DÜNYANIN EN BÜYÜK MÜZESİ: TÜRKİYE!...

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı himayelerinde gerçekleştirilen “Dünyanın En Büyük Müzesi: TÜRKİYE” projesi, 2014 yılında Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü (DÖSİMM) liderliğinde hayata geçmişti. Proje kapsamında, Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü (DÖSİMM), Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), BKG ve proje destekçisi Anadolu Efes işbirliğiyle düzenlenen fotoğraf sergisi ise İstanbul, Ankara, Berlin, Moskova’nın ardından, her yıl 15 - 22 Nisan arasında kutlanan “Turizm Haftası” etkinlikleri çerçevesinde Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesi'nde sanatseverlerle buluşacak.

Sergide; Hititler’den Selçuklular’a, Bizans’tan Osmanlı’ya onlarca çeşitli uygarlığa ev sahipliği yapan Anadolu’nun, Paleolitik Çağ’dan (Yontma Taş Devri) Cumhuriyet’e uzanan süreçte barındırdığı tarihi değerler bir araya getiriliyor. Karain Mağaraları’ndan Göbeklitepe’ye, Çatalhöyük’ten Efes’e, Zeugma’dan Çavuştepe’ye kadar dünya tarihini değiştiren arkeolojik eserler, fotoğraflar eşliğinde Anadolu coğrafyasının kültürel ve tarihi mirasını meraklılarıyla buluşuyor.

Kültür ve sanata gönül verenler, 15-22 Nisan 2015 tarihleri arasında Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesi'nde bu tarih dolu sergiyi ziyaret edebilecek.