DÜNYANIN EN İYİ TURİST REHBERLERİNE SAHİBİZ!

TUREB Başkanı Suat Tural "Türk turist rehberlerinin Avrupa arenasında temsil edilmesi gerektiğine karar vererek FEG üyeliğimizi gerçekleştirdik”

DÜNYANIN EN İYİ TURİST REHBERLERİNE SAHİBİZ!

Avrupa Turist Rehberleri Kuruluşları Federasyonu (FEG) üyeliğini gerçekleştiren Türkiye Turist Rehberleri Birliği ( TUREB) Başkanı Suat Tural, “Dünyanın en iyi turist rehberleri olarak kabul gören Türk turist rehberlerinin Avrupa arenasında temsil edilmesi gerektiğine karar vererek FEG üyeliğimizi gerçekleştirdik” dedi.

Birliğin gerek turist rehberlerine yönelik online pandemi eğitimiyle gerekse bu süreçte çalışma koşullarının belirlenmiş olmasıyla Avrupa'daki diğer turist rehberliği meslek örgütlerinin önüne geçmiş durumda olduğunu belirten Tural, “Bu gibi çalışmalardaki beceri ve tecrübemizi Avrupa'daki meslektaşlarımızla paylaşıyoruz” diye konuştu.

Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden 28 üyesi bulunan FEG üyeliğinden bir süre ayrılmış olan TUREB’in bu üyeliği 2020 yılında tekrar tesis ettiğini anlatan Tural, şunları söyledi:
 “1999 yılında kurulan Birliğimiz, 2000'li yılların başında hem Dünya Turist Rehberleri Kuruluşları Federasyonu (WFTGA)’nda hem de FEG'de oldukça aktif temsil ediliyordu. Bu kuruluşlara yön verdiğimiz dönemler oldu. Mesleğimizin ve meslektaşlarımızın en etkin şekilde tüm dünyada temsil edilmesi ve başarılar kazanması için çalışmalarımıza devam edeceğiz. FEG üyeliğimizi gerçekleştirdik. Mutluyuz.”