EMİRATES, FİLO VE ÜRÜN KALİTESİYLE ZİRVEDE TAMAMLADI

İnsanları ve şehirleri birbirine bağlayan Emirates Havayolu, 2017 yılındaki istikrarlı büyüme politikasıyla yılı güçlü bitirerek pazar lideri konumunu korudu.

Ocak 2017 tarihinden itibaren 59 milyondan fazla yolcu taşıyan Emirates, Dubai çıkışlı uçuşları için 63 milyondan fazla yemek servisi yaptı* ve Dubai’den, 156 destinasyondan oluşan ağında 35 milyon parçadan fazla bagaj taşıdı.

Emirates, 2017 yılında haftalık olarak ortalama 3,600, yıl içerisinde ise 191,000’den fazla uçuş gerçekleştirerek dünya etrafında 886 milyon kilometreden fazla yol kat etti, ki bu Mars’a yapılacak 16,000 seyahate eş değer bir rakam.

Emirates Airline Başkanı Sir Tim Clark, yaptığı açıklamada: “2017’deki iniş ve çıkışlara rağmen, Emirates olarak istikrarlı bir şekilde büyüdük ve daha güçlü hatta daha dayanıklı hale geldik. Yıl boyunca, geleneksel uygulamalara meydan okuduk, zorlukları azaltmak ve fırsatları arttırmak için hızlı hareket ettik. Gelirleri arttırmak ve maliyetleri azaltmak üzere girişimlerde bulunduk işimizi ve operasyonlarımızı daha faal hale getirmek için ortaya çıkan teknolojileri kullandık ve bunu yaparken kalite ya da hizmetimizden ödün vermedik. 2018’e iyimserlikle aynı zamanda müşteri deneyimi ve iş performansı konusunda çıtayı yükseltmeye yönelik bitmek tükenmez bir motivasyonla başlıyoruz” dedi.

Emirates, 2017’de, filosunu 21 yeni uçak ile büyüttü. 9 adet A380 ve 12 adet Boeing 777-300ER teslimatı ile yılı 269 uçak ve teslimat bekleyen 243 uçak ile kapattı. Havayolu şirketi ayrıca, yıl içerisinde 11 uçağını emekliye ayırdı.

Emirates, 9 yıldır A380 operasyonlarını yürütüyor. Kasım ayında 100. A380 teslimatını kutlayan Emirates, dünyanın en büyük, ikonik çift katlı uçağının işletmecisi olma pozisyonunu güçlendirmiş oldu. Emirates A380, 2008 yılında lanse edilmesinden beri, 90 milyondan fazla yolcu taşıdı.

Filo genişlemesi ve geleceğe yönelik büyümesini arttıran Emirates, Dubai Airshow’da, 40 Boeing 787 Dreamliner için 15,1 milyar dolar ayırarak, dünyada manşetlere taşındı. Tamamlanacak siparişler ile genç ve etkili bir filoya sahip olacak Emirates, yolcularına yeni destinasyonlara hizmet verme konusunda daha fazla seçenek ve esneklik sunacak.

2017 yılında ayrıca, dünyadaki en gelişmiş, teknoloji harikası havacılık eğitimi tesislerinden birisi olan Emirates Uçuş Eğitim Akademisi’nin açıldığı yıl oldu. Emirates akademiye yaptığı yatırım ile kendi operasyonlarının yanısıra küresel havacılık endüstrisinin pilotlar için olan ihtiyacını karşılamak üzere verdiği desteği de ortaya koyuyor.

Artan Bağlantılar

Emirates 2017’de, Atina üzerinden ABD’de Newark, Hırvatistan'da Zagreb Kamboçya'da Phnom Penh noktaları ile destinasyon sayısını 156’ya yükseltti.Ayrıca Emirates, çeşitli uçuş noktalarında yapmış olduğu kapasite artışları ile müşterilerine daha fazla seçenek ve bağlantı sunma kararlılığını bir kez daha ortaya koydu.

2017’de Emirates, filosunun amiral gemisi A380 uçuş ağına Tokyo-Narita, Kazablanka, São Paulo, Nice ve Johannesburg’u da ekleyerek A380 uçuş noktalarını 48’e çıkardı. Aynı zamanda mevcut A380 ucuş ağındaki şehirlere daha fazla kapasite takviyesinde bulunarak ve Boston, Colombo, Varşova ve Bahreyn’e özel A380 hizmeti gerçekleştirerek müşterilerine daha fazla seçenek ve bağlantı şansı sundu.

