DRD FİLO KİRALAMA 15 YILDA 1000 KAT BÜYÜDÜ

Türkiye’de Operasyonel Kiralama Sektörü’nün öncü markası DRD Filo Kiralama, 15 yılda hacmini tam 1000 kat artırdı. 1998 yılında 20 araç ile adım attığı operasyonel kiralama sektöründe, bugün 20 bin adedi aşkın araç filosu, ülke çapında 1100 adede varan servis noktası ve 3 bin adedin üzerindeki kurumsal müşteri portföyü ile tamamı yerli sermayeli en büyük marka haline gelen DRD, güçlü konumunu 15’inci yılında yeni ürün ve hizmetleri ile pekiştiriyor.
SEKTÖRDE “İLK” LERİN MARKASI
Uzun yıllara dayanan sektör deneyimi ile sektörde birçok ilk’e imza atan marka, 15’nci yılında da birçok yeniliği hayata geçirerek adından sıkça söz ettiriyor. DRD Filo Kiralama Genel Müdürü İlkay Ersoy konuyla ilgili olarak, “DRD Filo Kiralama, 15 yıldır güvenle büyürken sektörümüze de önemli katkılar sağlıyor. Bugüne kadar sektörde pek çok ilk’e de imza atan markamız, şeffaflık ilkesi çerçevesinde sektörde “ilk” kurumsal faaliyet raporunu yayınladı, yıllar itibariyle bu geleneğini istikrarla sürdürüyor. Uzun yıllardır uluslararası kredi derecelendirme kuruluşları tarafından değerlendirilen şirketimiz, JCR Eurasia Rating tarafından “yatırım yapılabilir” seviyede değerlendirilen ilk yerli sermayeli operasyonel kiralama kuruluşu oldu. 2007 yılında 110 milyon USD tutarındaki sendikasyon kredisi ile şirketimiz, bir Türk şirketi tarafından kategorisinde gerçekleştirilen en büyük ve uzun vadeli finansman değeriyle “Deal of the Year” ödülünü aldı. Denetim alanında vizyonel bir yaklaşımla, uluslararası bağımsız denetim kuruluşlarının danışmanlığında sektörümüzde kurumsal risk yönetimi sistemini yapılandıran ilk marka olduk. Uzun yıllardır sahip olduğumuz ISO 9001-2000 belgesi bir yana, müşteri ilişki yönetimi alanında ISO 10002 sistemi yatırımlarına başlayarak fark yarattık. Hem şirketimizin, hem de sektörümüzün gelişimine yönelik bu başarıların markamızın yanı sıra sektörümüze de sağladığı katma değerler ile öncülük ediyor olması bizler için ayrı bir önem taşıyor” şeklinde görüşlerini belirtiyor.
FİLO YATIRIMI DEĞERİ 1 MİLYAR TL
Her yıl gerçekleştirdiği istikrarlı araç yatırımları ile araç parkını sürekli yenileyen DRD Filo Kiralama, hizmet kalitesini yükseltmeye yönelik stratejileriyle de teknoloji ve altyapı çalışmaları alanında önemli yatırımlar gerçekleştiriyor. Yapılan yatırımlarla marka değerini sürekli ve sürdürülebilir bir şekilde artıran DRD, 2013 yılında sadece araç yatırımları için yaklaşık 400 milyon TL ayırarak, 15’inci yılında filo yatırımı değerini tam 1 milyar TL’ye ulaştırmış durumda. Bağımsız kuruluşlar tarafından gerçekleştirilen değerlendirmelerde son yıllarda istikrarlı bir biçimde Türkiye’nin en büyük 500 şirketi arasında yer alan DRD, güçlü finansalları ve sadece ulusal değil; uluslararası piyasalarda da sahip olduğu yüksek kredibilite ile dikkat çekiyor. Geçtiğimiz günlerde Genel Müdürlüğü’nü Türkiye’nin bu ölçekteki ilk 20 akıllı ofisinden biri olan Kağıthane tesislerine taşıyan DRD, son yıllarda kurumsal yapılanma alanında da ardı ardına yapılan yatırımlarla ülkemizde operasyonel kiralama alanında en yaygın hizmet ağına ulaştı.
40 MİLYON TL NET KÂR
Geçtiğimiz yıl 40 milyon 115 bin TL net kâr elde ederek finansal gücünün yanı sıra operasyonel yetkinliğiyle de dikkat çeken DRD, istikrarlı büyümesini sürdürerek bu yıl da kârlılık ve verimliliğini önemli oranda artırmayı hedefliyor. 2012 yılında, öz kaynaklarını bir önceki yıla göre yüzde 63,12 oranında arttırarak 103 milyon 668 bin TL’ye yükselten marka, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu JCR Eurasia Rating tarafından gerçekleştirilen değerlendirme kapsamında iki yıl üst üste ‘‘yatırım yapılabilir’’ kategorisinde yer alırken, Uzun Vadeli Ulusal Notu’nu ise iki çentik artırmayı başardı.
