DÜNYA SIRALAMASINDA ZİRVEDE YERİNİ ALDI

Emirates, Safe Travel Barometer tarafından COVID-19 salgınında aldığı önlemlerle dünyanın en güvenli havayolu seçildi.

DÜNYA SIRALAMASINDA ZİRVEDE YERİNİ ALDI

Operasyonlarına devam ettiği Mayıs ayından beri sektöre liderlik eden güvenlik standartlarını belirleyen şirket, 230'dan fazla havayolu arasında 5.0 üzerinden 4.4 puanlık "En iyi Seyahat Puanı" ile sıralamanın zirvesinde yer aldı.

Puan, havayollarının açıkladığı güvenlik protokolleri, yolculara sunulan kolaylık ve hizmet mükemmelliğini değerlendiren 26 sağlık ve güvenlik parametresinin bağımsız denetime göre belirleniyor.Safe Travel Barometer, COVID sonrası ortamda seyahat, turizm ve ağırlama sektöründe gerçekleştirilen tedarikçi inisiyatiflerini izlemek vekarşılaştırmak için dünyanın en kapsamlı çözümüdür. Derecelendirme mekanizması, Emirates'in sürekli olarak sözünü tuttuğu bir alan olarak, bir yolcunun seyahatindeki tüm temas noktalarında güvenlik tedbirlerini ve hijyen standartlarını dikkate alır. Emirates, yolculuğun her adımında yolcularının, çalışanlarının ve topluluklarının bakım, sağlık ve güvenliğine öncelik vermek için hiçbir çabadan sakınmadı.

Emirates tarafından alınan gelişmiş biyolojik güvenlik tedbirleri arasında, ücretsiz hijyen kitleri, check-in masalarında ve psaport kontrol bankolarında koruyucu bariyerler, kabin ekibi ve yolcuyla yüz yüze pozisyonlardaki havalimanı çalışanları için kişisel koruyucu ekipman,e yeni güvenlik protokolleri ve uçuş sırasında 45 dakikada bir uçak tuvaletlerinin sık aralıklarla temizlenmesi ve dezenfekte edilmesi gibi artırılmış uçak temizlik prosedürleri ve daha pek çok tedbir yer alıyor.

Emirates, Safe Travel Barometer tarafından dikkate alınan bir başka alt kategori olan yolculara sunulan kolaylık alanında da başı çekiyor. Havayolu, yolcularına, seyahatleri sırasında COVID-19 tanısı konması halinde, 150.000 EUR'ya kadar sağlık masraflarının ve 14 gün boyunca günde 100 EUR'ya kadar karantina masraflarının karşılanacağını bilerek daha güvenle seyahat etmelerine yardımcı olmak adına ücretsiz Covid-19 sigortası sunarak sektörde bir ilke imza attı. Emirates'in rezervasyon politikaları da yolculara seyahat planlarında büyük esneklik ve güven sunuyor.

Yolcular seyahat tarihlerini değiştirme veya bilet geçerlilik süresini iki yıl uzatma seçeneklerine sahipler. Ek olarak, havayolu, yolcu sadakat programı Emirates Skywards üyelerinin statülerini korumalarına yardımcı olmak ve Mil kazanıp harcamaları için yeni yollar sunmak adına inisiyatifler başlattı.

Safe Travel Barometer, dünya çapında yolcular için sağlık ve güvenlik tedbirlerini, yolculara sunulan kolaylık çalışmalarını, yolcuların karar vermesini ve yeni normalde seyahatin kendisini etkileyen genel yolcu deneyimlerini izlemek için 2020 yılında hayata geçti. Güvenli Seyahat Puanı, salgın sonrası toparlanma sürecinde oluşturan ve sektörde bir ilk niteliği taşıyan bir COVID-19 derecelendirme çalışmasıdır.

Safe Travel Barometer, seyahat sektörü danışmanlık firması VIDEC'in bağımsız bir iştiraki olan Safe Travel Technologies'e ait bir işletmeler arası (B2B) çözümdür. 10 sektör kategorisinden 2000'i aşkın şirketi, 50 parametreyi ve 80'den fazla destinasyonla ilgili yolcu varış bilgilerini kapsar.