DÜNYANIN EN İYİ GOLFÇÜLERİ ANTALYA'DA BİR ARAYA GELECEK

Mineks International ve Regnum Carya Golf & SPA Resort organizatörlüğünde bu yıl Carya Golf Kulübü'nde yapılacak Turkish Ladies Open'da, dünya çapında 80 turnuva kazanan İngiltere'nin en iyi kadın golfçüsü Laura Daives'in yanı sıra, Turkish Airlines Ladies Open 2014 şampiyonu Fransız Valentine Derrey, 2013 şampiyonu Güney Afrikalı Lee Anne Pace, 2012 ve 2011 şampiyonu Hollandalı Christel Boeljon, 2010 şampiyonu İngiliz Melissa Reid, İspanyol Carlota Ciganda, Alman Leigh Whittaker ve İngiltere'nin yükselen starı Charley Hull gibi birçok uluslararası golfçü yer alacak. Turkish Airlines Open'dan 1 gün önce yapılacak Pro-Am Golf Turnuvası'nda ise 1 profesyonel ve 3 amatör oyuncudan oluşan takımlar mücadele edecek.

"BU YIL ÇARŞAMBA BİTİŞİ OLACAK"
Mineks International ve National Golf Kulübü Başkanı Bülent Göktuna, dünyanın en iyi golfçülerinin katılımıyla düzenlenen turnuvalarla Türkiye'de golfün tanıtıldığını söyledi. Bu yılki turnuvada 'Pazar Bitişi' geleneği dışında kalacaklarını ve 'Çarşamba Bitişi'nin uygulanacağını anlatan Göktuna, şöyle konuştu:

"Çarşamba bitişi' herkes için eşsiz olup, dünya çapında da çok büyük bir izleyici kitlesine sahip. Bu yıl turnuva dünya kanallarında geniş çaplı canlı yayın imkanı bulacak ve bu yayınlar 50 ülkede izlenecek. Bu uygulama, taraftar profilinin geleneksel golf taraftarının ötesine taşınmasını ve hafta sonlarını sporla uğraşarak geçiren kitlelerin golfe odaklanmasını sağlayacak."

"GELİR SEVİYESİ YÜKSEK TURİST GELİYOR"
Regnum Carya Golf & SPA Resort Hotel Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Şafak Öztürk de Turkish Airlines Ladies Open'ın Türkiye'nin uluslararası arenada bilinirliğini artırmak açısından önemli olduğuna işaret etti. Golfün destinasyondaki diğer ürünlerin imajını da desteklediğini vurgulayan Öztürk, şöyle konuştu:

"Golf sporu sayesinde gelir seviyesi yüksek turist Türkiye'ye geliyor. Gelen turist business class uçuyor, oteller daha kaliteli hizmet vermeye başlıyor, otel dolulukları artıyor. Böylece ülke ve bölge ekonomisine de büyük katkı yaratıyor. Bu anlamda Belek'in dünya çapında tanınmış seçkin bir golf destinasyonu olarak bilinirliğinin artırılması ve Antalya'da golf sahası yapılabilecek geniş alanların değerlendirilmesi gerekiyor."

Golfte çıtayı daha da yükseltmek istediklerini kaydeden Ali Şafak Öztürk, bunun için kadın golfündeki en büyük ve prestijli etkinlik olan The Solheim Cup'a 2019'da ev sahipliği yapmak istediklerini söyledi.