi koşullarını da göz önünde bulundurarak, kültürel mirasımızı ve İstanbul’un güzelliklerini daha geniş kitlelere ulaştırabilmek amacıyla, YouTube kanalımız üzerinden ücretsiz olarak sunma kararı aldığımızı duyurmaktan mutluluk duyuyorum” diyor.
Yapımcılığını Şerif Yenen ve Saadet Özen’in yaptığı “Istanbul Unveiled” isimli seyahat belgeseli filminin dünya çapındaki galası birkaç yıl önce ABD Washington DC’de Smithsonian Enstitüsü’nde gerçekleştirilmişti. Dünyanın çeşitli ülkelerinden davetlerle gala gösterimleri yapılan film, bazı ülkelerin televizyon kanallarında da yayınlanmıştı. Bugüne kadar yüzbinlerce izleyiciye ulaşan film, uluslararası festivallerde çoğunluğu birincilik olmak üzere değişik dallarda toplam dokuz ödül aldı.

İstanbul’u bilinmeyen yönleriyle tanıtmak amacıyla yola çıkan ‘Istanbul Unveiled’, bu anlamda şehri ziyaret eden turistlerin merak ettiği soruların yanıtı olma niteliğini taşıyor. Film sadece konusuyla değil aynı zamanda Mercan Dede, Baba Zula ve Burhan Öçal gibi önemli isimlerin katkıda bulunduğu müzikleriyle ve filmde ele alınan kültürel değerlerimiz konusunda görüş verenleriyle de dikkat çekiyor. Filmde dansçı Asena, Karaköy Güllüoğlu Baklavalarının sahibi Nadir Güllü, perküsyon sanatçısı Burhan Öçal, model ve televizyoncu Tülin Şahin, ünlü aşçı Vedat Başaran, iş insanı Demet Sabancı, modacı Dilek Hanif gibi bazı önemli isimlerle yapılan söyleşilerle renkli bir içerik sunuluyor. Belgeselde Amerika doğumlu Türk oyuncu ve model Jayda Berkmen’in rehberliğini yapan Şerif Yenen, 30 yılı aşkın mesleki deneyimiyle eşsiz bir tanıtım gerçekleştiriyor.

FİLMİN ÖZELLİKLERİ:
• Adı: Istanbul Unveiled
• Süre: 61 Dakika
• Dil: İngilizce
• Altyazılar: Türkçe, İngilizce, Fransızca, İtalyanca, Almanca, İspanyolca, Japonca, Korece, Rumence, Moğolca, Çince, Arapça, Rusça
• Yapımcı: Şerif Yenen-Saadet Özen
• Yönetmen: Levent Ayaşlı-Şerif Yenen
• Müzikler: Mercan Dede, Baba Zula ve Burhan Öçal
• Web sitesi: www.istanbulunveiled.com
• Fragman:

YouTube İlk Gösterim: 15 Ocak 2022, Cumartesi
Türkiye: Saat 21.00
Avrupa: Saat CET 19.00
ABD: @ EST (Eastern) 1:00 p.m.