EMİRATES 2020'Yİ POZİTİF BİR GÖRÜNÜMLE KARŞILADI

2019 yılını ürün, ağ ve müşteri deneyimi alanlarında önemli gelişmelerle kapatan şirket, Dubai'daki Expo 2020 için gün sayarken faaliyetlerini güçlendirmeye devam ediyor.

EMİRATES 2020'Yİ POZİTİF BİR GÖRÜNÜMLE KARŞILADI

Dünyanın en büyük uluslararası havayolu Emirates, 2019'u ürün, ağ ve müşteri deneyimi alanlarında öne çıkan bir dizi başarılı gelişmeyle tamamlıyor. Şirket 2020'de operasyonel, ticari ve müşteri deneyimi metrikleri genelinde faaliyetlerini güçlendirmeye odaklanmayı sürdürürken, Ekim ayından itibaren kapılarını tüm dünyadan ziyaretçilere açacak olan dünyanın en büyük fuarı Expo2020'yi heyecanla bekliyor.

2019 yılındaki dönüm noktaları ve öne çıkan gelişmelerle ilgili yorumda bulunan Emirates Havayolu Başkanı Sir Tim Clark şunları söyledi: “2019, A380 programının sona ereceği netleştikten sonra filo ve ağ ile ilgili planlarımızı gözden geçirdiğimiz bir yıl oldu. Emirates'in, Dubai Uluslararası Havalimanı'ndaki güney pistinin yenilenmesi sırasında kapasite geliştirme ve yıl boyunca değişken siyasi ve sosyoekonomik baskılara karşı yanıt verme konusundaki dinamik yaklaşımı, çevikliğimizi ve alınan sonuçları ortaya koymuştur. Ayrıca dokunabildiğimiz her noktada ürün ve hizmetlerimizi geliştirerek müşterilere "iyisiyle uçun" vaad ve önerimizi yerine getirmeye odaklanmayı sürdürdük."

Emirates'in önümüzdeki yıla ilişkin görünümü hakkında yorum yapan Sir Tim Clark şu açıklamalarda bulundu: “2020 yılında, ortaklıklarımızdan faydalanarak müşterilerimize daha da fazla bağlantı ve imkanlar sunmaya devam edeceğiz. Emirates Standında havacılığın geleceğini sergileyeceğimiz Expo2020 için tüm dünyayı Dubai'de misafir etmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz."

Tüm dünyayı Dubai'ye ve Dubai üzerinden birbirine bağlıyoruz

Şirket, 2019 Ocak ayından bu yana geçen 12 aylık dönemde, Airbus A380 ve Boeing 777 uçaklarından oluşan modern ve etkili filosuyla yaklaşık 58 milyon yolcu taşımıştır. Emirates haftada ortalama 3.500 uçuş (veya 2019'da 186.000'den fazla uçuş) gerçekleştirirken, dünya çapında 885 milyon kilometreden fazla yol kat etmiştir (bu 2.300'den fazla kez aya gidip gelme mesafesine eşittir).* Şirket Dubai* kalkışlı uçuşlarında yaklaşık 63 milyon yemek servisi yapmış ve sadece Dubai'de 35 milyon parçanın üzerinde bagaj taşımıştır.

Şirket 2019'da 159 destinasyondan oluşan küresel ağını üç yeni yolcu rotası ekleyerek güçlendirmiştir: Kamboçya ve Tayland arasında yeni bir bağlantı imkanı sağlayan Bangkok üzerinden Dubai - Phnom Penh; şirketin Portekiz'deki ikinci destinasyonu olarak Porto'ya aktarmasız sefer ve son olarak Barselona üzerinden yeni bir Mexico City seferi.

Emirates ayrıca sefer sıklığını arttırarak kapasiteyi ağı dahilinde 12 noktaya yükseltmiştir.

Emirates aynı zamanda ortaklıklarını büyüterek müşteri tercihlerini, bağlanılabirliği ve rahatlığı arttırmıştır. Şirket 2019 yılını 200 ülkede 26 ortak uçuş ortağı ve 156 i hatlar arası anlaşma ortağı ile tamamlamış ve ağını 1.800'den fazla benzersiz destinasyonu kapsayacak şekilde genişletmiştir. 2019'da kurulan yeni ortaklıklar arasında China Southern Airlines, Africa World Airlines, LATAM Airlines, SpiceJet ve Interjet yer almaktadır.

