DTO ANTALYA ŞUBESİ GÖRÜŞ ÖNERİLERİ ALIYOR,SORUNLARI ÇÖZÜYOR!

Deniz Ticaret Odası Antalya Şubesi’nin 07.Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan DTO Antalya Şube Başkanı Ahmet Çetin yoğun bir çalışma temposu içinde olduklarını söyledi.

DTO ANTALYA ŞUBESİ GÖRÜŞ ÖNERİLERİ ALIYOR,SORUNLARI ÇÖZÜYOR!

Deniz Ticaret Odası Antalya Şubesi’nin 07.Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Meclis Başkanı Sayın Berna Küner Vanmannekes ‘in açılış konuşması ile başlayan toplantıda DTO Antalya Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin aylık faaliyetler hakkında Meclisi bilgilendirdi.Toplantıda ayrıca, Deniz Turizmi Yönetmeliğinde yapılacak olan revizyonlar ile ilgili görüş ve önerilerin görüşülürken, 2018 yılı Temmuz ve Ağustos ayı Gelir Giderlerinin Hesapları İnceleme Komisyon Başkanı Kemal Piro tarafından meclise sunuldu.

Toplantıda DTO Antalya Şubesine yaptığı katkılarından dolayı Meclis Üyesi Özgür Sert’e Başkan Ahmet Çetin tarafından plaket takdim edildi. Toplantıya ayrıca, Kemer Sualtı Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü olan ve aynı zamanda Uluslararası Anıtlar ve Sitler Konseyi Uluslararası Sualtı Kültür Mirası Komisyonu (ICOMOS ICUCH) Genel Sekreteri görevini yürüten Doç. Dr. Hakan Öniz’de katılırken önümüzdeki günlerde Kemer’de düzenlenecek olan “Kemer Deniz Bilimleri Haftası” haftası konusunda meclisi bilgilendirdi.

Başkan Ahmet Çetin, Ankara’da Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na yaptıkları ziyaretler konusunda bilgilendirmelerde bulundu!...

DTO Antalya Başkanı Ahmet Çetin yaptığı konuşmasında, yaptıkları çalışmalar ile Antalya ve Bölgesinde denizcilik sektörünün gelişmesi ve sorunların çözülmesi adına büyük çaba harcadıklarını belirterek, geçtiğimiz hafta içerisinde Ankara’da Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Deniz ve İçsular Genel Müdürü Okay Kılıç’a yaptıkları ziyaretin ayrıntılarını paylaştı.

Ticari su sporları işletmelerinin önemli bir sorun yaratacak olan yeni tekne tipi düzenlemesinin eski sistem olarak devam etmesi konusunun onaylandığını hatırlatan Başkan Ahmet Çetin, “Başkan Yardımcımız Hasan Çetin, Merkez Meclis Üyemiz Başer Topluışık ve Şube Müdürümüz Cüneyt Koşu ile birlikte geçtiğimiz hafta içerisinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Deniz ve İçsular Genel Müdürü Okay Kılıç’ı makamında ziyaret etmiştik. Ticari su sporları işletmelerinin önemli bir sorun yaratacak olan yeni tekne tipi düzenlemesinin eski sistem olarak devam etmesi konusunun onayını aldık. Gerçekleştirilen toplantı sonrasında, sektörel sorunlarımızın dinleyip, taleplerimizi olumlu karşılayan ve tam anlamıyla iş birliği içinde çalışacağımızı dile getiren Sayın Okay Kılıç ve ekibine teşekkürlerimizi sunuyoruz. Ayrıca, kendilerinin de katılacağı Ekim ayı içerisinde Antalya’da düzenleyeceğimiz ‘’Deniz Turizmi Araçları’’ konulu sektörel değerlendirme toplantısının yapılması konusunda da karşılıklı görüş birliğine vardık” dedi.