SEKTÖRE DAMGA VURAN RAKAMLAR
Farklı ihtiyaç ve beklentilere göre çeşitlenen filosu ile 34 farklı sektörden 3 bin adedi aşkın bir kurumsal portföye hizmet veren DRD, sektörde sahip olduğu pay ile uzun yıllardır tamamı yerli sermayeli en büyük filo kiralama markası konumunu sürdürüyor. Türkiye geneline yayılmış hizmet ağı ile her geçen gün büyümeye devam eden marka, sektöre damga vuran istatistiki verilere de imza atıyor. Konuyla ilgili olarak DRD Genel Müdürü İlkay Ersoy bazı verilerin önemine dikkat çekiyor: “Basit bir değerlendirme ile DRD filosu içerisinde yer alan araçların sadece geçtiğimiz yıl kat ettikleri kilometre toplamı 750 milyon km seviyesinde ki, bu rakam Dünya çevresinde 18.715 tura eşit. Sadece geçtiğimiz yıl tamamı yetkili servislerce gerçekleştirilen periyodik bakım işlem adedimiz 55 bin adet. Bugüne kadar 40 bin araç seviyesinde bir hacmi ikinci elde DRD güvencesiyle değerlendirdik. Bu veriler, ifade ettikleri büyüklüklerin yanı sıra DRD’nin 15’inci yılında geldiği nokta itibariyle; tamamı yerli sermayeli bir markanın sadece Türkiye’de değil, geniş bir coğrafyada adından söz ettiren, yurtdışına know-how ihraç eden, yeni iş kollarına yönelik önemli yatırımlar gerçekleştiren bir marka haline geldiğini ortaya koyan somut değerleri ifade ediyor. Şüphesiz sektörümüze ve ülke ekonomisine yönelik ürettiğimiz katma değer de bu anlamda büyük önem taşıyor. 15 yıldır güvenle büyüyen markamızın bugün geldiği nokta itibariyle ortaya konulan bu değerler elbette gurur verici.”
MÜŞTERİ MEMNUNİYETİNE YÖNELİK GÜÇLÜ YATIRIMLAR
Gelişen teknolojiye yapılan yatırımlarla hız ve kalite açısından hizmet verdiği müşterilerinin verimli iş süreçleri geliştirmesine de katkılar sağlayan DRD Filo Kiralama, bu anlamda 15’nci yılında sektörde benzersiz yeniliklerle öne çıkıyor. Geçtiğimiz günlerde web sitesini bütünüyle yenileyen marka, önümüzdeki günlerde de online raporlama modülü ve IOS/Android bazlı yol yardım, kaza ve servis aplikasyonları ile benchmark niteliği taşıyan uygulamalara imza atmaya hazırlanıyor. Bu yeni teknolojik uygulamalarla filo yöneticilerinin yanı sıra nihai kullanıcılara yönelik olarak da hayatı kolaylaştıracak hizmetleri online olarak sunacak marka, teknoloji yatırımlarını istikrarlı bir şekilde sürdürüyor. Teknolojik anlamda gerçekleştirilen yatırımların müşteri memnuniyeti için önemine dikkat çeken Ersoy, görüşlerini şu şekilde aktarıyor: “Hızla gelişen teknolojiye yönelik sistemli yatırımlarımızla, müşterilerimize sorunsuz bir filo yönetimi deneyimi vaat ediyoruz. Bu noktada web sitemize ve mobil uygulamalara yönelik müşterilerimizin hayatını kolaylaştıracak önemli projeler geliştiriyoruz. Ayrıca müşterilerimizin memnuniyet seviyelerini ölçmeye yönelik sektörümüze öncülük edecek çalışmalara da imza atıyoruz. Bu çalışmalar içerisinde yaratıcısı, kitabı en çok satanlar arasına giren ünlü yönetim uzmanı Fred Reichheld olan ‘Net Desteklenme Skoru’ (Net Promoter Score) çalışmaları için ayrı bir paragraf açmak istiyorum. Günümüzde birçok şirket, büyüme peşinde koşarken, “iyi” ya da “kötü” demeden, karın peşinde koşarak gerçek anlamda müşteri memnuniyeti hedeflerinden sapabiliyor. Oysa sürdürülebilir, sağlıklı bir büyüme ve karlılık, ancak güçlü bir müşteri tabanına, yeniden satın alma yapıp ailesine ve arkadaşlarına öneride bulunan müşterilere sahip olan bir şirket için mümkün olabilir. Biz de DRD olarak bu anlamda kapsamlı çalışmalar yaparak müşteri memnuniyetimizi ve bağlılığımızı daha üst seviyelere taşımaya yönelik, sürekliliği olan adımlar atıyoruz. Ne mutlu ki yapılan bu ölçümlerden elde edilen sonuçlar, müşterilerimizin markamıza duydukları güven ve memnuniyeti açıkça ortaya koyuyor. 15’nci yılını kutlayan markamızın tüm paydaşları ve çalışanları ile fark yaratarak sektörde sahip olduğu öncü konumu bu şekilde güçlendiriyor olması, bizler için ayrı birer gurur kaynağı oluyor.”