İki yıldır başarıyla devam eden Emirates ve flydubai ortaklığı çerçevesinde, 2017'den beri ortak ağlarda Dubai'den ve Dubai üzerinden 6 milyonu aşkın yolcu taşınmıştır. Emirates yolcuları flydubai ağındaki 94 destinasyona erişim ve kusursuz bağlantı imkanından faydalanırken, flydubai yolcuları da 143 Emirates destinasyonuna erişim imkanına sahiptir.

Emirates, Riyad, Kahire ve Muskat'a başlatılan tarife seferlerle A380 ağını genişletti. Emirates A380 ayrıca yaz boyunca Boston ve Amman'a sezonluk seferler düzenleyerek, daha fazla müşteriye amiral gemisi uçağını deneyimleme fırsatı sundu.

Geleceğe dönük stratejik filo yatırımları

Emirates, Dubai Airshow 2019'da 50 adet A350-900 XWB siparişi verirken, 30 adet Boeing 787-9 uçağın tamamen satın alınmasına yönelik anlaşmayı onayladı. Modern ve verimli geniş gövdeli uçakların kullanılmasıyla ilgili uzun vadeli stratejisi doğrultusunda, şirketin gelecekteki filosuna yaptığı 24,8 milyar dolarlık son yatırım, kapasite ve menzil açısından operasyonel esnekliğini genişleterek ağını 2020’den sonra daha da geliştirme imkanı verecek.

Müşteri odaklı son teknoloji girişimler

Emirates, faaliyetlerinin merkezine müşterileri koyarak havada ve karada rakipsiz bir seyahat deneyimi sunmak için trend belirleyen ürün ve hizmet girişimlerinin öne çıktığı bir yılı daha geride bıraktı. Şirketin, 2019 Nisan ayında 150 milyon dolarlık yenileme çalışmalarını tamamladığı 10 Boeing 777-200LR, 2-2-2 formatında daha geniş Business Class koltukları ve tamamen yenilenen Ekonomi Sınıfıyla iki sınıflı bir kabin sunuyor.

Emirates, şirketin ödüllü uçak içi eğlence sistemi olan ve 2019'da art arda 15. kez Skytrax En iyi Uçak İçi Eğlence ve APEX Yolcu Seçimleri Ödülleri’nde 3. kez art arda En İyi Eğlence dalında ödül alan ice'ın 4.500'den fazla kanal seçeneğiyle müşterilerini şımartmaya devam ediyor.Emirates bu yıl müzik çalma listesi senkronizasyonu sunarak uçak içi eğlence deneyimini arttırdı. Müşteriler artık sunulan kapsamlı içerikte gezinerek, uçuş öncesi kişiye özel çalma listeleri oluşturabiliyor ve Emirates Uygulamasını kullanarak bunları uçuş sırasında kendi koltukları için senkronize edebiliyorlar. Uygulamaya konduğu günden beri 180.000'den fazla benzersiz çalma listesi oluşturulurken, şirket bu özelliği kademeli olarak tüm filosunu kapsayacak şekilde genişletiyor.

Emirates günümüz gezginlerinin beklentilerini yerine getirerek uçak içi bağlantı sistemlerinin kullanımına her yıl 27 milyon doların üzerinde yatırım yapmaya devam ediyor. Müşterilerin seyahat sırasında aile ve arkadaşları ile bağlantıda kalma beklentisi arttığından, 2019 yılında Emirates uçuşlarında 13 milyondan fazla Wi-Fi bağlantısı kuruldu.

Stressiz bir uçtan uca müşteri deneyimi sunan Emirates, Dubai'deki cruise yolcuları için zahmetsiz bağlantı imkanları sunmak için havalimanı dışında ilk uzaktan check-in terminali uygulamasını başlattı. Port Rashid’te bulunan Emirates check-in kontuarları, cruise gemilerinden inen yolculara bir sonraki Emirates uçuşları için check-in işlemlerini bu kontuarlar üzerinden yapma ve şehirde koşuşturmak zorunda kalmadan bir mola verme imkânı sunuyor.

