DÜZCE'NİN İLK 5 YILDIZLI OTELİ HİZMETE GİRDİ

 Kongre turizminde iddialı olan otel, Türkiye’nin en kapsamlı SPA tesisiyle de iyi yaşam turizminde önemli bir oyuncu olmaya aday.
 
Karadeniz Bölgesi’nin en kapsamlı ve en büyük tesisi Sky Tower Hotel hizmete girdi. Akçakoca’da 72 milyon dolarlık yatırımla açılan Sky Tower Hotel, Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT’te turizm sektörünün devleriyle ilk kez buluştu. Bölgedeki turizmin gelişmesi için şimdiden çekim merkezi haline gelen otel, Türkiye’nin en kapsamlı SPA tesisiyle iyi yaşam turizminde önemli bir oyuncu adayı. Otel, 600’er kişilik iki kongre salonu ve 1100 kişilik konferans salonuyla kongre turizminde de öne çıkıyor.


Sky Tower Hotel İcra Kurulu Başkanı Zekayi Aydeniz

Sky Tower Hotel açılalı henüz 4 ay olmasına rağmen 20 bin turisti ağırladı. Şubat sonuna kadar yüzde 100 doluluğa ulaşan otel, bölgedeki turizmi de hareketlendirdi. Sky Tower Hotel, 200’ün üzerinde kişiye de istihdam sağlayarak bölge ekonomisi için katma değer oluşturdu. Yerli turistlerin yanı sıra yabancı turistleri de ağırlamaya hazırlanan Sky Tower Hotel, bu hedef için Ortadoğu ülkelerine kilitlendi. EMITT Fuarı’nda Arap acenteleriyle temaslarda bulunan Sky Tower Hotel, iyi yaşam ve kongre turizmi alanında Türkiye’yi yurt dışında da önemli bir çekim merkezi haline getirmeyi hedefliyor.


Karadeniz turizmini hareketlendirecek Sky Tower Hotel, 72 milyon dolarlık yatırımla açıldı.Düzce’nin ilk beş yıldızlı oteli Sky Tower Hotel, EMITT Fuarı’nda görücüye çıktı.

Sky Tower Hotel İcra Kurulu Başkanı Zekayi Aydeniz, otel yatırımıyla ilgili şunları söyledi: “Sky Tower Hotel’i 5 milyon dolara satın aldık. Oteli aldığımızda çok kötü durumdaydı. İçine 67 milyon dolarlık yatırım yaptık. Sonunda Akçakoca’ya ve Türk turizmine önemli bir otel kazandırmış olmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. Sky Tower Hotel, E7 Grup olarak otelcilik alanındaki ilk yatırımımız. Grup olarak bu alana oldukça iddialı girdik. Oteli kendimiz işletiyoruz ve 4 ayda 20 bin turisti ağırladık. Şimdiden Şubat ayı bitimine kadar yüzde 100 doluluğa ulaştık.”

Sky Tower Hotel’in bölge turizmine önemli bir katkı sunacağını belirten Zekayi Aydeniz; “Sky Tower Hotel’de Türkiye’nin en kapsamlı SPA merkezini kurduk. 5 bin metrekarelik SPA merkezimizde, geleneksel Türk Hamamı’ndan şok havuzlarına, tuz odalarından terapi ve bakım merkezine kadar her şey en ince ayrıntısına kadar tasarlandı. Ayrıca otelimizde 600 kişilik iki ayrı kongre salonunun yanı sıra 1100 kişilik bir konferans salonumuz da bulunuyor. Sky Tower Hotel hem konferans turizmi hem de iyi yaşam turizminde öne çıkacak. Yıl boyunca yüzde 75 doluluk kapasitesiyle çalışmayı hedefliyoruz. Hedefimizin yüzde 50’lik kısmını işbirliği halinde olacağımız acentelerle gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Bu açıdan EMITT Fuarı bizim için çok verimli geçti. Birçok yerli ve yabancı acenteyle iş birliği yaptık” diye konuştu.

Otel hakkında da bilgi veren Zekayi Aydeniz; “Sky Tower Hotel, Karadeniz’in tek mavi bayraklı plajına sahip Akçakoca’da denize sıfır konumda yer alıyor. Otelimizde tamamı deniz manzaralı 189 oda bulunuyor. 550 yatak kapasitemizle Karadeniz’in en büyük oteli olarak hizmet veriyoruz. Otelimizin en önemli avantajı ise İstanbul ve Ankara’ya sadece 2 saat mesafede bulunması. Ailece şehrin stresinden uzaklaşmak isteyenler için harika bir fırsat sunan otelimize Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan özel araçlarla ulaşım hizmeti sunuyoruz. Sky Tower Hotel, bölgedeki diğer turizm yatırımlarımız için bir başlangıç niteliği de taşıyor” şeklinde açıklamalarda bulundu.