DÜNYA TURİZM ÖRGÜTܒNÜN ESKİ BAŞKANI BODRUM’A GELİYOR

DÜNYA TURİZM ÖRGÜTܒNÜN ESKİ BAŞKANI BODRUM’A GELİYOR
Dokuz Eylül Üniversitesi’nden Prof. Dr. Metin Kozak ile Anadolu Üniversitesi’nden Prof. Dr. Metin Kozak’ın eş başkanlıklarını yaptığı kongrelere katılacaklar arasında Dünya Turizm Örgütü’nün önceki Başkanı Prof. Dr. Eduardo Fayos-Solà da yer alıyor. Prof. Dr. Fayos-Solà’nın, 26 Mayıs Perşembe günü düzenlenecek bir panelde bir konuşma yapacak.

Francis and Taylor firması tarafından yayınlanan Anatolia: An International Journal of Tourism and Hospitality Research dergisi tarafından düzenlenen 8’inci World Conference for Graduate Research in Tourism, Hospitality and Leisure ile 4’üncü Interdisciplinary Tourism Research Conference bilimsel etkinlikleri 24-29 Mayıs 2016 tarihlerinde Bodrum’da eş zamanlı olarak düzenleniyor. Dokuz Eylül Üniversitesi’nden Prof. Dr. Metin Kozak ile Anadolu Üniversitesi’nden Prof. Dr. Metin Kozak’ın eş başkanlıklarını yaptığı kongrelere katılacaklar arasında Dünya Turizm Örgütü’nün önceki Başkanı Prof. Dr. Eduardo Fayos-Solà da yer alıyor. Prof. Dr. Fayos-Solà’nın, 26 Mayıs Perşembe günü düzenlenecek bir panelde bir konuşma yapacak.

Davetli öğretim üyeleri: Dünyanın önde gelen üniversitelerinden davet edilen beş misafir konuşmacının isimleri ve ülkeleri şöyle: Jafar Jafari (University of Wisconsin-Stout, ABD), Kaye Chon (Hong Kong Polytechnic University, Hong Kong), John Tribe (University of Surrey, UK), Eduardo Fayos-Sola (President, Ulysses Foundation, University of Valencia, İspanya), Ana Maria Munor (Copenhagen Business School, Danimarka).

Uluslararası iki derginin editörü: Davet edilen beş misafir konuşmacı arasında dünyanın önde gelen dergilerin iki editörü de yer alıyor. Davet edilen editörler arasında Prof. Dr. John Tribe (Editor-in-Chief, Annals of Tourism Research, University of Surrey, İngiltere), ve Prof. Dr. Kaye Chon (Editor-in-Chief, Journal of Travel & Tourism Marketing, Hong Kong Polytechnic University, Hong Kong) yer alıyor.

Uluslararası konferanslarda iki akademisyen adına ödül verilecek: Turizm eğitimi ve araştırmalarına yaptıkları katkılardan dolayı isimlerine ödül verilecek iki akademisyenin isimleri şöyle:  Prof. Dr. Josef Mazanec, Modul University, Austurya (Turizm ekonomisi ve pazarlaması alanlarına yaptığı katkıdan dolayı), Prof. Dr. Kaye Chon, Hong Kong Polytechnic University, Hong Kong (Turizm eğitimi ve pazarlaması alanlarına yaptığı katkıdan dolayı). Ödüllerin, 28 Mayıs akşamı düzenlenecek kapanış yemeğinde sahiplerine sunulacağı bildirildi.