DÜNYA MICE SEKTÖRÜ İSTANBUL’DA BULUŞTU

Kongre, toplantı ve etkinlik sektörünün profesyonellerini buluşturan ACE of M.I.C.E. Fuarı, 7. kez İstanbul Kongre Merkezi’nde kapılarını açtı.

DÜNYA MICE SEKTÖRÜ İSTANBUL’DA BULUŞTU

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’nin (TÜRSAB) ana stratejik partnerliğinde düzenlenen fuarın, 41 ülkeden 1500 MICE profesyoneliyle birlikte 15 binden fazla sektör temsilcisini ağırlaması bekleniyor.

Fuarın açılış törenine Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, İstanbul Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz B. Bağlıkaya, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Şengül Altan Arslan, Turizm Medya Grubu Başkanı Volkan Ataman, ICC Genel Müdürü Pervin Zeydanlı Yalazan, TİM Başkanvekili İbrahim Pektaş, İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Bahadır Yaşık, THY Yurtiçi Satış Başkanı Emre Menevşe katıldı.

“MICE SEKTÖRÜNDE KİŞİ BAŞI HARCAMA NORMAL TURİSTİN 3 KATI”

Törende konuşma yapan TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz B. Bağlıkaya, MICE sektörünün turizme en çok katkı sağlayan segmentlerin başında geldiğine dikkat çekti. Bağlıkaya; “Türkiye, dünyada en çok turist çeken ülkeler arasında altıncı sıraya yükselmiş olsa da bu başarıyı turizm gelirlerindeki artışla taçlandırmak konusunda henüz başarılı olmuş değil. Bu hedef doğrultusunda beklentimizin yüksek olduğu sektörlerin başında ise kişi başı harcaması klasik amaçla seyahat eden turistin neredeyse üç katı olan MICE sektörü geliyor. Dolayısıyla turizm gelirini yükseltmek için kongre turizmi gibi yüksek gelir getiren turizm segmentlerimizi geliştirmemiz gerekiyor. Uluslararası kongre sayılarında 2010 yılındaTürkiye 20 sıraya yerleşirken, İstanbul 7’nci sıraya yer alarak en yüksek seviyesini görmüştü. MICE alanında tekrar aynı seviyeye ulaşacak hatta geçecek potansiyele sahibiz” dedi.

“TÜRKİYE 2019’UN 9 AYLIK DÖNEMİNDE 1.4 MİLYON MICE TURİSTİNİ AĞIRLADI”

TÜRSAB’ın ana stratejik partner olarak desteklediği fuarın sektör için büyük önem taşıdığını vurgulayan Bağlıkaya; “İş turizmi için gelen turist sayısı 2019’un ilk 9 aylık döneminde 1.4 milyon kişiyi aştı. 2020 itibarıyla kongre turizminin yeniden ivme kazanacağına inancımız tam. İstanbul başta olmak üzere önemli kongre destinasyonlarımız büyük kongreleri takvimlerine eklemeye başladılar. MICE sektörü her yıl yeni trend ve uygulamalarla kendini yeniliyor. Bu nedenle bu sektörün çok yakından takip edilmesi önem taşıyor” diye konuştu.