Emirates, Dubai’den ABD’deki 12 destinasyona uçan yolcular için giden yolcu kapılarında biyometrik uçağa biniş ve yüz tanıma teknolojisi uygulamasını başlatarak kimlik kontrolleri için harcanan zamanı iki saniyeden daha az bir süreye indirdi. Önümüzdeki yıl Dubai Uluslararası Havalimanı'nda iş ortaklarıyla koordineli bir şekilde daha fazla biyometrik teknolojisi uygulamaya konacak.

Emirates Uygulaması yaklaşık 2 milyon aktif kullanıcıyla en iyi havayolu uygulamalarından biri haline gelmiş olup, Arapça dahil 19 dilde sunulmakta ve kullanıcılarına uçuş arama, rezervasyon yapma ve uçuşlarını yönetme imkanı vermektedir. Şirket ayrıca kısa bir süre önce Airport Maps (Havalimanı Haritaları) isimli uygulamasında, müşterilerin check-in masaları, Emirates lounge alanları, mağazalar, restoranlar veya havalimanındaki ATM'ler dahil Dubai Uluslararası Havalimanı'nda zahmetsiz bir şekilde dolaşmasını sağlayan yeni bir özelliği uygulamaya koymuştur.

Emirates ve flydubai'nin ödüllü sadakat programı Emirates Skywards, 2019'da 25 milyon üyeye ulaşmasını kutladı. Sadakat programı yıl boyunca Emirates'in kapsamlı sponsorluk portföyünden özenle oluşturulan deneyimlerin yer aldığı Skywards Exclusives de dahil olduğu benzersiz bir dizi yeni ürün ve hizmeti kullanıma sundu. Skywards Everyday üyelerine BAE'deki favori mağazalarında, eğlence mekanlarında ve restoranlarda her gün diledikleri zaman Skywards Milleri kazanma imkanı sunuyor. Emirates Skywards aynı zamanda Copa Airlines ve Bangkok Airways gibi havayolu şirketleri, oteller, mağazalar ve bankalar dahil yeni ortaklıklar kurmaya devam ediyor.

İnsanları bir araya getiriyoruz

Emirates 2019 yılında kapsamlı küresel sponsorlukları vasıtasıyla sporu ve kültürü destekleyerek dünya çapındaki müşterileriyle bağlantı kurmaya ve insanları ortak bir tutku çerçevesinde bir araya getirmeye devam etti. Dünya sporlarının en tanınmış markalarından biri olan Emirates, ICC 2019 Kriket Dünya Kupası ve Rugby World Cup 2019™ gibi en çok beklenen spor etkinliklerinden bazılarında bir kez daha çeşitli girişimleri hayata geçirdi. Şirket ayrıca Emirates Airline Dubai Rugby Sevens etkinliğinin 50. yıl kutlamalarına da ev sahipliği yaptı.

Emirates yıl boyunca önemli etkinlikleri öne çıkarmak ve iş ortaklıklarını tüm dünyaya sunmak üzere 8 özel yapım uçak giydirme tasarımı kullandı: Expo'nun sürdürülebilirlik, mobilite ve fırsat temalarını temsil eden Expo 2020 Dubai giydirmeleri; “UAE in Space” (BAE Uzayda) ile BAE'nin uzaya ilk kez gidişini kutlayan Emirates A380; “ICC 2019 Kriket Dünya Kupası” ile Emirates A380; “Rugby Dünya Kupası” ile Emirates A380; “50. Emirates Airline Dubai Rugby Sevens” ile Emirates A380 ve "Hoşgörü Yılı” ile Emirates A380.

48. BAE Ulusal Günü ve BAE Hoşgörü Yılı şerefine, Emirates bir uçakta en fazla milliyetten yolcu ile GUINNESS DÜNYA REKORU™ kırarak yılı başarıyla kapattı. BAE'deki çeşitliliği kutlayan bu tek seferlik tarihi Emirates A380 seferi, 145 milletten 540'ın üzerinde yolcuyla gerçekleştirildi. Yolcular uçuş boyunca Dubai'nin çok kültürlü toplumsal dokusunun güçlü bir yansıması olarak çeşitli etnik kökenleri, dinleri ve kültürleri kutladı.

*Uçuş rakamları 2019 takvim yılına aittir.
*Yemek servisi rakamları sadece Dubai Uluslararası Havalimanı'nda yüklenen yemekleri kapsar. Buna diğer destinasyonlarda yüklenen yemekler dahil değildir.

*Bagaj rakamları sadece Dubai Uluslararası Havalimanı'nı kapsar.