DOUBLETREE BY HİLTON KUŞADASI'NIN YERLEŞİM VE İNŞAAT PLANLARI TANITILDI

Hilton Worldwide Türkiye, Rusya ve Doğu Avrupa Geliştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mike Collini, toplantıda şunları söyledi: "Tatil beldesi Kuşadası'na bir DoubleTree by Hilton kazandırıyor olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Türkiye'deki otellerimizin sayısında önemli bir artış var ve portföyümüze çok değerli bir katkı sağlayacak olan DoubleTree by Hilton Kuşadası'nın mimari ve yerleşim planlarını sizlerle paylaşmak bizleri ayrıca mutlu ediyor."

Bölgenin tarihi ve yerel mimari dokusu ile uyum içerisinde tasarlanan otel projesi kapsamında yer alan yeni binaların yanı sıra, tarihi "Tabakhane" binaları da titiz bir çalışma ile restore ediliyor. Otelde hepsi balkonlu 88 oda ve süit yer alacak. Çeşitli café, restoran ve bar seçenekleri sunulacak olan otelde teras restoranı, spa ve sağlık kulübü ile açık ve kapalı yüzme havuzları ve yaklaşık 385 metrekarelik ferah etkinlik alanları bulunacak.

The DoubleTree by Hilton Kuşadası'nın, bünyesinde barındıracağı, markanın karakteristik özellikleri arasında, misafirlerin check-in sırasında özel çikolatalı kurabiye ikramıyla karşılanması, şık ve konforlu malzeme seçimi de yer alıyor. Marka, içerisinde yer aldığı toplum ile eşsiz bir uyum kurması ile de tanınıyor. Tam hizmet oteli olarak kendine yer edinen marka, Avrupa pazarına girdiği 2008 yılından bu yana, 11 ülkede açılan 31 DoubleTree by Hilton oteliyle güçlü bir büyüme performansına imza attı.


Hilton Worldwide'ın, Göçtur Turizm Yatırım ve Ticaret A.Ş. ile imzaladığı franchise sözleşmesi neticesinde hayata geçecek olan ve ilk duyurusu Orta Asya ve Türkiye Yatırım Konferansı'nda (CATHIC) yapılan Double Tree by Hilton Kuşadası otelinin yerleşim planları, bugün gerçekleştirilen basın toplantısında tanıtıldı.

DoubleTree by Hilton Dünya Başkanı Rob Palleschi, tanıtım toplantısı için yayımladığı mesajda, şunları dile getirdi: "Heyecan verici bir ülke olan Türkiye'de, büyüyen markamızla yedinci DoubleTree by Hilton otelimizi hayata geçiriyor olmaktan mutluluk duyuyoruz. Tarihi ve kültürel zenginlikleri deneyimlemek için gelen yabancı ziyaretçilere, tam kapsamlı hizmet sunuyor; benzersiz konumumuz sayesinde görülmesi gereken harika mekanlara kolay erişim sağlıyoruz."
Türkiye'nin önde gelen turizm beldeleri arasında yer alan Kuşadası, özellikle son yıllarda büyük bir gelişim hamlesi gösteriyor. Kuşadası'nın sahip olduğu tarihi ve kültürel mirasa ek olarak, marina ve gemi limanında yapılan büyütme çalışmaları ve yeni Kongre Merkezi inşası, beldenin potansiyeline katkı sağlıyor.

25 Milyon TL’lik yatırım

Göçtur Turizm Yatırım ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Naile Göçen Çukurova da, toplantıda yaptığı konuşmada, şunları söyledi: “Kuşadası’nda tarih yeniden hayat buluyor. DoubleTree by Hilton Kuşadası, tarihi mirası ile öne çıkan beldemizin turizm potansiyeline büyük katkı sağlayacak. 2013 yılında hizmete girecek otel, yüksek kaliteli bir hizmeti, tam servis anlayışı ile sunacak. Sanatın, tarihin ve eğlencenin harmanlandığı bu proje için 25 milyon liralık yatırım yaptık."

Toplantıda söz alan Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, “Buralı olsun olmasın Kuşadası adına herkesin çok heyecanlanacağı bir proje. Kuşadası isminin yeniden doğuşu önemli bir marka ile gerçekleştiriliyor. Bu mimari yapı, bu konsept; kültürü, tarihi, yaşamı, gelişmişliği ve teknolojiyi en güzel şekilde yoğuran bir yapıyı meydana getiriyor Bundan sonraki yatırımcılar daha kaliteli hizmet için çalışmak zorunda kalacak” dedi.

Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün ise yaptığı konuşmada “Kuşadası marka bir yatırımla taçlandı. Biz Kuşadası’nda turizmi 12 aya yaymak istiyorduk, istihdamı artırmayı amaçlıyorduk; bu yüzden çok mutluyuz. Başta kaymakamımız, valimiz olmak üzere tüm bürokratlar bu tip projelere çok sıcak bakıyorlar” diyerek Kuşadası’nın bugün Türkiye turizminde 4 numara olduğunu ama 3-4 yıl içinde 3 numara olmasını hedeflediklerini söyledi.