Temmuz ayında Emirates, FlyDubai ile önemli bir ortaklığına imza attı. Bu ortalık ile genişletilmiş kod paylaşımı ve ortak uçuş güzergâhları ile iki havayolu da uçuş ağlarını en uygun hale getirilip 200’den fazla uçuş noktası için bağlantı sağlayacak. Ekim ayında ise, Emirates ve Qantas başarılı ortaklıklarını, Avustralya ve Yeni Zelanda’ya daha fazla servis imkânı sağlayacak şekilde 2023 yılına kadar uzattıklarını duyurdular.

Emirates SkyCargo da havayolu şirketinin genişleme faaliyetlerinde önemli bir rol oynamaya devam ediyor. 2017 itibarı ile, 2,5 milyon ton yük taşıyan Emirates SkyCargo, endüstri ve kişiye özel çözümleri ile, kargo endüstrisinde yeni kriterler belirlemiş oldu. Emirates Pharma’nın lanse edilmesi ile birlikte, kargo firması, ilaç taşıma konusunda %38’lik bir hacim büyümesini görmüş oldu. Mayıs ayında, Emirates SkyCargo ve Cargolux Airlines stratejik bir faaliyet ortaklığına başladı. Kargo endüstrisinde benzeri olmayan bu ortaklık, her iki kargo firmasının, önemli pazarlardaki kapasitelerinin arttırılması, uçuş ağlarının en uygun hale getirilip bağlantı olanaklarının güçlendirilmesini sağladı. Ekim ayında, iki kargo şirketi, ortaklıklarını kod paylaşımı anlaşması ile uzattılar.



Trend Belirleyici Müşteri Memnuniyetini Arttıracak Girişimler

Emirates, 2017’de, güçlü müşteri memnuniyeti sağlamaya yönelik kararlılığı ile ürün ve hizmetlere yönelik hedeflerinin peşinde olmaya devam etti.

ABD uçuşlarında kısa bir sürede yürürlüğe giren elektronik ürün yasağı ve arttırılmış güvenlik önlemleri nedeniyle 2017 yılı çeşitli zorluklarla başladı. Bu zorluklara karşı Emirates yanıt olarak ABD uçuşlarındaki yolcularına ücretsiz olarak diz üstü bilgisayar ve tablet taşıma hizmeti ve premium yolcularına da uçuşları sırasında kullanabilecekleri tablet hizmeti uygulamaya başladı
Havayolu şirketi Mart ayında, daha iyi hale getirilmiş, yeni koltuk düzeni, özel yatlardan esinlenmiş dekoru, aydınlatma ve surround ses sistemi de dahil, yeni yüksek teknoloji dokunuşları olan A380 Onboard Lounge’ı lanse etti.

Emirates, Kasım ayında, tüm kabin sınıflarında birçok yeni özellik bulunan, milyonlarca dolarlık ürün geliştirilmesinin bir parçası olan, tamamen kapalı Boeing 777-300ER First Class özel süitlerini duyurdu. İlhamını Mercedes Benz S-Class’tan alan süitler, 3.72 metrekareye kadar özel alan ile birlikte kişiye özel aydınlatma ve iklimlendirme özellikleri sunuyor. Dünyada bir ilk olan bu uygulamalar, NASA’dan ilham alınan ‘sıfır-yerçekimi’ oturma pozisyonu ve orta koridorda gerçek zamanlı kamera teknolojisine sahip olan, dışarının görüntüsünü veren sanal pencereleri de içeriyor. First Class yolcuları, ayrıca, kişisel video-arama fonksiyonu sayesinde kabin personeli ile kolaylıkla iletişim kurmanın lüksüne de sahip.

2017 yılında, Emirates uçuşlarında, 10 milyondan fazla yolcu uçakta wi-fi bağlantısı yapmış, ki bu da havadaki bağlantının önemini destekliyor. Emirates’in endüstriye öncülük eden, uçuş eğlence sistemi olan ice, yılı, 3,000’den fazla eğlence kanalı ile kapattı ve Skytrax Dünya Havacılık Ödülleri 2017’de, 13. kez Dünyanın En İyi Uçuş Eğlence Sistemi Ödülünü aldı.

Economy Class’ta, Emirates, %100 geri dönüştürülmüş plastik şişelerden yapılmış yeni battaniyelerini tanıttı ve bu da havayolu endüstrisindeki, uçuşta kullanılan en geniş çaplı sürdürülebilir battaniye programı haline geldi. Yumuşak ve sıcak battaniyeler ecoTHREAD™ patentli teknoloji kullanılarak imal ediliyor ve her bir battaniye 28 geri dönüştürülmüş plastik şişeden yapılıyor.



Mevsimsel ve bölgesel lezzetlere odaklanan Emirates, Ramazan, Paskalya, Çin Yeni Yılı, Oktoberfest, Diwali ve Yılbaşı gibi belirli günlere yönelik özel menüler ve tabaklar uygulamaya başladı.

Yerde ise Emirates, “lounge” ağını, Boston Logan Uluslararası Havaalanı’nda açtığı yeni dinlenme salonu ile, küresel olarak 41’e çıkararak genişletmiş oldu. Ayrıca, Singapur ve Bangkok’taki mevcut salonlarını da yenileyerek yolcularının hizmetine sundu. Ek olarak, Emirates, seyahat edilen sınıfa bakılmaksızın, Skywards üyeleri ve onların konuklarına, Dubai Uluslararası Havaalanı salonlarına, ziyaret başına ödeme yapılan giriş imkânı başlattı. Bunun sonucunda, geçtiğimiz yıl, 4 milyondan fazla yolcu, Emirates’in Dubai’deki yedi salonunu tecrübe etmiş oldu. Emirates ayrıca, BAE’deki Business Class yolcuları için, özel şoförlü lüks otomobilleri temin etmek üzere, BMW Grubu ile ortaklık kurdu.

Müşterilerin yerdeki deneyimini daha da arttıran Emirates ve ortakları, Dubai Uluslararası Havaalanı’ndaki biyometrik teknoloji ve yeni otomatik sınır kontrol kapıları ile modernleştirilmiş bir havaalanı deneyimine yönelik olan ‘Together’ (Birlikte) inisiyatifini duyurdu.

Havayolu Şirketinin gözde sadakat programı olan Emirates Skywards, 2017’nin ortalarında 19 milyon üye sayısına ulaştı ve bir üst kabin sınıfına yükseltme , ödül bileti, kültür ve spor etkinliklerinin yanı sıra program ortaklarının sağladığı fayda ve imtiyazlar için kullanılmak üzere toplamda 40 milyar Mil nakde dönüştürüldü.

Müşterilerinin uçuş bilgilerine erişimini ve seyahatlerini yönetmelerini kolaylaştıran Emirates, daha basitleştirilmiş bir rezervasyon süreci, check-in deneyimi, Canlı Sohbet seçeneklerinin yanı sıra, Skywards üyeleri için anında nakde çevirme seçeneklerini de içeren, tamamen yeniden tasarlanmış mobil uygulama ve web deneyimini de lanse etti.

Emirates’in, mümkün olan en iyi müşteri deneyimi sağlamaya yönelik gösterdiği sürekli çaba, havayollarına yönelik TripAdvisor Travelers’ Choice® (Seyahat Edenlerin Tercihi) Ödüllerinin açılışında, Dünyanın En İyi Havayolu Şirketi olarak tanınması ile ödüllendirilmiş oldu.

Marka başarısı sürüyor
Emirates, markasına yatırım yapmaya devam etti. Ağustos ayında, Emirates, prestijli FA Cup ile olan unvan ortaklığını, 2021 yılına kadar uzattı. Aynı ayda, havayolu şirketi, European Tour Sözleşmesini, dört yıl için yeniledi. Yeni anlaşma, Emirates’in, Avrupa ve ABD’deki en iyi golf oyuncularının 24’ünü bir araya getiren bir etkinlik olan 2018 Ryder Cup’ın Resmi Ortağı oldu.

Ekim ayında, Emirates, seyahati özendirmek ve havayolu şirketinin, ait olduğu Dubai de dahil, küresel destinasyon ağını yaygınlaştırmak üzere 15 milyon dolar değerindeki kampanyasını başlattı. Reklam kampanyasında, İngiliz rock grubu Queen’in “Don’t stop me now” adlı klasik şarkısı, Emirates’in başlıca önemli destinasyonları ve uçak-içi deneyimlerinin değişen görüntüleri kullanıldı.

Kasım ayında, havayolu şirketi, yeni küresel reklam kampanyası için, TV’nin ünlü yıldızı Jeremy Clarkson ile çalıştı ve ilhamını Mercedes Benz’den alan, yeni, tamamen kapalı First Class süitlerinin lansmanı için Clarkson’un mizah ve sürücülük yeteneklerinden yararlandı.

Emirates, Dubai Airshow’daki ziyaretçilere Boeing 777-300ER ve A380 gösteri uçakları ile BAE Al Fursan hava gösteri ekibinin özel uçuş şovunu sundu. Emirates 777-300ER ve A380 gösteri hava taşıtlarının ikisi de BAE’nin kurucu merhum babasının anısına, HH Sheikh Zayed çıkartması ile süslenmişti.